Καιρός: Ανατροπή σκηνικού από Κυριακή – Πού θα πέσουν ισχυρές βροχές και καταιγίδες (LIVE)

Καιρός: Ανατροπή σκηνικού από Κυριακή – Πού θα πέσουν ισχυρές βροχές και καταιγίδες (LIVE)

Σημαντική μεταβολή αναμένεται να έχει ο καιρός από σήμερα Κυριακή, σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του meteo.gr / EAA.

Κύρια χαρακτηριστικά αυτής της μεταβολής θα είναι οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες με μεγάλα ύψη βροχής κατά τόπους, οι τοπικές χαλαζοπτώσεις, οι πολύ ενισχυμένοι και τοπικά θυελλώδεις νότιοι-νοτιοανατολικοί άνεμοι και οι αυξημένες συγκεντρώσεις Αφρικανικής σκόνης.

Δείτε επίσης – ΕΜΥ: Εκτακτο δελτίο επιδείνωσης με ισχυρές βροχές και καταιγίδες – Πού θα χτυπήσει η νέα κακοκαιρία

Πιο αναλυτικά:

Σύμφωνα με το meteo.gr / EAA, την Κυριακή αρχικά βροχές θα εκδηλώνονται σε περιοχές της Δυτικής και Βόρειας Ελλάδας. Τις μεσημεριανές ώρες τα φαινόμενα στα βορειοδυτικά θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν τοπικά ισχυρές καταιγίδες, ενώ μέχρι το βράδυ ανάλογη επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός στα Επτάνησα, στα δυτικά ηπειρωτικά, στην Ανατολική Μακεδονία, στη Θράκη και σε τμήματα της Πελοποννήσου. Από αργά το βράδυ θα επηρεαστούν η Κεντρική και Ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής) και η Εύβοια. Το επεισόδιο βροχόπτωσης κατατάσσεται στην Κατηγορία 3 (Σημαντική)

Επισημαίνεται ότι οι καταιγίδες θα συνοδεύονται κατά τόπους από χαλαζοπτώσεις, κυρίως στα δυτικά όπου το χαλάζι ενδέχεται να έχει σχετικά μεγάλο μέγεθος.

Παράλληλα, σε ολόκληρη τη χώρα θα επικρατήσουν ενισχυμένοι νοτιοανατολικοί άνεμοι, και στα πελάγη τοπικά θυελλώδεις 8 μποφόρ, ωστόσο στο Ιόνιο το βράδυ θα παρουσιάσουν εξασθένηση και θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς. Οι ατμοσφαιρικές συνθήκες θα ευνοήσουν τη μεταφορά σκόνης από την Αφρική και την εκδήλωση λασποβροχών.

Στον παρακάτω προγνωστικό χάρτη παρουσιάζεται το αθροιστικό ύψος βροχής που αναμένεται κατά τη διάρκεια της Κυριακής 11/02.

Τη Δευτέρα 12/02 τα ισχυρά φαινόμενα που αρχικά θα επηρεάζουν αρκετές περιοχές, προοδευτικά θα εντοπίζονται κυρίως στη βορειοανατολική χώρα (με μεγάλα ύψη βροχής), στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και σε τμήματα των Κυκλάδων και από το βράδυ στα Δωδεκάνησα. Επίσης, βροχές και καταιγίδες θα συνεχίσουν να εκδηλώνονται μέχρι το απόγευμα κατά τόπους στη Δυτική Ελλάδα. Νοτιοανατολικοί άνεμοι εντάσεων 7-8 μποφόρ θα πνέουν στο Αιγαίο, αλλά μετά το μεσημέρι θα παρουσιάσουν προοδευτική εξασθένηση και θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς. Αυξημένες θα διατηρηθούν οι συγκεντρώσεις Αφρικανικής σκόνης.

Στον προγνωστικό χάρτη που ακολουθεί παρουσιάζεται η διασπορά της σκόνης στην ατμόσφαιρα τις βραδινές ώρες της Κυριακής 11/02.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter