Κακοκαιρία Μπάρμπαρα: Νέο κύμα χιονοπτώσεων στην Αττική το βράδυ της Δευτέρας

Κακοκαιρία Μπάρμπαρα: Νέο κύμα χιονοπτώσεων στην Αττική το βράδυ της Δευτέρας

Η κακοκαιρία Μπάρμπαρα ετοιμάζεται για τη δεύτερη φάση σύμφωνα με τις προειδοποιήσεις από την ΕΜΥ και το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών/Meteo.gr.

Από τις πρώτες βραδινές ώρες της Δευτέρας αναμένεται νέο κύμα χιονοπτώσεων, όπου κατά διαστήματα θα είναι έντονες σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/Meteo.gr.

Στην παρακάτω ομάδα χαρτών, παρουσιάζεται η εκτιμώμενη ένταση των χιονοπτώσεων κατά τις πρώτες βραδινές ώρες της Δευτέρας 06/02 και τις πρώτες μεταμεσονύκτιες ώρες της Τρίτης 07/02, καθώς επίσης και το πεδίο των ανέμων στην περιοχή της Ανατολικής Στερεάς και της Εύβοιας.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα του μετεωρολογικού μοντέλου υψηλής ανάλυσης του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/Meteo.gr, τις πρώτες βραδινές ώρες της Δευτέρας 06/02 προβλέπονται χιονοπτώσεις στη Βόρεια και Ανατολική Αττική, καθώς επίσης και στην Εύβοια, όπου αναμένεται να είναι έντονες.

Χάρτης με χιόνια

Τις πρώτες μεταμεσονύκτιες ώρες της Τρίτης 07/02 οι χιονοπτώσεις (τοπικά έντονες) θα επηρεάσουν τα βόρεια και δυτικά τμήματα της Αττικής, της Βοιωτίας και της Εύβοιας.

Χάρτης με χιόνια

Στο μεταξύ, επικαιροποιήθηκε το έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων της ΕΜΥ και δείχνει νέες πυκνές χιονοπτώσεις στην ανατολική και νότια χώρα, αλλά και στην Αττική τις επόμενες ώρες.

Όπως επισημαίνει ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης, μέχρι αύριο περίπου το μεσημέρι αναμένεται νέα επιδείνωση του καιρού, με πυκνές κατά τόπους χιονοπτώσεις στο μεγαλύτερο τμήμα της Αττικής.

Με ανάρτησή στον προσωπικό λογαριασμό του στο Facebook ο κ. Μαρουσάκης επικαλούμενος τα τελευταία στοιχεία κάνει λόγο για «νέα επιδείνωση του καιρού από τις αμέσως επόμενες ώρες και μέχρι αύριο λίγο πριν το μεσημέρι με πυκνές κατά τόπους χιονοπτώσεις στο μεγαλύτερο τμήμα του νομού Αττικής».

Ο ίδιος καλώντας όλους να δείξουν την απαιτούμενη προσοχή αναφέρει ότι είναι «αυξημένες οι πιθανότητες αυτό το νέο χιονοκύμα να δημιουργήσει αρκετά προβλήματα».

 

Διαβάστε επίσης:

Κακοκαιρία Μπάρμπαρα: Ποια σχολεία θα παραμείνουν κλειστά την Τρίτη στην Αττική

Κακοκαιρία Μπάρμπαρα: Επικαιροποιήθηκε το Έκτακτο Δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων της ΕΜΥ

Κακοκαιρία Μπάρμπαρα: Σε ποια νοσοκομεία υπάρχει πρόβλημα εξαιτίας της κακοκαιρίας

Κακοκαιρία Μπάρμπαρα: Έως την Τετάρτη τα φαινόμενα – Εκτίμηση για έως 60 εκατοστά χιόνι στα ορεινά της Αττικής

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter