Και η Κομισιόν εκθέτει την κυβέρνηση Μητσοτάκη – Μείωση 6,7% του πραγματικού μισθού την άνοιξη του 2022

Και η Κομισιόν εκθέτει την κυβέρνηση Μητσοτάκη – Μείωση 6,7% του πραγματικού μισθού την άνοιξη του 2022

Μετά την έκθεση του ΟΟΣΑ, ήταν η σειρά της Κομισιόν να «γκρεμίσει» το αφήγημα της κυβέρνησης Μητσοτάκη για την οικονομία και για τα χρήματα που φτάνουν στις τσέπες των εργαζομένων.

Στις εαρινές προβλέψεις της Επιτροπής που δημοσιεύθηκαν στις 15 Μαΐου, καταγράφεται μεταξύ άλλων και η λίστα με τον πραγματικό μισθό ανάμεσα στις χώρες της ΕΕ, με την Ελλάδα να βρίσκεται στα χαμηλά της εν λόγω κατάταξης, σημειώνοντας μείωση 6,7% στον πραγματικό μισθό για την άνοιξη 2022. Ο μέσος όρος για τις χώρες της ΕΕ ήταν –2,3%.

Παράλληλα, η Κομισιόν προβλέπει περαιτέρω καταβύθιση 0,6% για την άνοιξη του 2023, γεγονός που αναδεικνύει την αδυναμία της κυβέρνησης Μητσοτάκη να εφαρμόσει πολιτικές ικανές ώστε να βάλουν τέλος στην οικονομική αιμορραγία των πολιτών.

Υπενθυμίζεται ότι το Μαξίμου επιχείρησε να αμφισβητήσει τη μεθοδολογία της έκθεσης του ΟΟΣΑ, που κινούταν στο ίδιο μήκος κύματος με την Κομισιόν, όσον αφορά την εικόνα των πραγματικών μισθών στην Ελλάδα το 2022, μη διστάζοντας να προχωρήσει σε… υποδείξεις.

Διαβάστε επίσης: Μητσοτάκης και Σκέρτσος αμφισβητούν τη μεθοδολογία του ΟΟΣΑ και προχωρούν σε… υποδείξεις

Αναλυτικά τα στοιχεία

 

Η έκθεση της Κομισιόν

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter