Και δεύτερη διαταγή πληρωμής από την εταιρεία Μάντζου εις βάρος δανειοληπτών

Και δεύτερη διαταγή πληρωμής από την εταιρεία Μάντζου εις βάρος δανειοληπτών

Το δικηγορικό γραφείο του εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ, Δημήτρη Μάντζου είχε αναλάβει το 2021 και δεύτερο δάνειο του ίδιου νοικοκυριού, το οποίο είχε καταλήξει και αυτό με τη σειρά του σε fund, σύμφωνα με έγγραφο που δημοσιεύθηκε στην «Εφ.Συν».

Διαβάστε επίσης: ΣΥΡΙΖΑ: Το ΠΑΣΟΚ επιβεβαιώνει πως ο Μάντζος λειτουργούσε ως εκπρόσωπος fund

Δημοκρατία: «Δικηγόρος των funds ο Μάντζος του ΠΑΣΟΚ» – Τι απαντά ο ίδιος (Video)

Συγκεκριμένα, δύο μήνες νωρίτερα από τη διαταγή πληρωμής υπέρ της Intrum το οποίο αποκάλυψε η εφημερίδα «Δημοκρατία», η εταιρεία του κ. Μάντζου, με αντίκλητο τη σύζυγό του κ. Παναγιωτίδου, «εξέδιδε άλλη μία διαταγή πληρωμής εις βάρος των ίδιων δανειοληπτών και υπέρ της Intrum. Η διαταγή πληρωμής με αριθμό 7138/2021 αφορούσε ποσό 81.000 συν τους τόκους από 20/7/2018 και επιδόθηκε στους δανειολήπτες στεγαστικού δανείου η καταγγελία της σύμβασής τους από την Intrum. Αυτή η διαταγή πληρωμής φέρει ημερομηνία 24 Σεπτεμβρίου 2021», όπως αναφέρει η «Εφ.Συν».

Η νέα αποκάλυψη φαίνεται ότι αντικρούει τους ισχυρισμούς Μάντζου περί «μεμονωμένης εκπροσώπησης εταιρειών διαχείρισης δανείων», καθώς η εταιρεία του εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ είχε αναλάβει δύο δάνεια του ίδιου νοικοκυριού που κατέληξαν εν τέλει σε fund.

«Το πρώτο δάνειο, ύψους 130.000 ευρώ για αγορά κατοικίας,15ετές με κυμαινόμενο επιτόκιο, είχε συναφθεί το 2005 και εξυπηρετούνταν κανονικά μέχρι το 2014, οπότε το ζευγάρι περιήλθε σε αδυναμία εξυπηρέτησης του δανείου λόγω σοβαρών προβλημάτων υγείας. Το δάνειο αυτό είχε συμπληρωθεί με επισκευαστικό δάνειο 62.000 ευρώ, 25ετίας, το οποίο στη συνέχεια μετατράπηκε σε δάνειο με ρήτρα ελβετικού φράγκου. Ετσι με τις δύο διαταγές πληρωμής που εκτέλεσε η εταιρεία του Μάντζου εκπροσωπώντας την Intrum το ζευγάρι δανειοληπτών είναι αντιμέτωπο με οφειλές άνω των 150.000 ευρώ με τους τόκους που τρέχουν από τότε που καταγγέλθηκαν οι δανειακές συμβάσεις τους», αναφέρεται στο δημοσίευμα.

Πηγή: efsyn.gr

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter