Νέες αιχμές Κακλαμάνη: «Έξω από τις αντιλήψεις μου η αποχή – Για μείζονα θέματα πρέπει να συγκαλείται η ΚΟ» (Video)

Νέες αιχμές Κακλαμάνη: «Έξω από τις αντιλήψεις μου η αποχή – Για μείζονα θέματα πρέπει να συγκαλείται η ΚΟ» (Video)

Ο βουλευτής της ΝΔ, Νικήτας Κακλαμάνης, κατέστησε σαφές ότι δεν θα παραστεί στη σύσκεψη της ηγεσίας της ΝΔ με την ΚΟ για το νομοσχέδιο των ομόφυλων ζευγαριών. «Θεωρώ ότι για τέτοια μείζονα θέματα, και είμαι παλιάς κοπής κοινοβουλευτικός, πρέπει το θεσμικό όργανο να συγκαλείται, και αυτό είναι η ΚΟ και να εκφράζουμε ελεύθερα τις απόψεις μας», δήλωσε χαρακτηριστικά στο Mega.

Συγκεκριμένα, το απόγευμα της Δευτέρας η ηγεσία ΝΔ έχει καλέσει στην Πειραιώς το πρώτο γκρουπ της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, με αλφαβητική σειρά, έχοντας ως στόχο να «αρθούν οι επιφυλάξεις» στο εσωτερικό του κόμματος και της ΚΟ και το νομοσχέδιο να περάσει με τις λιγότερες δυνατές «γαλάζιες» διαρροές.

Από την πλευρά του, ο Νικήτας Κακλαμάνης, υπογράμμισε ότι δεν θα παραστεί στην εν λόγω συνάντηση. «Δε θεωρώ ότι περιποιεί τιμή στον εαυτό μου να πάω για να μου κάνει μάθημα ένας καθόλα άξιος άνθρωπος, όπως είναι ο κ. Σκέρτσος, και γενναίος διότι δεν είναι αρμοδιότητά του. Δε θα πάω, δεν είναι προσωπικό το θέμα, είναι θεσμικό, δεν έχω κάτι να μάθω».

«Εγώ είχα πει τις προϋποθέσεις κάτω από τις οποίες θα ψήφιζα μια τέτοια ρύθμιση, διότι ήμουν μέσα στους 19 που είχα ψηφίσει και το σύμφωνο συμβίωσης όταν ήμασταν αντιπολίτευση. Με χαρά είδα ότι ο πρωθυπουργός σε αυτά που ανακοίνωσε είναι περίπου αυτά τα οποία και εγώ είχα βάλει ως ‘κόκκινες γραμμές’ για να το ψηφίσω. Από την στιγμή που αυτά τα δω στο χαρτί διατυπωμένα, δεν έχω πρόβλημα να υπερψηφίσω. Οι δύο βασικές προϋποθέσεις είναι κυρίως η παρένθετη μητέρα και το ‘γονέας 1’ και ‘γονέας 2’», σημείωσε.

Στη συνέχεια σημείωσε: «Από εκεί και πέρα νομίζω ότι διαδικαστικά έγιναν λάθη τα οποία δεν πρέπει να επαναληφθούν μέχρι την ημέρα που θα έρθει το νομοσχέδιο στην ολομέλεια της Βουλής. Είμαι στο ελληνικό Κοινοβούλιο από το 1990. Ποτέ δε θυμάμαι τον εαυτό μου να απείχα από μία ψηφοφορία. Όταν συμφωνώ, πάω και ψηφίζω και όταν διαφωνώ καταψηφίζω και διαγράφομαι.

Τελευταία φορά που διαγράφηκα ήταν με κυβέρνηση του κόμματός μου όταν αρνήθηκα να ψηφίσω, παρότι υπήρχε κομματική πειθαρχία, την εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ και τον ΕΝΦΙΑ. Δεν είμαι υπέρ της αποχής ενός βουλευτού. Μπορεί στους αριθμούς να διευκολύνει, αλλά είναι έξω από τις δικές μου αντιλήψεις».

«Νομίζω ότι οι υπουργοί ή ψηφίζουν ή φεύγουν. Αυτή είναι η θέση μου», επανέλαβε για ακόμη μία φορά κλείνοντας την τοποθέτησή του.

Διαβάστε επίσης: «Καρφί» Κακλαμάνη για τα ομόφυλα ζευγάρια – «Εάν ένας υπουργός διαφωνεί, να αφήσει την καρέκλα του» (Video)

Βορίδης – Ομόφυλα ζευγάρια: Ετοιμος να παραιτηθεί για το νομοσχέδιο – «Θα αναλάβει κάποιος άλλος»

ΣΥΡΙΖΑ: Ξεκάθαρες θέσεις για τα ομόφυλα ζευγάρια

«Καρφιά» Σαμαρά σε Μητσοτάκη: Θα λέμε στον λαό να ψηφίζει και στους βουλευτές να απέχουν; (Video)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter