Κάλπες στον ΣΥΡΙΖΑ: Πολύ μεγάλη συμμετοχή – για μεγάλη έκπληξη στο τέλος της ημέρας μιλούν στην Κουμουνδούρου

Κάλπες στον ΣΥΡΙΖΑ: Πολύ μεγάλη συμμετοχή – για μεγάλη έκπληξη στο τέλος της ημέρας μιλούν στην Κουμουνδούρου

Χωρίς κανένα πρόβλημα και με πολύ μεγάλη συμμετοχή πολιτών που μέχρι πρότινος δεν είχαν ενταχθεί ποτέ οργανικά στο κόμμα ξεκίνησαν στις 8:00 και θα ολοκληρωθούν πιθανότατα στις 21:00 (αφού στο κεντρικά εκτιμούν ότι θα δοθεί μία ώρα παράταση) οι εσωκομματικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ.

Έως τις 12 το μεσημέρι, είχαν ήδη ψηφίσει 40.000 πολίτες.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι με βάση την έως τώρα συμμετοχή, αναμένεται ότι ο τελικός αριθμός στις κάλπες θα είναι με βεβαιότητα εξαψήφιος, θα υπερβεί δηλαδή τα 100.000 μέλη. Κατά τις ίδιες πηγές «το πιο ενδιαφέρον μέχρι τώρα, είναι ότι τα νέα μέλη που προσέρχονται στις κάλπες, είναι σχεδόν διπλάσια από τα μέχρι σήμερα εγγεγραμμένα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ», ενώ κάνουν λόγο για μαζική προσέλευση τόσο στην περιφέρεια όσο και στο κέντρο της Αθήνας.

Από τα κεντρικά στη Κουμουνδούρου στελέχη που έχουν γνώση της διαδικασίας και επικοινωνούν με τα 1000 περίπου εκλογικά κέντρα σε όλη τη χώρα όχι μόνο εμφανίζονται αισιόδοξοι αλλά όπως σημειώνουν χαρακτηριστικά «είναι πολλοί εκείνοι που θα εκπλαγούν ευχάριστα» σήμερα γύρω στις 22:00 με 23:00 όταν ανακοινωθούν τα αποτελέσματα για την εκλογή Προέδρου (για την Κεντρική Επιτροπή από Δευτέρα θα έχουμε αποτελέσματα).

Κοσμοσυρροή στου Ζωγράφου

 

Είναι χαρακτηριστικό ότι μέχρι τις 11:00 το πρωί σε εκλογικά κέντρα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη είχαν εγγραφεί πάνω από 100 νέα μέλη! Αυτό σημαίνει ότι μέχρι το βράδυ, όπως και πολλοί επιλέξουν να ψηφίσουν μετά την Κυριακάτικη βόλτα τους ο αριθμός αυτός θα αυξηθεί κατά πολύ. Μάλιστα στα περισσότερα εκλογικά κέντρα τα νέα μέλη που γράφτηκαν στο κόμμα και  ψήφισαν ήταν πολύ περισσότερα από τα παλιά.

Χθες ο υπεύθυνος Τύπου του κόμματος Ν. Ηλιόπουλος, μιλώντας στην ΕΡΤ, σημείωσε ότι «Την τελευταία περίοδο ο Αλέξης Τσίπρας γυρνά όλη την Ελλάδα και κάνει ανοιχτές συγκεντρώσεις, περιοδείες, έχει επαφή με την κοινωνία» και ότι «Παντού υπάρχει ένα κλίμα τεράστιας συμμετοχής», για τη συμμετοχή σε μία «πρωτόγνωρη» διαδικασία η οποία, όπως τόνισε, θα σηματοδοτήσει πολιτικές εξελίξεις.

Μελανό φυσικά σημείο η απουσία της πλειοψηφίας των ΜΜΕ από την κορυφαία αυτή πολιτική διαδικασία αφού με μια απλή ματιά για παράδειγμα στο διαδίκτυο θα διαπιστώσει ότι στις περισσότερες από αυτές η είδηση απουσιάζει από τα πρωτοσέλιδά τους.

Τέλος, τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ καλούν τον απλό κόσμο και τους ψηφοφόρους του κόμματος να προσέλθουν στα εκλογικά κέντρα, να συμπληρώσουν την αίτηση εγγραφής και να ψηφίσουν για τον Αλέξη Τσίπρα (δεν χρειάζεται σταυρός υπάρχει ένα ψηφοδέλτιο με το όνομα του προέδρου και ένα λευκό). Ο τελικός αριθμός όσων ψηφίσουν θα στείλει πολιτικά μηνύματα και θα δημιουργήσει νέα πολιτικά δεδομένα.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter