Ισραήλ: Χειρονομία «καλής θέλησης» αποκαλεί η Χαμάς την απελευθέρωση δύο αμάχων από τη Γάζα

Ισραήλ: Χειρονομία «καλής θέλησης» αποκαλεί η Χαμάς την απελευθέρωση δύο αμάχων από τη Γάζα

Ο Γκάζι Χαμάντ, μέλος του πολιτικού γραφείου της Χαμάς, είπε στο Al Jazeera ότι η απελευθέρωση δύο αιχμαλώτων από τις ΗΠΑ, που έγινε το βράδυ της Παρασκευής είναι μια χειρονομία «καλής θέλησης» από την οργάνωση. Σε συνέντευξή του στο Al Jazeera, ο Χαμάντ υπογράμμισε ότι η κίνηση έγινε έπειτα από τη μεσολάβηση του Κατάρ.

Ερωτηθείς εάν η Χαμάς έλαβε κάτι σε αντάλλαγμα για τους δύο αιχμαλώτους, ο Χαμάντ είπε: «Αυτή είναι μια χειρονομία καλής θέλησης από τη Χαμάς για να αποδείξει σε όλη τη διεθνή κοινότητα ότι η Χαμάς δεν είναι τρομοκρατική οργάνωση».

Η παλαιστινιακή ομάδα κρατά περισσότερους από 200 αιχμαλώτους από την επίθεση της 7ης Οκτωβρίου στο Ισραήλ.

Ο Χαμάντ είπε ότι η Χαμάς είναι έτοιμη να «αντιμετωπίσει το θέμα των αιχμαλώτων με θετικό τρόπο», αλλά πρώτα οι ισραηλινοί βομβαρδισμοί στη Γάζα πρέπει να σταματήσουν. Πρόσθεσε ότι η ομάδα αντιμετωπίζει τους αιχμαλώτους με «αξιοπρέπεια και σεβασμό».

Έφτασαν στην Αίγυπτο η μητέρα και η κόρη που απελευθέρωσε η Χαμας

Στο μεταξύ, η μητέρα και η κόρη που απελευθερώθηκαν από τη Χαμάς έφτασαν στην Αίγυπτο, αναφέρει το ισραηλινό δίκτυο Channel 12. Πρόκειται για τις Αμερικανίδες Τζούντιθ και Νάταλι Ράαναν από το Σικάγο. Οι δυο τους βρίσκονταν σε οικογενειακή επίσκεψη στο κιμπούτς Νάχαλ Οζ για να γιορτάσουν τα γενέθλια της μητέρας , όταν τους απήγαγε η Χαμάς και τις μετέφερε στη Γάζα.

Το CNN αναφέρει ότι η Χαμάς επέλεξε να απελευθερώσει τις δύο ομήρους λόγω της επιδείνωσης της υγείας της μητέρας.

Οι δύο όμηροι έχουν διπλή υπηκοότητα, του Ισραήλ και των Ηνωμένων Πολιτειών, σύμφωνα με το Channel 12.

Διαβάστε σχετικά: Μέση Ανατολή: Η Χαμάς απελευθέρωσε δύο ομήρους για ανθρωπιστικούς λόγους

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter