Νέα Ζηλανδία: Μία πίκλα από χάμπουργκερ κολλημένη σε ταβάνι γκαλερί κοστολογείται στα 6.300 δολάρια

Νέα Ζηλανδία: Μία πίκλα από χάμπουργκερ κολλημένη σε ταβάνι γκαλερί κοστολογείται στα 6.300 δολάρια
πηγή φωτογραφίας: fineartssydney / instagram

Ποιος θα περίμενε ότι ένα κομμάτι πίκλας προερχόμενο από χάμπουργκερ γνωστής αλυσίδας fast food θα κοστολογούταν με τετραψήφιο ποσό…

Κι όμως, η πίκλα που βλέπετε στη φωτογραφία η οποία συνοδεύει το εν λόγω κείμενο αξίζει περίπου 6.300 δολάρια ΗΠΑ (ή 10.000 δολάρια Νέας Ζηλανδίας), καθώς… αναπαύεται στο ταβάνι γνωστής γκαλερί της πρωτεύουσας Όκλαντ.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το ΑΠΕ – ΜΠΕ, ο Αυστραλός καλλιτέχνης Μάθιου Γκρίφιν παρήγγειλε ένα χάμπουργκερ, μπήκε στη Michael Lett Gallery, έβγαλε μια πίκλα από το μπέργκερ του και την πέταξε στο ταβάνι ως έκθεμα.

Η γκαλερί που αντιπροσωπεύει τον καλλιτέχνη – η Fine Arts, Sydney – χαρακτηρίζει το τέχνασμα ως «γλυπτό», το οποίο εκτίθετο στη νεοζηλανδική αίθουσα τέχνης έως τις 30 Ιουλίου. Φέρει την επωνυμία «Pickle» και εντάσσεται στο πλαίσιο έκθεσης έργων από καλλιτέχνες που αντιπροσωπεύει η Fine Arts, Sydney κατόπιν πρόσκλησης από τη Michael Lett.

Στην έκθεση παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά νέα έργα τεσσάρων καλλιτεχνών τα οποία αγγίζουν τα θέματα της παροδικότητας, της απόστασης και του χρόνου, σημειώνοντας ότι το να πετάξεις μια πίκλα στο ταβάνι είναι παράδειγμα «απόστασης».

Το κείμενο που αναρτήθηκε από τη Fine Arts, Sydney στην ανάρτηση του «Pickle» στο Instagram αποθαρρύνει όσους σκεφτούν ότι πρόκειται απλά και μόνο για μια φάρσα, ενώ γνωστοποίησαν επίσης και τα συστατικά του χάμπουργκερ.

Προφανώς, μία τέτοια ενέργεια «φούντωσε» ξανά τη συζήτηση σχετικά με το τι μπορεί να χαρακτηριστεί τέχνη και τι όχι, προκαλώντας επίσης αντιδράσεις στο διαδίκτυο. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα χρήστη του instagram ο οποίος σημείωσε ότι είχε κάνει κάτι παρόμοιο ως έφηβος σε κατάστημα fast food, οδηγώντας τους υπεύθυνους στο να καλέσουν την αστυνομία. Πλέον, μία τέτοια κίνηση χαρακτηρίζεται ως… τέχνη.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter