Κακοκαιρία «Ελπίδα»: Το επιτελικό κράτος βγάζει μετά από 10 ώρες τον Στρατό στην Αθήνα

Κακοκαιρία «Ελπίδα»: Το επιτελικό κράτος βγάζει μετά από 10 ώρες τον Στρατό στην Αθήνα
ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ "ΕΛΠΙΣ" / ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟ (ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/ EUROKINISSI)

Μετά από αμέτρητες ώρες ταλαιπωρίας και …επιτυχημένης διαχείρισης της κακοκαιρίας «Ελπίδα» η κυβέρνηση Μητσοτάκη, θέτει σε εφαρμογή επιχειρησιακό σχέδιο από την Πυροσβεστική και τον Στρατό για τον απεγκλωβισμό των πολιτών που έχουν κολλήσει λόγω της κακοκαιρίας  στην Αττική Οδό, και σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων τα φαινόμενα θα συνεχιστούν για πολλές ώρες ακόμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες σχέδιο προβλέπει απομάκρυνση από 6 σημεία μόνο των ανθρώπων. Τα αυτοκίνητα προβλέπεται να μείνουν εκεί. Ο απεγκλωβισμός θα ξεκινήσει από τα αυτοκίνητα που είναι κοντά στα σημεία εξόδου και θα συνεχιστεί σε όλο το μήκος της Αττικής Οδού η επιχείρηση.

Κλειστή είναι αυτή την ώρα και η Εθνική οδός στα διόδια της Τραγάνας.

Διαβάστε επίσης: Κακοκαιρία «Ελπίδα»: Η «Αττική οδός» ρίχνει την ευθύνη στους πολίτες α λα Μητσοτάκη

Εικόνες ντροπής στην Αττική οδό

Εικόνες ντροπής και κυκλοφοριακό χάος σημειώνεται από το πρωί στην Αττική Οδό. Χιλιάδες άνθρωποι περιμένουν ακινητοποιημένοι σε ουρές χιλιομέτρων, βλέποντας τη στάθμη των καυσίμων τους να κατεβαίνει και πολλοί από αυτούς τονίζουν ότι για ώρες δεν έχουν πιει νερό και δεν έχουν τρόφιμα ή τα φάρμακα που χρειάζονται. Όλα αυτά την ώρα που η κακοκαιρία Ελπίς μαίνεται και όσο περνά η χιονόπτωση είναι εντονότερη και η θερμοκρασία πέφτει.

 

Γενική αργία αύριο σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα

Γενική αργία σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα ανακοινώθηκε λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας «Ελπίδα» που πλήττει την Αττική. Μάλιστα αύριο δεν θα λειτουργήσουν οι δημόσιες υπηρεσίες.

Νωρίτερα, με ανακοίνωσή του το υπουργείο Εσωτερικών επεσήμαινε ότι η λειτουργία των Δημόσιων Υπηρεσιών θα πραγματοποιηθεί μέσω τηλεργασίας από τους υπαλλήλους, των οποίων η φύση των καθηκόντων επιτρέπει την εξ αποστάσεως άσκησή τους.

Διαβάστε επίσης: Τραγική η κατάσταση: Εγκλωβισμένο το προσωπικό σε ΚΑΤ και Σισμανογλειο

Η πορεία της κακοκαιρίας «Ελπίδα»

Ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης, σε νέα του ανάρτηση το απόγευμα της Δευτέρας επισημαίνει πως από το μεσημέρι της Τρίτης τα φαινόμενα θα αποκλιμακωθούν.

Πιο συγκεκριμένα αναφέρει:

Η εξέλιξη των χιονοκυμάτων ώρα με την ώρα και μέχρι αύριο το μεσημέρι όπου ελπίζουμε να αρχίσει η εκτόνωση του φαινομένου.

Αν επαληθευτούν τα προγνωστικά που ελπίζουμε να συμβεί, αύριο κοντά στο μεσημέρι θα έχουμε και μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια από τα δυτικά προς τα ανατολικά του νομού Αττικής.

Εξοργισμένοι οδηγοί με το επιτελικό μπάχαλο

Εγκλωβισμένοι στα αυτοκίνητά τους πολίτες καταγγέλλουν σε τηλεοπτικούς σταθμούς την κατάσταση που επικρατεί.

Χαρακτηριστική ήταν και η καταγγελία ενός πολίτη στον τηλεοπτικό σταθμό Star, ο οποίος είπε πως βρίσκεται 4 ώρες στο αυτοκίνητό του στην Κατεχάκη «με τη σύζυγό μου που είναι 6 μηνών έγκυος και δεν έχει φάει τίποτα από το πρωί κι ένα παιδί 3 ετών. Ευτυχώς είχαμε ένα τοστ κι έφαγε το παιδί, εμείς είμαστε νηστικοί… Είμαι απελπισμένος δεν ξέρω τι να κάνω. Η γυναίκα μου είναι έγκυος έχει φοβηθεί πάρα πολύ, είχαμε μόνο ένα μπουκαλάκι νερό».

Ακόμα μία οδηγός η οποία είναι εγκλωβισμένη στη Μεσογείων από τις 11:30 το πρωί στη Μεσογείων στο ύψος της Αγίας Παρασκευής με κατεύθυνση την Παλλήνη. «Εργάζομαι στην Ηλιούπολη και μας είπαν από την εργασία να φύγουμε λόγω της χιονόπτωσης. Τώρα είμαι 2,5 ώρες και κολλημένη στο ίδιο σημείο», τόνισε.

«Είμαστε εδώ 4 ώρες, ακινητοποιημένοι, δεν έχει περάσει ένα εκχιονιστικό. Είμαι στην Αττική Οδό, πριν τη Μαραθώνος μετά την έξοδο του περιφερειακού Υμηττού. Δεν έχουμε νερό να πιούμε, δεν μπορούμε να κουνηθούμε» λέει ένας οδηγός μιλώντας στο κανάλι, ενώ άλλος καταγγέλλει ότι «είμαι 5,5 ώρες στην Αττική οδό από Μαρκόπουλο παλεύω να πάω Παλλήνη κι έχω κάνει ένα χιλιόμετρο σε 5,5 ώρες».

Παράλληλα στο ύψος της Ανθούσας στην Αττική Οδό στο ρεύμα προς αεροδρόμιο έχει διπλώσει μία νταλίκα. Οδηγός άλλης νταλίκας καταγγέλλει ότι είναι «5 ώρες στην Δουκίσσης Πλακεντίας. Μπήκα στην Ηρακλείου, βλέπω την απόδειξη 10:52 και είμαι ακόμα στο τούνελ στην Πλακεντίας και δεν μπορώ να βγω».

Νωρίς το μεσημέρι της Δευτέρας η Πυροσβεστική ζήτησε να κλείσουν όλες οι είσοδοι των αυτοκινήτων στο ρεύμα προς Αεροδρόμιο στην Αττική Οδό.

Διαβάστε επίσης: Εξοργισμένοι οδηγοί με το επιτελικό μπάχαλο: «Είμαι εγκλωβισμένος 4 ώρες με την έγκυο γυναίκα μου» (Video)

Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί

Σύμφωνα με τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, διακοπή κυκλοφορίας έχουμε στους εξής δρόμους:

– Επί της Λεωφόρου Πάρνηθος, από το ύψος του τελεφερίκ και στα δυο (2) ρεύματα κυκλοφορίας.

– Π.Ε.Ο. Αθηνών – Θήβας, ύψος πρατηρίου υγρών καυσίμων <Cyclon> ρεύμα κυκλοφορίας προς Θήβα, απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών. (Aπό 07:20΄ ώρα της 22-01-2022)

– Διονύσου, από το ύψος του «414» ΣΝΕΝ προς τον Αγ. Πέτρο. (Πεντέλη). (Από 08:00΄ ώρα της 24-01-2022)

– Ν.Ε.Ο.Α.Λ και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας, από στο ύψος του Α/Κ Καλυφτάκη (χ/θ 20,060), μέχρι την χ/θ 58,520 (όρια Αττικής) απαγόρευση κυκλοφορίας παντός είδους βαρέως οχήματος μέγιστου επιτρεπόμενου βάρους άνω των 3,5 τόνων. (Από 08:00΄ώρα της 24-01-2022)

– Επί της συνέχειας της οδού Αναστάσεως (Παπάγου) και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, από τα κοιμητήρια Παπάγου προς τον Υμηττό. (Από ώρα 09:20΄ της 24-01-2022)

– Λ. Διονύσου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, από την περιοχή της Ανατολής Ν. Μάκρη προς την Πεντέλη. (Από ώρα 09:20΄ της 24-01-2022)

– Ανωνύμου οδού (Καισαριανή) και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, από το ύψος Καλοπούλα προς τον Υμηττό. (Από ώρα 09:30΄ της 24-01-2022)

– Λ. Φυλής, από το ύψος της ταβέρνας «Το νέο φαράγγι» έως τα όρια της Αττικής και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας. (Από ώρα 10:35΄ της 24-01-2022)

– Τατοΐου από το ύψος της οδού Χλόης έως τα Βασιλικά κτήματα και στα δύο ρευματα κυκλοφορίας (Από 10:30 ώρα της 24-01-2022)

– Τατοϊου από το ύψος του οικισμού Άγιος Μερκούριος έως το ύψος της Ιπποκράτειου πολιτείας και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.(Από 10:30΄ ώρα της 24-01-2022)

– Ε.Ο. Οινόης – Μαγούλας από το ύψος του εργοστασίου ΤΙΤΑΝ, ρεύμα κυκλοφορίας προς Βοιωτία. (Από 11:55΄ώρα της 24-01-2022).

– Ε.Ο. Μεγάρων- Αλεποχωρίου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας από το 12ο χλμ. θέση Λούμπα προς τα Μεγαρα (Από 11:55 ώρα της 24-01-2022)

– Λ. Παν. Κανελλοπούλου και στα δύο ρεύματα, από την οδό Πίνδο προς την περ. Υμηττού. (Από 12:05΄ώρα της 24-01-2022).

– Επί της Λ. Ελ. Βενιζέλου (Ηλιούπολη), και στα δύο ρεύματα από την πλατεία 28ης Οκτωβρίου προς την περ. Καρέα. ( Από 12:05΄ ώρα της 24-01-2022).

– Επί της Λ. Παν. Κανελλοπούλου και στα δύο ρεύματα, από τη Λ. Μεσογείων μέχρι την οδό Πίνδου. (Από 13:45΄ώρα της 24-01-2022).

Ακόμη, την προσωρινή και πλήρη διακοπή της κυκλοφορίας όλων των οχημάτων, τα οποία δεν φέρουν αντιολισθητικές αλυσίδες για ιδιαίτερους λόγους ασφαλείας προς τον σκοπό αποφυγής πρόκλησης κυκλοφοριακών προβλημάτων και λόγω εκδήλωσης δυσμενών καιρικών φαινομένων, από σήμερα 24-01-2022 και ώρα 08:40΄ έως ύφεσης των φαινομένων, και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας της Π.Ε.Ο. Ελευσίνας-Θηβών, στο τμήμα της από τη χ/θ. 5,000 (πρατήριο καυσίμων REVOIL- πρώην CYCLON) έως τα όρια του Ν. Αττικής με το Ν. Βοιωτίας (χ/θ 30,000).

– Επί της Αττικής Οδού και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, διακοπή κυκλοφορίας παντός είδους βαρέως οχήματος μέγιστου επιτρεπόμενου βάρους άνω των 3,5 τόνων. (από 14:00 ώρα της 24-01-2022)

– Επί της Δ.Π.Λ. Υμηττού και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, διακοπή κυκλοφορίας παντός είδους βαρέως οχήματος μέγιστου επιτρεπόμενου βάρους άνω των 3,5 τόνων. (από 14:00 ώρα της 24-01-2022)

– Επί της Περιφερειακής Αιγάλεω και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, διακοπή κυκλοφορίας παντός είδους βαρέως οχήματος μέγιστου επιτρεπόμενου βάρους άνω των 3,5 τόνων. (από 14:00 ώρα της 24-01-2022)

– Επί της Ν.Ε.Ο.Α.Λ και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας, από το ύψος του Α/Κ της Λ. Αθηνών, μέχρι την χ/θ 58,520 (όρια Ν. Αττικής) απαγόρευση κυκλοφορίας παντός είδους οχημάτων. (Από 17:50΄ώρα της 24-01-2022).

 

 

 

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter