Mάτι: Ελεύθερος με εγγύηση 5.000 ευρώ ο πρώην αρχηγός της Πυροσβεστικής

Mάτι: Ελεύθερος με εγγύηση 5.000 ευρώ ο πρώην αρχηγός της Πυροσβεστικής

Με την απολογία του πρώην αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος Βασίλη Ματθαιόπουλου συνεχίστηκε η διαδικασία της ανάκρισης για την πολύνεκρη τραγωδία στο Μάτι. Στον τότε υπαρχηγό και στη συνέχεια αρχηγό της Πυροσβεστικής επιβλήθηκε εγγύηση 5.000 ευρώ χωρίς κανέναν περιοριστικό όρο και στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος.

Ο Ματθαιόπουλος προσήλθε στον ανακριτή μέσα σε κλίμα έντασης. Στο χώρο των Δικαστηρίων ήταν συγκεντρωμένοι συγγενείς των θυμάτων της τραγωδίας οι οποίοι αποδοκίμασαν τον Ματθαιόπουλο, ενώ ζητούσαν να αναβαθμιστεί το κατηγορητήριο σε κακουργήματα, όπως έχει ζητήσει με τρία διαδοχικά αιτήματα προ τους εισαγγελείς ο ανακριτής Μαρνέρης τα οποία όμως απορρίφθηκαν.

Όπως είχε αναφέρει σε ρεπορτάζ του το Documento ο Μαρνέρης ζητούσε στα τρία του αιτήματα να ασκηθούν συμπληρωματικές ποινικές διώξεις σε 11 αξιωματικούς της Πυροσβεστικής σε βαθμό κακουργήματος. Οι αξιωματικοί αυτοί μαζί με τότε στελέχη της Πολιτικής Προστασίας διώκονται σε βαθμό πλημμελήματος. Κατά τον ανακριτή Αθ. Μαρνέρη οι αξιωματικοί αυτοί προσδοκούσαν ευνοϊκή μεταχείριση στο μέλλον από τους αρμοδίους – και τα κατάφεραν. Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη επιβράβευσε και αναβάθμισε επτά ανώτατους αξιωματικούς όπως προέκυψε από τις ετήσιες κρίσεις στην Πυροσβεστική τόσο το 2020 όσο και το 2021.

Μάλιστα τον Φεβρουάριο του 2020, όταν ανακοινώθηκαν οι προαγωγές των αξιωματικών, η Αθηνά Μουτάφη, που έχασε τον 25άχρονο γιο της στη φονική πυρκαγιά στο Μάτι, απέστειλε προσωπική επιστολή στον Κυρ. Μητσοτάκη. Σε αυτήν εξέφραζε την «εύλογη οργή» των θυμάτων για τις τότε «προαγωγές και διορισμούς ανθρώπων που κατείχαν καίριες θέσεις διαχείρισης της τραγωδίας», ενώ ζητούσε από τον πρωθυπουργό να τις ανακαλέσει.

Το μόνο πρόσωπο που δεν αναβαθμίστηκε από την κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι ο πρώην αρχηγός Β. Ματθαιόπουλος, ο οποίος από υπαρχηγός το 2018 έγινε αρχηγός το 2019 επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και παρέμεινε στη θέση αυτή μέχρι τον Φεβρουάριο του 2020 επί κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Διαβάστε επίσης: Ανάκριση για το Μάτι: Καταθέτει ο Ματθαιόπουλος εν μέσω αποδοκιμασιών

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter