Μπάιντεν: «Δεν έχω εμπιστοσύνη στις ανακοινώσεις των Παλαιστινίων για τον αριθμό των θυμάτων»

Μπάιντεν: «Δεν έχω εμπιστοσύνη στις ανακοινώσεις των Παλαιστινίων για τον αριθμό των θυμάτων»

Ο Τζό Μπάιντεν κατέστησε σαφές ότι δεν εμπιστεύεται τις ανακοινώσεις των Παλαιστινίου, απαντώντας σε ερώτηση για το εάν εκτιμά ότι ο απολογισμός των θυμάτων που ανακοινώνουν οι Παλαιστίνιοι σημαίνει ότι το Ισραήλ αγνοεί τις προειδοποιήσεις των ΗΠΑ «για περιορισμό των θανάτων αμάχων».

«Δεν έχω καμία αίσθηση ότι οι Παλαιστίνιοι λένε την αλήθεια για το πόσοι άνθρωποι έχουν σκοτωθεί. Είμαι σίγουρος ότι έχουν σκοτωθεί αθώοι και αυτό είναι το τίμημα του πολέμου», απάντησε ο Αμερικανός πρόεδρος.

«Οι Ισραηλινοί θα πρέπει να είναι εξαιρετικά προσεκτικοί, να βεβαιώνονται ότι επικεντρώνονται στο να κυνηγάνε τους ανθρώπους που επιδίδονται σε αυτόν τον πόλεμο εναντίον του Ισραήλ. Και είναι ενάντια στα συμφέροντά τους όταν αυτό δεν συμβαίνει», πρόσθεσε. «Αλλά δεν έχω εμπιστοσύνη στον αριθμό που χρησιμοποιούν οι Παλαιστίνιοι», τόνισε ο Μπάιντεν, χωρίς να διευκρινίσει για ποιον λόγο.

Αντιδράσεις για τις δηλώσεις Μπάιντεν

Από την πλευρά τους οι Παλαιστίνιοι απορρίπτουν την ιδέα ότι ο απολογισμός των νεκρών στη Γάζα δεν είναι ακριβής.

Το Συμβούλιο για τις Αμερικανοϊσλαμικές Σχέσεις (CAIR) επεσήμανε τη βαθιά του ενόχληση από τα σχόλια του Μπάιντεν για τον απολογισμό στη Γάζα και τον κάλεσε να ζητήσει συγνώμη.

«Δημοσιογράφοι έχουν επιβεβαιώσει τον υψηλό αριθμό των θυμάτων και αναρίθμητα βίντεο που προέρχονται από τη Γάζα καθημερινά δείχνουν τα ακρωτηριασμένα σώματα Παλαιστίνιων γυναικών και παιδιών», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο εκτελεστικός διευθυντής του CAIR Νιχάντ Άουαντ.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter