Λαμία – ΑΕΚ 0-4: Η Ενωση διέσυρε την ομάδα – έκπληξη της ΣΛ1 και πέρασε πρώτη στο ξεκίνημα των πλέι οφ

Λαμία – ΑΕΚ 0-4: Η Ενωση διέσυρε την ομάδα – έκπληξη της ΣΛ1 και πέρασε πρώτη στο ξεκίνημα των πλέι οφ

Ποδαρικό με το δεξί και με… ηχηρό τρόπο έκανε στα πλέι οφ η ΑΕΚ επικρατώντας εκτός έδρας με το ευρύ 4-0 της Λαμίας. Η Ενωση κυριάρχησε και κατέκτησε δίκαια το «τρίποντο» της νίκης, κάνοντας περίπατο στο ματς με την έκπληξη του φετινού πρωταθλήματος. Οι κιτρινόμαυροι πέρασαν στην πρώτη θέση και περιμένουν τα αποτελέσματα των ντέρμπι Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ – Αρης.

Οι φιλοξενούμενοι ήταν καλύτεροι στο πρώτο ημίχρονο, είχαν ευκαιρίες για να ανοίξουν το σκορ και τελικά σημείωσαν το γκολ στις καθυστερήσεις.

Στο 2’ σέντρα του Ελίασον, κεφαλιά του Γιόνσον προς τα πίσω, άουτ η μπάλα. Στο 10’ γύρισμα του Ελίασον από δεξιά, η μπάλα κόντραρε και στρώθηκε στον Πήλιο, ο οποίος βρέθηκε σε θέση βολής μέσα στην περιοχή, αλλά το τελείωμά του ήταν κάκιστο.

Στο 16’ ο Μάνταλος εκτέλεσε φάουλ, ο Ελίασον έπιασε μονοκόμματο σουτ, με την μπάλα να φεύγει ελάχιστα άουτ.

Στο 28’ η ΑΕΚ έχασε άλλη μία κλασική ευκαιρία. Ο Ελίασον βρέθηκε σε θέση βολής μέσα στην περιοχή, αλλά την τελευταία στιγμή ο Σιμόν τον σταμάτησε. Στην εξέλιξη της φάσης ο Πήλιος έκανε τη σέντρα από αριστερά, ο Μάνταλος έπιασε κεφαλιά, χωρίς να βρει στόχο.

Στο 31’ ο Μάνταλος γέμισε στην περιοχή της Λαμίας, ο Πόνσε πήρε την κεφαλιά, όμως ο Κοσέλεφ ήταν σε ετοιμότητα και απομάκρυνε τον κίνδυνο.

Η Λαμία δημιούργησε την πρώτη υποψία φάσης στο 34’. Ο Μάλτσι με κάθετη πάσα προσπάθησε να βρει τον Σίντκλεϊ στην πλάτη της άμυνας της ΑΕΚ, αλλά ο Στάνκοβιτς τον σταμάτησε με γρήγορη έξοδο. Στο επόμενο λεπτό ο Πινέδα ήταν άστοχος με σουτ εκτός περιοχής. Στο 38’ ο Πήλιος σέντραρε, ο Πόνσε έπιασε το σουτ στη κίνηση με την μπάλα να κοντράρει και να καταλήγει κόρνερ. Από την εκτέλεση του, ο Κάλενς έπιασε την κεφαλιά με τον Κοσέλεφ να μπλοκάρει την μπάλα.

Οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν να πιέζουν και το σκορ άνοιξε στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων. Ο Μάνταλος εκτέλεσε φάουλ, ο Πόνσε άπλωσε το πόδι του. Ο Κοσέλεφ δεν μπόρεσε να μπλοκάρει την μπάλα και ο Κάλενς από κοντά την έστειλε στα δίχτυα (0-1).

Η Ενωση «καθάρισε» την υπόθεση νίκη στο 68’. Ο Ρότα εκτέλεσε πλάγιο και ο Πόνσε με δυνατό σκαφτό σουτ νίκησε τον Κοσέλεφ για το 0-2. Αυτό είναι το 12ο γκολ του Αργεντινού φορ στο πρωτάθλημα.

Στο 88’ με βολίδα του Λιβάι έγινε το 0-3 και το τελικό αποτέλεσμα διαμορφώθηκε στο 93’. Ο Λιούμπισιτς πέρασε κάθετη στον Λιβάι κι αυτός με σουτ «έγραψε» το 0-4.

Ο Μανούχος έδειξε κίτρινη κάρτα στους Στάνκο, Μάλτσι, Τσούκαλο, Κοντονίκο /Ρότα.

Λαμία: Κοσέλεφ, Σλίβκα, Σιμόν, Κορνέζος, Τζανετόπουλος (87’ Γιαννούτσος), Αμαράλ, Τζανδάρης (58’ Τσούκαλος), Σίντκλεϊ (73’ Σαντάνα Ομάρ), Στάνκο (73’ Κοντονίκος), Νούνιες, Μάλτσι (73’ Λέικ).

ΑΕΚ: Στάνκοβιτς, Ρότα (78’ Λιούμπισιτς), Βίντα, Κάλενς, Πήλιος, Σιμάνσκι, Γιόνσον, Πινέδα (83’ Σιντιμπέ), Ελίασον (83’ Χατζισαφί), Μάνταλος (78’ Γκαρσία Λιβάι), Πόνσε (83’ Αραούχο).

**Η Λαμία με ανακοίνωσή της γνωστοποίησε ότι ο Σωτήρης Τσιλούλης δεν θα παίξει σε κανένα παιχνίδι με την ΑΕΚ στα playoffs. Ο Έλληνας μεσοεπιθετικός έχει προφορική συμφωνία με την Ενωση για το καλοκαίρι.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter