Κώστας Αρβανίτης: Η απελευθέρωση του Τζούλιαν Ασάνζ θέμα δημοκρατίας για όλους μας

Κώστας Αρβανίτης: Η απελευθέρωση του Τζούλιαν Ασάνζ θέμα δημοκρατίας για όλους μας
Πηγή: Facebook

Μήνυμα συμπαράστασης στον ιδρυτή του WikiLeaks Τζούλιαν Ασάνζ απηύθυνε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Κώστας Αρβανίτης, στο πλαίσιο παράστασης διαμαρτυρίας που έλαβε χώρα στο πλαίσιο της Ολομέλειας της Ευρωβουλής.

«Αυτή τη στιγμή Σοσιαλιστές, Πράσινοι και φυσικά Αριστερά κάνουμε παράσταση διαμαρτυρίας για την απελευθέρωση του Τζούλιαν Ασάνζ» υπογράμμισε ο Κώστας Αρβανίτης σε βίντεο.

«Είναι θέμα δημοκρατίας για όλους μας και ειδικά για τη δημοσιογραφική κοινότητα» συμπλήρωσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και κατέληξε σημειώνοντας «πρέπει να ξεσηκωθούμε για την απελευθέρωση του Τζούλιαν Ασάνζ».

Σημειώνεται ότι η νομική διελκυστίνδα για την τύχη του Τζούλιαν Ασάνζ κρατάει πάνω από μια δεκαετία. Αν εκδοθεί στις ΗΠΑ και καταδικαστεί, μπορεί να του επιβληθεί ποινή κάθειρξης ακόμη και 175 ετών.

Κατηγορείται για την «κλοπή» και τη δημοσιοποίηση δεκάδων χιλιάδων εμπιστευτικών και απορρήτων διπλωματικών και στρατιωτικών εγγράφων, με τη βοήθεια της πρώην στρατιωτικής αναλύτριας Τσέλσι Μάνινγκ.

Υποστηρικτές του αντιτείνουν πως ο κ. Ασάνζ είναι δημοσιογράφος που αποκάλυψε εγκλήματα πολέμου, ιδίως στο Ιράκ και στο Αφγανιστάν.

Διαβάστε επίσης:

Τζούλιαν Ασάνζ: Ο ιδρυτής του Wikileaks κινδυνεύει να εκδοθεί «σύντομα» στις ΗΠΑ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter