«Καμπανάκι» Μαξίμου σε υπουργούς για τη στάση τους στο νομοσχέδιο περί ομόφυλων ζευγαριών

«Καμπανάκι» Μαξίμου σε υπουργούς για τη στάση τους στο νομοσχέδιο περί ομόφυλων ζευγαριών

Οξύνονται οι αντιθέσεις στο εσωτερικό της κυβέρνησης σχετικά με το νομοσχέδιο για το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, καθώς πέρα από τις ανοιχτές διαφωνίες για το περιεχόμενό του από την δεξιά πτέρυγα του κόμματος με πρωτεργάτη τον Αντώνη Σαμαρά, διαφορετικές αντιλήψεις εκφράζονται και για το ζήτημα της κομματικής πειθαρχίας, και δη για το υπουργικό συμβούλιο.

Μαρινάκης: «Όταν ανήκεις σε μία κυβέρνηση είναι καλό να στηρίζεις τις νομοθετικές πρωτοβουλίες»

Συγκεκριμένα, ο Παύλος Μαρινάκης σε ερώτηση για το ενδεχόμενο της κατά συνείδησης ψήφου και από την μεριά των υπουργών ανέφερε ότι «όλα έχουν να κάνουν με το κάθε νομοσχέδιο και το κάθε κείμενο. Να περιμένουμε να έρθει ένα κείμενο, να έρθει ένα νομοθέτημα και να δούμε ποιοι θα είναι οι κανόνες. Θεωρώ ότι όταν ανήκεις σε μία κυβέρνηση είναι καλό να στηρίζεις τις νομοθετικές της πρωτοβουλίες, το οποίο φάνηκε πρόσφατα και σε μία τροπολογία που σήκωσε σκόνη».

Βορίδης: «Στα ζητήματα συνειδήσεως δεν κάνω πίσω»

Υπενθυμίζεται ότι ο Μάκης Βορίδης έχει αναφέρει πολλάκις, ότι δεν θα ψηφίσει το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια, αναφέροντας μάλιστα ότι «στα ζητήματα της συνειδήσεως εννοείται ότι εγώ δεν μπορώ να κάνω πίσω. Επομένως, αν κάποιος μου πει πρέπει να κάνεις υποχρεωτικά αυτό, δεν μπορώ να το κάνω αυτό».

Η δήλωση του υπουργού Επικρατείας είχε προκαλέσει «πονοκεφάλους» στον Μητσοτάκη, καθώς θα είναι τεράστια πολιτική ήττα για τον ίδιο, να μη ψηφιστεί το συγκεκριμένο νομοσχέδιο από υπουργούς αλλά και δεκάδες βουλευτές που είναι πιο κοντά στις ακροδεξιές θέσεις του Αντώνη Σαμαρά.

Άδωνης Γεωργιάδης: «το συγκεκριμένο νομοσχέδιο έχει συνειδησιακή προσέγγιση»

Πέρα από τις ηχηρές διαφοροποιήσεις των Αντώνη Σαμαρά και Μάκη Βορίδη, υπέρ της κατά συνείδησης ψήφου και στην περίπτωση των υπουργών, έχει ταχθεί και ο Άδωνης Γεωργιάδης, ο οποίος πριν λίγες μέρες σημείωσε ότι «γενικά θα σας έλεγα ότι ένας υπουργός δεν νοείται να μη ψηφίζει νομοσχέδιο της κυβέρνησης, διότι η κυβέρνηση είναι ένα ενιαίο σώμα. Το συγκεκριμένο όμως νομοσχέδιο έχει έναν ειδικό χαρακτήρα. Έχει στην πραγματικότητα συνειδησιακή προσέγγιση. Δεν μπορείς εύκολα να καταργήσεις τη συνείδηση ενός ανθρώπου».

Πίεση στους υπουργούς με σενάρια ανασχηματισμού

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κινδυνεύει με φιάσκο, εάν φέρει το νομοσχέδιο για το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών και δεν στηριχθεί από μεγάλο αριθμό βουλευτών αλλά και υπουργών.

Σε αυτό το πλαίσιο στα «πολιτικά πηγαδάκια» διακινούνται σενάρια ακόμη και για ανασχηματισμό, δίνοντας ένα μήνυμα ειδικά στους υπουργούς, ότι οι θέσεις τους στα υπουργικά αξιώματα δεν είναι δεδομένες, εάν παρεκκλίνουν από τις κυβερνητικές επιλογές.

Διαβάστε επίσης:

Περιστέρι: Νέο περιστατικό οπαδικής βίας – 15 άτομα επιτέθηκαν και ξυλοκόπησαν ανήλικους

Γκρεμίζουν τις βάσεις των περιφερειακών πανεπιστημίων

ΣΥΡΙΖΑ: Επικίνδυνες οι δηλώσεις Συρίγου – Να πάρει άμεσα θέση η κυβέρνηση Μητσοτάκη

H κυβέρνηση ψάχνει σωσίβιο στην αύξηση του κατώτατου μισθού

Παραιτήθηκε η πρόεδρος του Χάρβαρντ μετά από κατηγορίες για αντισημιτικά σχόλια

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter