Καταγγελία της ΠΕΝΕΝ: Το πλοίο ταξίδεψε από την Ίο στη Ραφήνα με παρέμβαση του υπουργείου Ναυτιλίας

Καταγγελία της ΠΕΝΕΝ: Το πλοίο ταξίδεψε από την Ίο στη Ραφήνα με παρέμβαση του υπουργείου Ναυτιλίας
Φωτογραφία αρχείου / Eurokinissi

Σε μία πολύ σοβαρή καταγγελία προχώρησε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ) Αντώνης Νταλακογιώργος, αναφορικά με τα 14 κρούσματα κορονοϊού που εντοπίστηκαν σε άτομα που ταξίδευαν με πλοίο από την Ίο στη Ραφήνα.

Ο κ. Νταλακογιώργος ανέφερε σε δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha, ότι τόσο ο ΕΟΔΥ, όσο και η πλοιοκτήτρια εταιρεία γνώριζαν για την ύπαρξη κρουσμάτων πριν αναχωρήσει το πλοίο από την Ιο, ωστόσο το δρομολόγιο έγινε κανονικά με παρέμβαση του υπουργείου Ναυτιλίας.

Διαβάστε επίσης: Συναγερμός στο λιμάνι της Ραφήνας για δεκάδες ύποπτα κρούσματα σε πλοίο από την Ιο

Κορονοϊός: 14 επιβεβαιωμένα κρούσματα στο πλοίο από την Ίο (Video)

Μάλιστα, ο πρόεδρος της ΠΕΝΕΝ ανέφερε ότι σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχει, τα άτομα που επιβεβαιώθηκαν ως κρούσματα δεν απομονώθηκαν κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, ενώ παράλληλα θετικοί στον κορονοϊό βρέθηκαν και δύο μέλη του πληρώματος.

«Η εταιρεία γνώριζε ότι οι επιβάτες αυτοί που ανήλθαν στο πλοίο από την Ίο είναι επιβεβαιωμένα ή ύποπτα κρούσματα και με παρέμβαση του υπουργείου Ναυτιλίας τούς έφεραν πίσω. (…) Δεν θέλω να πω κάτι περισσότερο. Δεν δέχομαι, όμως, καμία αμφισβήτηση όσον αφορά στην εγκυρότητα της καταγγελίας. Έχω μάλιστα την εντύπωση ότι τα παιδιά που είχαν μολυνθεί δεν είχαν απομονωθεί κατά τη διάρκεια του ταξιδιού. Ο ΕΟΔΥ ενημέρωσε να απομονωθούν τα άτομα αυτά, αλλά τελικά δεν έγινε. Ανάμεσα τους ήταν και 2 μέλη του πλοίου. Δεν ξέρω αν κόλλησαν στο ταξίδι. Είναι το πιθανότερο. Δεν ήταν σε γνώση τους όλο αυτό στο πλήρωμα», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Αντώνης Νταλακογιώργος.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter