Μάρθα K. Νουσμπάουμ – «Δικαιοσύνη για τα ζώα»

Μάρθα K. Νουσμπάουμ – «Δικαιοσύνη για τα ζώα»

Κυκλοφόρησε στα ελληνικά το βιβλίο της Αμερικανίδας φιλοσόφου 

Η Μάρθα K. Νουσμπάουμ, μια από τις σημαντικότερες φιλοσόφους και ουμανίστριες στον κόσμο, επιχειρεί στο βιβλίο της «Δικαιοσύνη για τα ζώα» (εκδόσεις Κάτοπτρο, Μετάφραση – επιμέλεια: Αθ. Αναγνωστόπουλος, Νεφ. Κατσαφούρου, Αζ. Καραμανλίδης, Αλ. Μάμαλης) μια επαναστατική προσέγγιση των δικαιωμάτων, της ηθικής και του δικαίου των ζώων, και κάνει μια επείγουσα έκκληση για δράση ώστε οι άνθρωποι να επιτελέσουμε το συλλογικό μας καθήκον έναντι των συνδημιουργημάτων μας, και όχι να παραμείνουμε απλώς εκμεταλλευτές ή χρήστες τους.

«Βιβλίο προκλητικό. […] Η Nussbaum θέτει τη βάση για τα πολιτικά δικαιώματα των ζώων, και μας καλεί να αναρωτηθούμε πώς θα ήταν ο κόσμος μας αν τα ζώα μπορούσαν να είναι φίλοι μας. […] Aπαραίτητο ανάγνωσμα για όποιον ενδιαφέρεται για το τι οφείλουμε στα υπόλοιπα πλάσματα του πλανήτη» γράφει για το βιβλίο ο Nicolas Delon, καθηγητής φιλοσοφίας και περιβαλλοντικών σπουδών στο New College της Φλόριντα.

Η Μάρθα K. Νουσμπάουμ είναι Αμερικανίδα φιλόσοφος και διαπρεπής καθηγήτρια νομικής και ηθικής στο Τμήμα Φιλοσοφίας και στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου του Σικάγου (κατέχει την έδρα Ernst Freund). Έχει τιμηθεί με το Βραβείο Kyoto στις Τέχνες και στη Φιλοσοφία (2016), το Βραβείο Berggruen στη Φιλοσοφία και στον Πολιτισμό (2018), και το Βραβείο Holberg (2020) —τρία υψηλότατου κύρους βραβεία τα οποία απονέμονται σε πεδία που δεν είναι επιλέξιμα για τo Βραβείο Nobel. Έχει γράψει περισσότερα από είκοσι δύο βιβλία, μεταξύ των οποίων τα Upheavals of Thought: The Intelligence of Emotions, Anger and Forgiveness: Resentment, Generosity, Justice και The Monarchy of Fear.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter