Καταγγελία ΠΟΣΙΠΣ: «Απλήρωτοι οι βρεφονηπιακοί σταθμοί από τον Ιανουάριο»

Καταγγελία ΠΟΣΙΠΣ: «Απλήρωτοι οι βρεφονηπιακοί σταθμοί από τον Ιανουάριο»

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Ιδιωτικών Παιδικών Σταθμών καταγγέλλει ότι τα χρήματα που προορίζονταν για την ενίσχυση των δομών και των εργαζόμενων μέσω ΕΣΠΑ δεν έχουν καταβληθεί από τον Ιανουάριο.

Με επιστολή προς τους γονείς, η ΠΟΣΙΠΣ καταγγέλλει ότι δεν έχει βρεθεί λύση στις προσπάθειες για επίλυση του ζητήματος με το υπουργείο Εργασίας, σχετικά με οφειλόμενο κονδύλι ύψους 20 εκατ. ευρώ.

«Για τη σχολική χρονιά που διανύουμε, όσον αφορά το πρόγραμμα ΕΣΠΑ και τα οφειλόμενα του υπουργείου Εργασίας ύψους 20 εκατ. ευρώ, σας βεβαιώνουμε ότι είμαστε απλήρωτοι από τον Ιανουάριο έως και σήμερα και από τις πληροφορίες – ενημερώσεις τις οποίες είχαμε από τους αρμόδιους υπουργούς και τους συμβούλους τους, διαπιστώνουμε ότι οι πληρωμές μας δεν θα πραγματοποιηθούν άμεσα και μάλιστα για τους μήνες που απομένουν δεν υπάρχουν τα αντίστοιχα κονδύλια, οπότε είναι άγνωστο εάν και πότε θα πληρωθούμε.

Με όλα αυτά τα δεδομένα είναι κατανοητό ότι υπάρχει τεράστια αβεβαιότητα και για το πρόγραμμα ΕΣΠΑ της επόμενης σχολικής χρονιάς! Μάλιστα στη σχετική πρόσφατα εκδοθείσα ΚΥΑ έχουν γίνει αλλαγές που δείχνουν ότι η αβεβαιότητα για όλους (παιδιά – γονείς – βρεφονηπιακούς σταθμούς) πρέπει να θεωρείται δεδομένη», επισημαίνει η ΠΟΣΙΠΣ στην επιστολή που απέστειλε στους γονείς στις 26 Μαΐου.

Αναλυτικά:

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter