Καρμπόν καταθέσεις από τους αστυνομικούς στη δίκη για το φιάσκο των Σεπολίων

Καρμπόν καταθέσεις από τους αστυνομικούς στη δίκη για το φιάσκο των Σεπολίων

Με τις καταθέσεις δύο αστυνομικών της ομάδας ΔΡΑΣΗ συνεχίστηκε σήμερα η δίκη των τεσσάρων συλληφθέντων των Σεπολίων, οι οποίοι δέχτηκαν αλόγιστη βία μετά το πογκρόμ που εξαπέλυσε η ΕΛ.ΑΣ. στην περιοχή στις 17 Νοέμβρη 2020. Ανάμεσά τους, δύο μέλη της οικογένειας Καττή που ξυλοκοπήθηκαν άγρια από την αστυνομία.

Συγκεκριμένα στο εδώλιο κάθονται ο φοιτητής του ΕΜΠ Ορέστης Καττής, η αδερφή του ,φοιτήτρια Νοσηλευτικής Λυδία Καττή, ο φοιτητής Πληροφορικής Νικόλας Καβακλής και ο εργαζόμενος Μάκης Λιβάνης, οι οποίοι κατηγορούνται κατά περίπτωση για βία κατά υπαλλήλων, σωματική βλάβη, απόπειρα επικίνδυνης σωματικής βλάβης, εξύβριση, απόπειρα ελευθέρωσης κρατουμένου και διατάραξη της λειτουργίας υπηρεσίας.

Πρόκειται για την υπόθεση που είχε κάνει τον γύρο του Διαδικτύου ύστερα από σχετικό βίντεο που κυκλοφόρησε στα social media.

Υπενθυμίζεται πως ο Ορέστης και η Λυδία Καττή μαζί με τους γονείς τους Δημήτρη Καττή και Γιώτα Μπόμπου δέχτηκαν ανελέητη βία από τις δυνάμεις καταστολής της ΕΛ.ΑΣ. το απόγευμα της 17ης Νοεμβρίου 2020 κάτω από το ίδιο τους το σπίτι στα Σεπόλια, την ώρα που επέστρεφαν από τη συγκέντρωση για την επέτειο του Πολυτεχνείου.

Είπαν όλοι τα ίδια

Κατά τη σημερινή δικάσιμο οι μάρτυρες αστυνομικοί της ομάδας ΔΡΑΣΗ ισχυρίστηκαν καταθέτοντας ότι βρίσκονταν στην Ομόνοια όταν έλαβαν από το Κέντρο σήμα να μεταβούν στο Α.Τ. Κολωνού όπου υπήρχαν συγκεντρωμένα άτομα και διερχόμενοι από τα Σεπόλια δέχτηκαν επίθεση από συγκεντρωμένο πλήθος.

Οι ισχυρισμοί τους προκάλεσαν την εύλογη ερώτηση των συνηγόρων υπεράσπισης, πώς είναι δυνατόν να υπήρξε εντολή για συγκεντρωμένους στο Α.Τ. Κολωνού, αφού αυτό συνέβη πολύ αργότερα, μετά τη σύλληψη του Ορέστη Καττή.

Παράλληλα η υπεράσπιση ανέδειξε τις ολόιδιες καταθέσεις που έδωσαν οι αστυνομικοί όταν επέστρεψαν στη ΓΑΔΑ.

Η δίκη διακόπηκε για τις 24 Νοεμβρίου.

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter