Κακοκαιρία «Μπάλλος»: «Κομμένη» στα δύο η Κέρκυρα – Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Κακοκαιρία «Μπάλλος»: «Κομμένη» στα δύο η Κέρκυρα – Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης
Φωτογραφία από CorfuPress.gr

Σε ρυθμούς…«Μπάλλου» από το πρωί της Πέμπτης και το νησί των Φαιάκων αφού οι τραγικές συνέπειες της κακοκαιρίας έριξαν στη μάχη αντιμετώπισης τις δυνάμεις της 5ης ΕΜΑΚ, το Λιμενικό Σώμα καθώς και ελικόπτερο του κέντρου επιχειρήσεων με εναέριους διασώστες.

Το νησί έχει τεθεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης. Λόγω των ακραίων καιρικών συνθηκών κλειστές θα παραμείνουν την Παρασκευή όλες οι σχολικές βαθμίδες της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε όλη την Επικράτεια της Περιφερειακής Ενότητας Κέρκυρας.

Προβλήματα ηλεκτροδότησης, πλημμύρες και απεγκλωβισμοί πολιτών

Την ίδια ώρα ερπυστριοφόρο όχημα της πυροσβεστικής μετέφερε διαρκώς τους κατοίκους που παραμένουν αποκλεισμένοι, ενώ υπάρχουν προβλήματα ηλεκτροδότησης και πολλά σπίτια πλημμυρισμένα,ενώ δεν υπάρχει δυνατότητα οι μαθητές να επιστρέψουν στα σπίτια τους, χωρίς ευτυχώς να εγκυμονεί σοβαρός κίνδυνος.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας, έχει διακοπεί η κυκλοφορία στην Εθνική οδό Γύρου Αχιλλείου και Επαρχιακή Οδό Κέρκυρας – Λευκίμμης εξαιτίας κατολισθήσεων και πλημμυρών από τον κόμβο Μοραϊτικων στις Μπενίτσες έως το  Πέραμα, ενώ  στην περιοχή του Βρυώνη η κυκλοφορία έχει διακοπεί και δεκάδες οδηγοί έχουν εγκλωβιστεί στα αυτοκίνητά τους. Πρόκειται για μια απόσταση μεγαλύτερη των 12 χιλιομέτρων και για τον κεντρικό και μοναδικό δρόμο που συνδέει το νότο με το κέντρο της πόλης και το βορρά.

Χαρακτηριστικότερο σημείο  της δύνης του «Μπάλλου», το τοιχίο στο ανοιχτό Γυμναστήριο του Κερκυραϊκού από την πλευρά του Ορφέα που κατέρρευσε από την αυξημένη ποσότητα συσσωρευμένων υδάτων, δίχως ευτυχώς, να αφήσει καταστροφές σε σταθμευμένα οχήματα.

Ανησυχητική τέλος, η  κατάπτωση  βράχων που σημειώνεται  σε πολλές περιοχές του οδικού δικτύου του νησιού όπου υπάρχει διακοπή της κυκλοφορίας.

Φωτογραφία: kerkyrasimera.gr
Φωτογραφία: kerkyrasimera.gr
Φωτογραφία: kerkyrasimera.gr

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter