ΚΑΕ ΑΕΚ: «Αυτοί οι προβοκάτορες δεν είναι ΑΕΚ, είναι ανιστόρητοι κάφροι»

ΚΑΕ ΑΕΚ: «Αυτοί οι προβοκάτορες δεν είναι ΑΕΚ, είναι ανιστόρητοι κάφροι»

Mε μία πολύ σκληρή ανακοίνωση, που στρέφεται ενάντια στους ταραχοποιούς οπαδούς της ίδιας της «Ένωσης», καταδίκασε η ΚΑΕ ΑΕΚ τα επεισόδια που έγιναν στα Λιόσια στη διάρκεια του χθεσινού αγώνα με τη Χάποελ Ιερουσαλήμ για το Basketball Champions League.

Υπενθυμίζεται ότι η ισραηλινή ομάδα θα προσφύγει στη FIBA ζητώντας ακύρωση του αγώνα και παραδειγματική τιμωρία της –υπότροπης- ΑΕΚ, καταγγέλλοντας «τρομοκρατική επίθεση» ενάντια στους φιλάθλους της.

Η σειρά βρίσκεται στο 1-1 και θα κριθεί σε τρίτο αγώνα, την ερχόμενη Τετάρτη στην Ιερουσαλήμ. Η καταδικαστική ανακοίνωση της διοίκησης του «Δικεφάλου» έχει ως εξής:

«Η ΑΕΚ ΒC εκφράζει την θλίψη της και τον αποτροπιασμό της για τις εικόνες ντροπής, που δεν μας άφησαν να χαρούμε την θριαμβευτική νίκη μας επί της Χάποελ.

H θηριωδία των χούλιγκανς, οι οποίοι προκάλεσαν εκτεταμένες καταστροφές στο ΣΠΙΤΙ μας, ξεπέρασε αυτή τη φορά και την πιο αρρωστημένη φαντασία!

Οι χούλιγκανς αυτοί δεν προέρχονται από την οικογένεια του οπαδικού κινήματος της ΑΕΚ.

Οι οπαδοί της ΑΕΚ είναι εκείνοι, που βρέθηκαν στο γήπεδο της Χάποελ και δεν προκάλεσαν το παραμικρό και έδειξαν υποδειγματική συμπεριφορά σε όλη την αναμέτρηση, όπως συνέβη και σε άλλα ευρωπαϊκά γήπεδα. Οι οπαδοί της ΑΕΚ είναι εκείνοι, που αποδοκίμασαν χθες τους λίγους, που παρεισέφρησαν στο Γήπεδό μας για να προκαλέσουν κακό στην ομάδα μας.

Η Αθλητική Ένωση Κωνσταντινουπόλεως (Α.Ε.Κ.), επί σειρά ετών αποδεικνύει, ότι δεν διακατέχεται από κανένα αίσθημα αντισημιτισμού, και σέβεται την ελευθερία και τα ανθρώπινα δικαιώματα και έχει αγωνιστεί κατά της βίας, όπως σέβονται και αγωνίζονται και οι οπαδοί της.

Οι προβοκάτορες, που μας έκαναν κακό είναι προφανές, ότι δεν θέλουν την Ομάδα Μπάσκετ της ΑΕΚ ισχυρή, και επιχειρούν να αποδυναμώσουν και απαξιώσουν το «BRAND» – που επαξίως κατέχει στην Ευρώπη- με οιονδήποτε τρόπο κατά την εφετινή περίοδο, και πληγώνουν την Ομάδα μας και τον Οργανισμό για δεύτερη φορά μέσα σε 4 μήνες. Αυτοί οι προβοκάτορες δεν πρόκειται όμως να μας νικήσουν.

Η καταστροφική τους μανία άφησε συντρίμμια σε μία εγκατάσταση, που «μάτωσε» οικονομικά ο ιδιοκτήτης της για να την «μεταλλάξει» σε Κλειστό Μπάσκετ διεθνών προδιαγραφών, για να την κάνει (σε συνεργασία με την ΕΟΚ ) ΕΔΡΑ της Εθνικής Ομάδας, για να την καταστήσει από τα φαβορί για τη διεκδίκηση του F4 του BCL 2022-2023, εξ ου και η επιτροπή του BCL χθες στο Γήπεδο για ολοήμερη επιθεώρηση/αυτοψία, για να δημιουργήσει προϋποθέσεις για αξιοποίηση εξωτερικών χώρων, τα αποτελέσματα της οποίας θα γίνουν ορατά το επόμενο διάστημα.

Η ζημία από τις καταστροφές; Ανυπολόγιστη!

Διέλυσαν αυτοί οι χούλιγκανς όσα με προσωπικές θυσίες, μεράκι και αγάπη για την ΑΕΚ, προσπαθούμε να κτίσουμε εδώ και καιρό, με ίδια έσοδα, σε εγκαταστάσεις, τις οποίες θαυμάζουν εδώ και 2 χρόνια φίλοι και αντίπαλοι.

Παράλληλα, με τη στάση τους αυτοί οι λίγοι, προκάλεσαν τη φυγή από το γήπεδο αρκετών οικογενειών και φιλήσυχων οπαδών μας, των πραγματικών οπαδών της Ομάδας μας, που με τόσο κόπο παλεύουμε να φέρουμε κοντά μας, προσπαθώντας να δημιουργήσουμε ένα φιλικό και ασφαλές περιβάλλον.

Από τους πραγματικούς οπαδούς της ομάδας μας, ζητούμε για λογαριασμό των προβοκατόρων μία μεγάλη ΣΥΓΓΝΩΜΗ!

Ειλικρινή ΣΥΓΓΝΩΜΗ ζητούμε και από τους οπαδούς της Χάποελ για την αναστάτωση, που προκλήθηκε.

Kαι όλα αυτά «εν αναμονή» και της κλήσης μας από τον αθλητικό δικαστή της FIBA.

Μετά τη δημοσιοποίηση της όποιας ετυμηγορίας του αθλητικού δικαστή, η ΑΕΚ BC και ο κ. Μάκης Αγγελόπουλος θ’ αποφασίσουν για την επόμενη ημέρα.

Eπαναλαμβάνουμε…

Αυτοί οι προβοκάτορες ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΕΚ!

Είναι ανιστόρητοι… Είναι άσχετοι… Είναι κάφροι… ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΕΚ!

Είναι εχθροί της ΑΕΚ…

Θα τους απομονώσουμε. Όσοι ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΕΚ

Μπάσκετ: Στο εδώλιο η ΑΕΚ για τα επεισόδια

Στο σκαμνί του αθλητικού δικαστή του Basketball Champions League θα καθίσει –για δεύτερη φορά φέτος- η ΑΕΚ, απολογούμενη για τα επεισόδια που προκάλεσαν φανατικοί οπαδοί της στον χθεσινό αγώνα με τη Χάποελ Ιερουσαλήμ στα Λιόσια.

«Λαμβάνοντας υπόψη τα περιστατικά που συνέβησαν κατά τη διάρκεια του αγώνα της ΑΕΚ με τη Χάποελ Ιερουσαλήμ, ο ανεξάρτητος δικαστής του BCL άνοιξε πειθαρχική διαδικασία και το αποτέλεσμά της θα κοινοποιηθεί στις άμεσα εμπλεκόμενες πλευρές», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση. «Το BCL καταδικάζει όλες τις πράξεις βίας στα γήπεδα. Η ασφάλεια των φιλάθλων μας παραμένει προτεραιότητα».

Η Χάποελ μιλάει επίσημα για «τρομοκρατικές ενέργειες» και ο πρόεδρός της, Εγιάλ Τσόμσκι, που ήταν παρών στον αγώνα, ζητάει να κατακυρωθεί ο αγώνας στην ομάδα του. «Δεν υπήρχε καμία αθλητική αξία σε αυτό το παιχνίδι», δήλωσε σε ισραηλινό ραδιόφωνο. «Δεν έχει νόημα να έρχονται φίλαθλοι σε ένα γήπεδο και να κινδυνεύει η ζωή τους. Είναι καταστάσεις που δεν μπορεί να συμβαίνουν. Ήταν σαν τρομοκρατική επίθεση. Όταν πετάνε πέτρες σε παιδιά ή φωτοβολίδες βάζουν φωτιά στα ρούχα ανθρώπων, πρέπει να τελειώνει ένα παιχνίδι. Έπρεπε να υπάρχει μεγαλύτερη προστασία. Ήταν απόλυτο χάος, νόμιζες ότι ήσουν σε πόλεμο και όχι σε αγώνα. Από θαύμα δεν είχαμε τραυματίες ή και νεκρούς. Φοβήθηκα για τις ζωές των φιλάθλων, αυτό ήταν το μόνο που με έμοιαζε στη διάρκεια του αγώνα και τίποτε άλλο. Είδα μητέρες να προστατεύουν τα παιδιά τους και πατέρες να κρύβουν τα παιδιά τους στις τουαλέτες. Ένιωθα ότι δεν είχε κανένα νόημα το ίδιο το ματς, παρά μόνο να φύγουμε ασφαλείς από εκεί».

Πιστεύεται ότι η ΑΕΚ θα τιμωρηθεί με νέο αποκλεισμό από την έδρα της (εν όψει της νέας σεζόν) και βαρύτατο πρόστιμο. Ο τρίτος αγώνας με τη Χάποελ έχει προγραμματιστεί να διεξαχθεί την Τετάρτη στην Ιερουσαλήμ.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter