ΚΥΣΕΑ: Παραβιάζεται το Διεθνές Δίκαιο και η εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας

ΚΥΣΕΑ: Παραβιάζεται το Διεθνές Δίκαιο και η εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας

Οι ανησυχητικές εξελίξεις στην Ουκρανία βρέθηκαν στο επίκεντρο της συζήτησης του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας που συνεδρίασε το πρωί της Τρίτης υπό τον πρωθυπουργό, παρουσία του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Δείτε επίσης: Ουκρανία: Διπλωματία με το δάχτυλο στη σκανδάλη: Αναφορές για νεκρούς στρατιώτες – «Η ρωσική εισβολή έχει ήδη αρχίσει»

«Η Ελλάδα βρίσκεται σε πλήρη συντονισμό με τους εταίρους της στην ΕΕ και τους συμμάχους της στο ΝΑΤΟ ως προς την αντιμετώπιση της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί, η οποία συνιστά παραβίαση της εδαφικής ακεραιότητας της Ουκρανίας και των θεμελιωδών αρχών του Διεθνούς Δικαίου», υποστηρίζει το Μέγαρο Μαξίμου.

Επίσης αναφέρει ότι σχετικά με τους Έλληνες υπηκόους και τους ομογενείς μας στην Ουκρανία, οι ελληνικές αρχές στο Κίεβο και τη Μαριούπολη βρίσκονται σε διαρκή ετοιμότητα προκειμένου να παράσχουν την οποιαδήποτε συνδρομή απαιτηθεί.

Αναφορικά με την προμήθεια φυσικού αερίου, εξετάστηκαν όλα τα πιθανά σενάρια και έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη συνέχιση του ομαλού εφοδιασμού της χώρας, καταλήγει η ενημέρωση.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter