Μείωση κατά πέντε μονάδες στο ΦΠΑ του ηλεκτρικού ανακοίνωσε ο Σάντσεθ

Μείωση κατά πέντε μονάδες στο ΦΠΑ του ηλεκτρικού ανακοίνωσε ο Σάντσεθ

Μείωση κατά πέντε μονάδες του ΦΠΑ στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός της Ισπανίας, Πέδρο Σάνσεθ.

Το μέτρο αυτό εντάσσεται σε ένα ευρύτερο πακέτο μέτρων με σκοπό την  αντιμετώπιση της υπάρχουσας ενεργειακής κρίσης και την ανακούφιση των ευάλωτων ομάδων από της τραγικές επιπτώσεις της αύξησης του πληθωρισμού.

«Σε ομιλία του ενώπιον του Κοινοβουλίου, ο Ισπανός πρωθυπουργός (PSOE) επιβεβαίωσε ότι από το επόμενο Σαββατοκύριακο, ο ΦΠΑ στην ηλεκτρική ενέργεια θα μειωθεί από το σημερινό 10% στο 5%, ως μέρος ενός νέου βασιλικού διατάγματος κατά της κρίσης που αποσκοπεί στην ανακούφιση των πιο ευάλωτων οικογενειών, ανέφερε η EFE», αναφέρει το Euractiv.

«Αυτή η κυβέρνηση μιλάει ξεκάθαρα στους πολίτες που γνωρίζουν ότι η πηγή του πληθωρισμού στην Ισπανία, την Ευρώπη και τον κόσμο είναι ένας πόλεμος στο κατώφλι της Ευρώπης», είπε υπενθυμίζοντας πως μόλις πριν από ένα χρόνο, η ισπανική κυβέρνηση είχε επίσης εγκρίνει ένα παρόμοιο μέτρο, μειώνοντας τον ΦΠΑ στην ηλεκτρική ενέργεια.

Ο ισπανός πρωθυπουργός υπενθύμισε μάλιστα την έγκριση από πλευράς της Ευρωπαϊκής Επιτροπής μιας «ιβηρικής εξαίρεσης» για την Ισπανία και την Πορτογαλία. Επέτρεψε με δύο λόγια και στις δύο αυτές χώρες να περιορίσουν τις τιμές του φυσικού αερίου.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter