Κατάρρευση Silicon Valley Bank: «Ανθεκτικό το τραπεζικό σύστημα» λέει η ΥΠΟΙΚ των ΗΠΑ – Παγκόσμια Ανησυχία

Κατάρρευση Silicon Valley Bank: «Ανθεκτικό το τραπεζικό σύστημα» λέει η ΥΠΟΙΚ των ΗΠΑ – Παγκόσμια Ανησυχία

«Την πλήρη εμπιστοσύνη της» στις ρυθμιστικές αρχές των τραπεζών, ότι θα λάβουν τα κατάλληλα μέτρα και σημείωσε ότι «το τραπεζικό σύστημα παραμένει ανθεκτικό και οι ρυθμιστικές αρχές διαθέτουν αποτελεσματικά εργαλεία για να αντιμετωπίσουν τέτοιου είδους γεγονότα», εξέφρασε η υπουργός Οικονομικών των Ηνωμένων Πολιτειών, Τζάνετ Γέλεν, σε μια προσπάθεια να καθησυχάσει πολίτες, τραπεζίτες και επενδυτές μετά την κατάρρευση της Silicon Valley Bank, του μέχρι τώρα μεγαλύτερου χρηματοδότη νεοφυών επιχειρήσεων.

Υπενθυμίζεται πως οι ρυθμιστικές αρχές έκλεισαν τη Silicon Valley Bank και ανέλαβαν τον έλεγχο των αποθεματικών κεφαλαίων της, όπως ανακοίνωσε την Παρασκευή η Federal Deposit Insurance Corporation (FDIC), ο ομοσπονδιακός οργανισμός ασφάλισης των καταθέσεων. Μια εξέλιξη που αφήνει εταιρείες και πλούσιους επιχειρηματίες που συνδέονται σε μεγάλο βαθμό με τον τεχνολογικό τομέα αβέβαιους για το τι θα συμβεί με τα χρήματά τους.

Η FDIC ανέφερε στην ανακοίνωση ότι οι ασφαλισμένοι καταθέτες θα έχουν πρόσβαση στις καταθέσεις τους το αργότερο μέχρι τη Δευτέρα το πρωί. Τα υποκαταστήματα της SVB θα επαναλειτουργήσουν επίσης εκείνη την ώρα, υπό τον έλεγχο της ρυθμιστικής αρχής. Η FDIC είπε επίσης ότι οι επίσημοι έλεγχοι της SVB θα συνεχίσουν να εκκαθαρίζονται.

Την ίδια στιγμή ωστόσο παγκόσμια ανησυχία επικρατεί σχετικά με το κλείσιμο της SVB, καθώς αυτή εκτιμάται ότι θα επηρεάσει όχι μόνο τις καταθέσεις, αλλά και τις πιστωτικές διευκολύνσεις και άλλες μορφές χρηματοδότησης, ξυπνώντας «μνήμες» Lehman Brothers, όταν το 2008-09 η κατάρρευση του τραπεζικού κολοσσού σήμανε την αρχή της παγκόσμιας οικονομικής ύφεσης.

Πηγή: Bloomberg, ΝΒC

Διαβάστε επίσης:

ΗΠΑ: Παγκόσμια ανησυχία προκαλεί η κατάρρευση της Silicon Valley Bank

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter