Μαχμούντ Αμπάς: Συνεργός οι ΗΠΑ στα «εγκλήματα πολέμου» του Ισραήλ

Μαχμούντ Αμπάς: Συνεργός οι ΗΠΑ στα «εγκλήματα πολέμου» του Ισραήλ

Ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούτ Αμπάς δήλωσε ότι το βέτο που άσκησαν οι ΗΠΑ στην απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, αναφορικά με την απαίτηση μιας ανθρωπιστικής κατάπαυσης του πυρός στη Γάζα, τις καθιστά συνένοχο σε αυτά που περιγράφονται ως εγκλήματα πολέμου κατά των Παλαιστινίων.

Ο Αμπάς δήλωσε επίσης, ότι καθιστά υπεύθυνες τις ΗΠΑ για την σφαγή των παιδιών Παλαιστινίων, των γυναικών, αλλά και των ηλικιωμένων στη Λωρίδα της Γάζας, όπως ανέφερε μία ανακοίνωση της προεδρίας της Παλαιστινιακής Αρχής.

Βέτο ΗΠΑ στην άμεση κατάπαυση πυρός

Οι ΗΠΑ άσκησαν βέτο χθες Παρασκευή σε ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ που ζητούσε «άμεση κατάπαυση του πυρός» στη Λωρίδα της Γάζας για ανθρωπιστικούς λόγους, παρά την πίεση του Γενικού Γραμματέα Αντόνιο Γκουτέρες που κατήγγειλε τη «συλλογική τιμωρία» των Παλαιστινίων.

Το σχέδιο ψηφίσματος υπερψηφίστηκε από 13 μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας, καταψηφίστηκε από τις ΗΠΑ, ενώ απείχε το Ηνωμένο Βασίλειο. Είχε συνταχθεί από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα μετά την άνευ προηγουμένου ενεργοποίηση από τον ΓΓ του ΟΗΕ του άρθρου 99 του Καταστατικού Χάρτη του ΟΗΕ, που επιτρέπει στον Γενικό Γραμματέα να εφιστά την προσοχή του Συμβουλίου Ασφαλείας σε θέμα που «θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο τη διατήρηση της διεθνούς ειρήνης και ασφάλειας».
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter