LIVE: Πόλεμος στην Ουκρανία – Πληροφορίες ότι ρωσικές δυνάμεις μπήκαν στη Χερσώνα – Νέος συναγερμός στο Κίεβο

Κίεβο / Φωτογραφία αρχείου

Στη δίνη του πολέμου βρίσκεται για έκτη συνεχόμενη μέρα η πολύπαθη Ουκρανία. Νεκροί, τραυματίες, σειρήνες πολέμου, εκρήξεις, ανυπολόγιστες καταστροφές και πόλεμος προπαγάνδας συνθέτουν το σκηνικό γύρω από τις περιοχές που σφυροκοπούν τα στρατεύματα του Βλαντιμίρ Πούτιν.

Αργά το απόγευμα της Τρίτης, η Μόσχα είχε προειδοποιήσει –μεταξύ των άλλων- και τους κατοίκους του Κιέβου που «ζουν κοντά σε σταθμούς αναμετάδοσης να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους»

Όπως όλα δείχνουν η ρωσική επίθεση ξεκίνησε λίγο μετά τις 5 (ώρα Ελλάδας) με πλήγματα κατά του πύργου τηλεπικοινωνιών και τηλεόρασης της πόλης, όπου λίγο αργότερα αναφέρθηκαν πέντε νεκροί.

Την ίδια ώρα και σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο TASS την Τετάρτη θα διεξαχθεί ο δεύτερος κύκλος των συνομιλιών Ρώσων και Ουκρανών που ξεκίνησε τη Δευτέρα στη Λευκορωσία, κοντά στα ουκρανικά σύνορα.

Λεπτό προς λεπτό οι εξελίξεις:

23:30 Google και Apple ανακοίνωσαν μέτρα κατά της Ρωσίας για την εισβολή στην Ουκρανία

23:05 Ρώσοι αξιωματούχοι έχουν απειλήσει να «ρίξουν» τη Βικιπαίδεια μετά τη δημοσίευση άρθρου σχετικά με την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Guardian η Roskomnadzor, ρωσική υπηρεσία παρακολούθησης ΜΜΕ, απειλεί να απαγορεύσει την ιστοσελίδα σε ολόκληρη τη χώρα για ένα άρθρο με τίτλο “Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία το 2022”.

22:54 Τσαβούσογλου: Η Τουρκία δεν θα συμμετάσχει στις κυρώσεις κατά της Ρωσίας

22:41 Μακρόν: Συγκάλεσε συνεδρίαση του Συμβουλίου Άμυνας  την Τετάρτη 02/03/22

22:12 Έκρηξη σε αποθήκη πυρομαχικών στο Χάρκοβο

21:52 Σε δύο αμυντικές βιομηχανίες και σε τέσσερις αξιωματούχους του αμυντικού τομέα της Λευκορωσίας επιβάλλει κυρώσεις η Βρετανία. 

21:50 Εκκένωση του προξενείου της Μαριούπολης.

Η πομπή αυτοκινήτων υπό τον Πρέσβη Φραγκίσκο Κωστελλένο αναμένεται να αναχωρήσει οδικώς από την Μαριούπολη αύριο στις 11.00 πμ.

21:45 Σε συναγερμό βρίσκεται η Πρεσβεία της Ουκρανίας στην Αγία Έδρα.

Επικαλούμενη πληροφορίες μυστικών υπηρεσιών, αναφέρει πως ρωσικά στρατεύματα ετοιμάζονται να βομβαρδίσουν τον Καθεδρικό Ναό της Αγίας Σοφίας στο Κίεβο, ο οποίος έχει χαρακτηριστεί ως μνημείο πολιτισμικής κληρονομιάς από την UNESCO.

21:25 Οι ρωσικές δυνάμεις μπήκαν στην πόλη Χερσώνα, στη νότια Ουκρανία, όμως οι Ουκρανοί ελέγχουν ακόμη το κτίριο της τοπικής διοίκησης, ανέφερε ο ένας σύμβουλος του υπουργείου Εσωτερικών, ο Βαντίμ Ντενισένκο, μιλώντας στην τηλεόραση

21:24 «Δείξτε στην Τουρκία την ίδια ευαισθησία που δείχνετε και στην Ουκρανία», είπε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στην Άγκυρα μαζί με την πρόεδρο του Κοσόβου Βιόσα Οσμάνι.

21:14 Ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς κάλεσε τον Βλαντίμιρ Πούτιν «να σταματήσει αμέσως» όλες τις πολεμικές επιχειρήσεις στην Ουκρανία, να αποσύρει τα ρωσικά στρατεύματα και να επιστρέψει στον διάλογο.

21:09 Η διαχειρίστρια εταιρεία του γερμανορωσικού αγωγού μεταφοράς φυσικού αερίου Nord Stream 2, κήρυξε πτώχευση και απέλυσε τους 106 εργαζομένους της, σύμφωνα με δήλωση της Σίλβιας Τάλμαν-Γκουτ, αρμόδιας για τις οικονομικές υποθέσεις του καντονιού, στην κρατική ελβετική τηλεόραση.

20:50  Έπειτα από επικοινωνία με τους Υπουργούς Υγείας της Πολωνίας, της Ουγγαρίας, της Σλοβακίας, της Ρουμανίας και της Μολδαβίας η Επίτροπος Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων, Στέλλα Κυριακίδου ανέφερε σε ανάρτησή της στο twitter: «Ως χώρες πρώτης γραμμής, η αλληλεγγύη τους είναι ανεκτίμητη και η ΕΕ θα βοηθήσει με κάθε δυνατό τρόπο» εκφράζοντας την αμέριστη υποστήριξη της ΕΕ.

20:20 Η Κίνα αρνείται να μιλήσει για εισβολή αλλά εκφράζει τη λύπη της

Ενώ το Πεκίνο αρνήθηκε να καταδικάσει τη Μόσχα για την εισβολή στην Ουκρανία, ο Ουάνγκ Γι δήλωσε πως η Κίνα «λυπάται βαθιά για τη σύγκρουση που ξέσπασε ανάμεσα στην Ουκρανία και τη Ρωσία και αποδίδει μέγιστη προσοχή στα δεινά που υφίστανται οι άμαχοι»

19:50 Άφιξη 50 πολιτών Ελλάδας και Κύπρου από την Ουκρανία μέσω Ρουμανίας

Το υπουργείο Εξωτερικών, με ειδική ναυλωμένη πτήση, μεταφέρει 50 πολίτες της Ελλάδας και της Κυπριακής Δημοκρατίας, καθώς και μέλη των οικογενειών τους, από το Βουκουρέστι.

Οι ανωτέρω, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, είχαν απομακρυνθεί από την Οδησσό και το Κίεβο, σε χθεσινές επιχειρήσεις, οι οποίες ολοκληρώθηκαν επιτυχώς, σε συνεννόηση μεταξύ των υπουργείων Εξωτερικών των δύο χωρών.

19:30 Οι ΗΠΑ θα αποδεσμεύσουν 30 εκατ. βαρέλια πετρελαίου για να σταματήσουν την Μόσχα να χρησιμοποιεί ως “όπλο” το ρωσικό πετρέλαιο

Σε ανακοίνωση της η Ουάσινγκτον αναφέρθηκε σε αποδέσμευση 30 εκατομμυρίων βαρελιών πετρελαίου. Η κίνηση αυτή αντανακλά στην προσπάθειά της να στηρίξει τη διεθνή αγορά ενέργειας και να αποτρέψει τις αρνητικές συνέπειες της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία στο συγκεκριμένο πεδίο.

19:00 ΟΙ ΥΠΕΞ των χωρών μελών του ΝΑΤΟ συνεδριάζουν εκτάκτως την Παρασκευή 

Οι υπουργοί Εξωτερικών των χωρών μελών του ΝΑΤΟ θα συνεδριάσουν εκτάκτως την Παρασκευή στις Βρυξέλλες, ανακοίνωσε η Συμμαχία.

Στη σύνοδο αυτή οι υπουργοί θα μπορέσουν να ανταλλάξουν απόψεις για την κατάσταση που διαμορφώνεται στην Ουκρανία μετά την εισβολή που διέταξε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν και την ενίσχυση της άμυνας της ανατολικής πτέρυγας του ΝΑΤΟ, ανέφεραν διπλωματικές πηγές.

18:47 Πέντε νεκροί από ρωσικό βομβαρδισμό στον πύργο τηλεόρασης στο Κίεβο

Ουκρανικές υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης δήλωσαν πως πέντε άτομα σκοτώθηκαν στη ρωσική επίθεση στον τηλεοπτικό πύργο του Κιέβου.

Το ουκρανικό υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε νωρίτερα πως ρωσικές δυνάμεις βομβάρδισαν τηλεοπτικό πύργο στο Κίεβο, προκαλώντας τη διακοπή της εκπομπής καναλιών.

Από τον βομβαρδισμό σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτειρκών διεκόπη η εκπομπή καναλιών.

Το πλήγμα, το οποίο έρχεται την έκτη ημέρα της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία, «χτύπησε» εξοπλισμό στον πύργο, ο οποίος βρίσκεται κοντά σε ένα μεγάλο μνημείο για τα θύματα του Ολοκαυτώματος, είπε το υπουργείο.

«Τα τηλεοπτικά δίκτυα δεν θα λειτουργούν για λίγο», αλλά τα «εφεδρικά» συστήματα θα επιτρέψουν σε ορισμένες τηλεοράσεις να αποκαταστήσουν σύντομα τη μετάδοση, πρόσθεσε το υπουργείο.

17:50 Kερδισμένα τα γερμανικά ομόλογα από τον πόλεμο στην Ουκρανία

Σε ράλι επιδόθηκε σήμερα το γερμανικό ομόλογο, με αποτέλεσμα η απόδοση του να επιστρέψει πάλι σε αρνητικό έδαφος, ενώ δεν ακολούθησαν οι υπόλοιπες αγορές της ευρωζώνης. Ταυτόχρονα ο πόλεμος ανατροφοδοτεί τις πληθωριστικές πιέσεις, καθώς μετά την εισβολή των Ρώσων οι τιμές του πετρελαίου και του φυσικού αερίου έχουν αυξηθεί κατά περίπου 60% (Σημειώνεται ότι η τιμή του πετρελαίου διατηρείται πάνω από τα 100 δολάρια το βαρέλι).

17:47 Η Τουρκία ζητά την άμεση κατάπαυση του πυρός στην Ουκρανία.

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ είπε στον Ρώσο ομόλογο του Σεργκέι Σοϊγκού, κατά την τηλεφωνική συνομιλία που είχαν σήμερα, ότι πρέπει να υπάρξει άμεσα κατάπαυση του πυρός στην Ουκρανία για ανθρωπιστικούς λόγους, ανακοίνωσε το τουρκικό υπουργείο Άμυνας.

17:24 Βομβαρδισμός του πύργου τηλεπικοινωνιών και τηλεόρασης του Κιέβου.

Ρωσικές δυνάμεις επιτέθηκαν σε έναν τηλεοπτικό πύργο στο Κίεβο, διακόπτοντας πιθανώς το σήμα του, δήλωσε σήμερα ένας σύμβουλος του ουκρανικού υπουργείου Εσωτερικών, ο Άντον Χερασένκο, σε ανάρτησή του σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Θα γίνουν εργασίες αποκατάστασης, ανέφερε το τοπικό τηλεοπτικό δίκτυο 1+1.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα το ρωσικό ΥΠΑΜ είχε προειδοποιήσει τους πολίτες που μένουν κοντά σε τεχνολογικές εγκαταστάσεις να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

17:15 Ο Ουκρανικός στρατός δεν έχει πλέον πρόσβαση στην Αζοφική Θάλασσα σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας και μεταδίδει το πρακτορείο Reuters επικαλούμενο το πρακτορείο TASS.

17:00 Η βορειοανατολική επαρχία Σούμι της Ουκρανίας όπως μεταδίδει το Reuters, αντάλλαξε σήμερα έναν αιχμάλωτο Ρώσο αξιωματικό με πέντε Ουκρανούς μαχητές των αμυντικών δυνάμεων της χώρας, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο κυβερνήτης Ντμίτρο Ζιβίτσκιι, σημειώνοντας ότι πρόκειται για την πρώτη ανταλλαγή αιχμαλώτων σε αυτήν την περιοχή.

Ο Ζιβίτσκιι ανάρτησε ένα βίντεο ενός ξανθού άνδρα με χειροπέδες, που φορούσε ένα πράσινο αμπέχωνο και ανέφερε ότι γεννήθηκε το 1997 στη ρωσική πόλη Ομσκ. Πρόσθεσε ότι εκείνη την ώρα μεταφερόταν για να γίνει η ανταλλαγή με τους Ουκρανούς μαχητές.

Το πρακτορείο Reuters δεν ήταν άμεσα σε θέση να επαληθεύσει το περιεχόμενο του βίντεο.

16:28 Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας σε ανακοίνωσή του προειδοποιεί του κατοίκους του Κιέβου να εγκαταλείψουν την πρωτεύουσα καθώς σχεδιάζει να χτυπήσει τις επόμενες ώρες, σύμφωνα με το πρακτορείο TASS. «Προτρέπουμε τους Ουκρανούς πολίτες που εμπλέκονται από Ουκρανούς εθνικιστές σε προκλήσεις κατά της Ρωσίας, καθώς και τους κατοίκους του Κιέβου που ζουν κοντά σε σταθμούς αναμετάδοσης, να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους» προειδοποίησε το ρωσικό υπουργείο.

16:02 Η Ρωσία θα απαγορεύσει προσωρινά σε ξένους επενδυτές να πωλούν ρωσικά περιουσιακά στοιχεία

14:18 Αιχμές Ζελένσκι στο Ευρωκοινοβούλιο: «Αποδείξτε ότι είστε μαζί μας, αποδείξτε ότι είστε Ευρωπαίοι» 

«Κανείς δε θα μας λυγίσει, είμαστε σκληροί, είμαστε Ουκρανοί» ανέφερε στην ομιλία του προς το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο καθήμενος μπροστά στην ουκρανική σημαία και προσέθεσε ότι «πολεμάμε για τα δικαιώματά μας, την ελευθερία μας, τώρα για την επιβίωσή μας». Σήμερα θα είναι οι τελευταίες μέρες για κάποιους από τους πολίτες που υπερασπίζονται τη χώρα μας» τόνισε.

14:07  Έκκληση του Ζεράρ Ντεπαρντιέ προς Ρωσία και Ουκρανία για «να διαπραγματευθούν»

«Η Ρωσία και η Ουκρανία ήταν πάντα δύο αδελφές χώρες. Είμαι εναντίον αυτού του αδελφοκτόνου πολέμου. Λέω ‘κατεβάστε τα όπλα και διαπραγματευθείτε’», είπε.

13:10 Τουλάχιστον 10 άνθρωποι σκοτώθηκαν στις πιο πρόσφατες επιθέσεις με ρουκέτες στο Χάρκοβο

13:02 Κρεμλίνο: «Οι δυτικές κυρώσεις δεν θα κάνουν ποτέ τη Ρωσία να αλλάξει τη θέση της για την Ουκρανία» δήλωσε ο εκπρόσωπος. Πρόσθεσε πως δεν υπάρχουν σχέδια για συνομιλίες μεταξύ των προέδρων των δύο χωρών

12:13 Η Ρωσία θα συνεχίσει τη στρατιωτική της επιχείρηση στην Ουκρανία έως ότου πετύχει τους στόχους της, δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου, όπως μετέδωσε σήμερα το πρακτορείο ειδήσεων Interfax. Όπως είπε ο βασικός στόχος της Μόσχας είναι να προστατευθεί από τις απειλές που δημιουργούνται από τη Δύση και είπε ότι η Ρωσία δεν καταλαμβάνει ουκρανικό έδαφος. «Οι ένοπλες δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας θα συνεχίσουν την ειδική στρατιωτική επιχείρηση έως ότου επιτευχθούν οι στόχοι που έχουν καθοριστεί», δήλωσε ο Σόιγκου, σύμφωνα με τις δηλώσεις του που μεταδόθηκαν τηλεοπτικά.

12:08 Η Τουρκία καλεί όλες τις πλευρές της ουκρανικής κρίσης να σεβασθούν την Σύμβαση του Μοντρέ που διέπει το πέρασμα από τα Στενά προς την Μαύρη Θάλασσα, φέρεται ότι δήλωσε ο τούρκος υπουργός Αμυνας Χουλουσί Ακάρ σήμερα, αφού η Αγκυρα ανακοίνωσε το κλείσιμο των Στενών.

Η νατοϊκή χώρα Τουρκία, γείτονας της Ουκρανίας και της Ρωσίας στην Μαύρη Θάλασσα, διατηρεί καλές σχέσεις και με τις δύο. Σύμφωνα με την Σύμβαση του Μοντρέ (1936), η Αγκυρα έχει το δικαίωμα να περιορίσει την διέλευση μέσω των Στενών σε καιρό πολέμου.

Αυτό της επιτρέπει να απαγορεύσει την διέλευση ρωσικών πολεμικών πλοίων που κατευθύνονται προς την Μαύρη Θάλασσα. Η Σύμβαση επιτρέπει την εξαίρεση για πολεμικά πλοία που επιστρέφουν στις βάσεις τους.

11:19 Συνεχείς βομβαρδισμοί στη Μαριούπολη – «Υπάρχουν πολλοί τραυματίες, γυναίκες, παιδιά έχουν σκοτωθεί» λέει ο δήμαρχος.

Στο στόχαστρο των Ρωσικών δυνάμεων βρίσκεται ξανά η Μαριούπολη της Ουκρανίας, σύμφωνα με το δήμαρχο της πόλης. Όπως δήλωσε το πρωί της Τρίτης, το νότιο τμήμα της χώρας που βρέχεται από την Αζοφική θάλασσα είναι στόχος συνεχών βομβαρδισμών, ενώ πρόσθεσε ότι έχουν σκοτωθεί άμαχοι και έχουν πληγεί υποδομές.

10:51 Οι ευρωπαϊκές μετοχές κατέγραψαν πτώση σήμερα στο ξεκίνημα των συναλλαγών, καθώς η ανακοίνωση αδύναμων οικονομικών αποτελεσμάτων ήρθε να προστεθεί στους φόβους για την ουκρανική κρίση.

10:40 Ο όμιλος Maersk διακόπτει προσωρινά κάθε κίνηση εμπορευματοκιβωτίων προς και από την Ρωσία, ανακοίνωσε σήμερα η εταιρεία.

10:33 Ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας, Ντμίτρο Κουλέμπα, ζήτησε περισσότερες διεθνείς κυρώσεις κατά της Ρωσίας μετά τη «βάρβαρη» όπως χαρακτήρισε επίθεση στο Χάρκοβο

10:30 Το Youtube μπλοκάρει τα κανάλια που είναι συνδεδεμένα με το Russia Today και το Sputnik σε ολόκληρη την Ευρώπη, με άμεση ισχύ, σύμφωνα με ανακοίνωση

10:24 Σύμφωνα με τον επικεφαλής της περιοχής του Χάρκοβο, Όλεγκ Σινεγκούμποφ, η Ρωσία εκτόξευσε πυραύλους Grad και cruise. «Τέτοιες επιθέσεις είναι γενοκτονία του ουκρανικού λαού, έγκλημα πολέμου κατά του άμαχου πληθυσμού», είπε. Πρόσθεσε πως το Χάρκοβο συνεχίζει να αμύνεται

10:20  Περισσότερο από μισό εκατομμύριο άνθρωποι έχουν φύγει από τη Ουκρανία για να γλιτώσουν από τον πόλεμο.

10:11 Η εικόνα από το σημείο μετά την έκρηξη στο κτίριο της περιφερειακής διοίκησης στο Χάρκοβο.

 

 

09:55 Ο ρωσικός στρατός έφθασε προ των πυλών της ουκρανικής πόλης της Χερσώνας, στο νότιο τμήμα της χώρας, βόρεια της Κριμαίας, δήλωσε ο δήμαρχός της τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα. Σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης μεταφορτώθηκαν βίντεο που τράβηξαν τοπικά μέσα ενημέρωσης στη Χερσώνα που δείχνουν ρωσικές δυνάμεις να μπαίνουν στην πόλη των 290.000 κατοίκων.

09:30 Η Mastercard Inc. ανακοίνωσε αργά το βράδυ της Δευτέρας πως απέκλεισε πολλούς χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς της Ρωσίας από το δίκτυο διεκπεραίωσης πληρωμών της δυνάμει των κυρώσεων που επιβλήθηκαν στη Μόσχα εξαιτίας της εισβολής των ρωσικών ένοπλων δυνάμεων στην Ουκρανία.

09:10 Όλα τα μέλη της ειδικής επιτροπής παρατηρητών του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) θα εγκαταλείψουν την ελεγχόμενη από αυτονομιστές πόλη του Ντονέτσκ, δήλωσε διπλωματική πηγή στο Reuters. Η αποστολή αυτή παρατηρούσε και ανέφερε παραβιάσεις της συμφωνίας εκεχειρίας μεταξύ του Κιέβου και των υποστηριζόμενων από τη Ρωσία αυτονομιστών στην ανατολική Ουκρανία.

08:50 Ο Ραμζάν Καντίροφ, ο ηγέτης της επαρχίας της Τσετσενίας, στενός σύμμαχος του ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, ανακοίνωσε σήμερα ότι δύο τσετσένοι στρατιωτικοί έχουν σκοτωθεί και άλλοι έξι έχουν τραυματιστεί στην Ουκρανία, όπου ο ρωσικός στρατός προχώρησε σε εισβολή την Πέμπτη.

08:31 Βίντεο – σοκ από βλήμα που χτυπά κυβερνητικό κτίριο στο Χάρκοβο.

 

Ρωσικές πυραυλικές επιθέσεις έπληξαν το κέντρο της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης της Ουκρανίας, το Χάρκοβο, δήλωσε ο επικεφαλής της περιοχής αυτής Όλεγκ Σινεγκούμποφ, σημειώνοντας ότι επλήγησαν κατοικημένες περιοχές και το διοικητικό κτίριο της πόλης, καθώς η ρωσική εισβολή στη χώρα εισέρχεται στην έκτη ημέρα της.

Ο Σινεγκούμποφ σημείωσε ότι η Ρωσία εξαπέλυσε GRAD και πυραύλους κρουζ στην Χαρκίβ και ευθύνεται για εγκλήματα πολέμου. Η άμυνα της πόλης αντέχει, τόνισε.

08:10 Τουλάχιστον εβδομήντα ουκρανοί στρατιωτικοί σκοτώθηκαν όταν το ρωσικό πυροβολικό βομβάρδισε βάση στην πόλη Οχτίρκα, στη βορειοανατολική περιφέρεια Σούμι, χθες Δευτέρα, ενημέρωσε ο κυβερνήτης της περιφέρειας, ο Ντμίτρο Ζιβίτσκι, μέσω Facebook.

07:40 Πληροφορίες πως οι Ρώσοι βρίσκονται προ των πυλών της Χερσώνας

07:02 Έκτη μέρα πολέμου στην Ουκρανία – Τεράστιο ρωσικό κονβόι στα 25 χλμ από το Κίεβο

01:10 Νέο διάγγελμα Ζελένσκι: Να απαγορευτεί στη Ρωσία η πρόσβαση σε «όλα τα λιμάνια» και σε όλα «τα αεροδρόμια του κόσμου»

01:00 Η Τουρκία κλείνει τα στενά του Βοσπόρου για τα πολεμικά πλοία

 

Δείτε ζωντανά εικόνα από το Sky News:

https://www.youtube.com/watch?v=9Auq9mYxFEE