Μπάσκετ: Όρθιος ο Παναθηναϊκός στο Βελιγράδι

Μπάσκετ: Όρθιος ο Παναθηναϊκός στο Βελιγράδι

«Έσπασε» το ρόδι μέσα στο ηφαίστειο της Χάλα Πιονίρ του Βελιγραδίου ο ΠαναθηναΪκός: 77-75 τον Ερυθρό Αστέρα, μπροστά σε 8.000 φιλάθλους. Στο ημίχρονο, το σκορ ήταν 42-38 υπέρ της ομάδας του Ντέγιαν Ράντονιτς, ο οποίος αντιμετώπισε την πρώην ομάδα του.

O αγώνας στη Χάλα Πιονίρ ήταν ντέρμπι σε όλη τη διάρκειά του. Οι Σέρβοι προηγήθηκαν με 73-68 στο 37ο λεπτό, αλλά τα καλάθια του Γκουντάιτις κράτησαν όρθιο τον Παναθηναϊκό, ο οποίος προσπέρασε με κλέψιμο και λέι-απ του εξαιρετικού Πονίτκα 21’’ πριν το φινάλε (73-75). Ο Μπεντίλ μείωσε με 1/2 βολές στα 6’’, αλλά ο Πάρις Λη έβαλε 2/2 από τη γραμμή αμέσως μετά (74-77) και ο Αστέρας δε βρήκε το σουτ της ισοφάρισης. Ο Ντόμπριτς διαμόρφωσε το τελικό σκορ με 1/2 βολές.

Ο Μάριους Γκριγκόνις ήταν πρώτος σκόρερ της ελληνικής ομάδας με 17 πόντους. «Ήταν η πρώτη νίκη μου με τον Παναθηναϊκό και είμαι πολύ χαρούμενος», σχολίασε μετά τον αγώνα. Έπαιξαν και οι Λη 6, Άντριους 8, Μποχωρίδης 3, Γ. Καλαϊτζάκης, Π. Καλαϊτζάκης 2, Πονίτκα 10, Ουίλιαμς 8, Γκουντάιτις 12, Παπαγιάννης 9.

Απουσίασε και αυτή τη φορά έπαιξε και αυτή τη φορά ο τραυματίας Νέιτ Ουόλτερς. Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να αποκτηθεί ένας ψηλός για τη θέση «4».

Aπό τον Ερυθρό Αστέρα, που έπαιξε χωρίς τον άλλοτε «πράσινο» Νεμάνια Νέντοβιτς και τον νεοαποκτηθέντα Λούκα Βιλντόσα, ο Μπεν Μπεντίλ ήταν ο κορυφαίος με 18 πόντους απέναντι στην παλιά του ομάδα. Ο μέχρι πέρυσι παίκτης του Ολυμπιακού Χασάν Μάετιν πρόσθεσε 12 και ο Μίτροβιτς 8 και οι Ντόμπριτς, Ιβάνοβιτς από 7.

Ο Παναθηναϊκός, που προερχόταν από το στραπάτσο της Κυριακής στο Αλεξάνδρειο, ηττήθηκε στην πρεμιέρα από τη Ρεάλ με 68-71.

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται τη Ζαλγκίρις το βράδυ της Παρασκευής (21.00) στο Φάληρο, χωρίς τον τραυματισμένο Κώστα Παπανικολάου. Ο αγώνας θα γίνει κεκλεισμένων των θυρών, λόγω τιμωρίας των «ερυθρολεύκων» από την περυσινή σεζόν.

Στην πρεμιέρα του Eurocup, ο Προμηθέας πέρασε θριαμβευτικά από το Τρέντο: 89-76, με 22 πόντους του Σίμπσον, 20 του Γιανγκ και 18 του Κολυμπόκα και 10 του Τσαϊρέλη. Σε αγώνα του Basketball Champions League, η AEK νίκησε τη Ρέτζιο Εμίλια στην Ιταλία με 84-73 και έφτασε στο 2-0. Ξεχώρισαν οι Μάντσεν (17), ΜακΓκριφ (12), Μίτσελ (12),  Κόνιαρης (9).

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter