Ισπανία: Οργή για αδικαιολόγητη αστυνομική βία σε δύο άοπλους μαύρους άνδρες (Video)

Ισπανία: Οργή για αδικαιολόγητη αστυνομική βία σε δύο άοπλους μαύρους άνδρες (Video)

Μνήμες από τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ στη Μινεάπολη των ΗΠΑ ξυπνούν μετά τη δημοσιοποίηση ενός βίντεο, που δείχνει δύο αστυνομικούς να χρησιμοποιούν αλόγιστη βία εναντίον δύο άοπλων μαύρων ανδρών, σε μια γειτονιά στο κέντρο της Μαδρίτης.

Το βίντεο, για το οποίο τα αριστερά κόμματα της Ισπανίας απαίτησαν εξηγήσεις, φέρεται να τραβήχτηκε την περασμένη Παρασκευή και δείχνει έναν από τους άνδρες να βρίσκεται ακινητοποιημένος στο έδαφος από έναν αστυνομικό, που φαίνεται ότι τον πνίγει.

Ένας δεύτερος αστυνομικός εμφανίζεται στη συνέχεια να χτυπά τον ακινητοποιημένο άνδρα δύο φορές με ένα ρόπαλο, πριν αρπάξει και γρονθοκοπήσει έναν άλλον άνδρα που στεκόταν λίγο πιο δίπλα.

Όπως ήταν αναμενόμενο, το βίντεο έκανε τον γύρο του διαδικτύου. Αστυνομική πηγή ανέφερε σχετικά στο πρακτορείο ειδήσεων Europa Press, ότι οι δύο άνδρες συνελήφθησαν για υπονόμευση εξουσίας.

Η πηγή περιέγραψε τους άνδρες ως «εχθρικούς» προς τους αστυνομικούς και είπε ότι ένας από τους αστυνομικούς είχε τραυματιστεί. Ένας από τους συλληφθέντες βρέθηκε αργότερα ότι είχε ναρκωτικά πάνω του, κατά τις ίδιες πληροφορίες.

Όπως αναφέρει ο Guardian, το εν λόγω βίντεο προκάλεσε οργή σε όλη την Ισπανία. Η αντιρατσιστική ομάδα εκστρατείας SOS Racismo περιέγραψε τις εικόνες ως «ένα ακόμη παράδειγμα του τρόπου με τον οποίο οι κρατικές δυνάμεις ασφαλείας ενεργούν στο Lavapiés (γειτονιά στη Μαδρίτη)».

Στην ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο ομάδα πρόσθεσε: «Όσοι από εμάς ζούμε σε αυτή τη γειτονιά γνωρίζουμε ότι αυτές οι ενέργειες είναι συνηθισμένες και κανείς δεν κάνει τίποτα γι’ αυτό».

Διαβάστε επίσης:

Ιορδανία: Χιλιάδες διαδηλωτές ζητούν την ακύρωση της συνθήκης ειρήνης με το Ισραήλ

Γερμανία: Πάρτι στο Βερολίνο μετά τη νομιμοποίηση της χρήσης κάνναβης (Video – Photos)

Ρωσία: Με τους τρομοκράτες που αιματοκύλισαν την Μόσχα συνδέονται οι 3 συλλήψεις στο Νταγκεστάν

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter