Νέες προκλητικές δηλώσεις από τον Μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ – Υπολογίζει πόσοι κοινώνησαν παράνομα εν μέσω πανδημίας

Νέες προκλητικές δηλώσεις από τον Μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ – Υπολογίζει πόσοι κοινώνησαν παράνομα εν μέσω πανδημίας

Χαρτί και μολύβι πήρε ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ και άρχισε τους υπολογισμούς προκειμένου να αποδείξει με το δικό του μοναδικό σκεπτικό και μαθηματικά πως ο κορονοϊός… δε μεταδίδεται με τη Θεία Κοινωνία.

Με μία ακόμα προκλητική ανακοίνωση που περιλαμβάνεται στην χριστουγεννιάτικη εγκύκλιο και αναγνώστηκε σε όλες τις εκκλησίες της πόλης, ο Μητροπολίτης Πειραιώς γνωστός για τις ακροδεξιές του ιδέες έστειλε και μήνυμα προς τους πιστούς εκμεταλλευόμενος τη θέση του και τους παρότρυνε να συνεχίσουν να κοινωνούν γιατί… δεν μεταδίδεται με αυτόν τον τρόπο ο κορονοϊός.

Δε διστάζει να ομολογήσει πως παρά τις αποφάσεις της κυβέρνησης να παραμείνουν κλειστές οι εκκλησίες για μεγάλα χρονικά διαστήματα, η Θεία Κοινωνία τελούνταν κανονικά σε 100.000 ναούς της Ελλάδας. Βάση λοιπόν της παράνομης αυτής πράξης και χωρίς κανένα αίσθημα ντροπής, άρχισε τους υπολογισμούς λέγοντας πως 2.500.000 φορές συνολικά έχουν κοινωνήσει πιστοί τους τελευταίους 10 μήνες. Συγκρίνοντας τον αριθμό αυτό με τα 130.000 καταγεγραμμένα κρούσματα στην Ελλάδα καταλήγει στο «ασφαλές» με το δικό του τρόπο σκέψης συμπέρασμα πως ο ιός δεν μεταδίδεται με τη Θεία Λειτουργία. Το χαρακτηρίζει μάλιστα και ως «θαύμα». 

Ο Μητροπολίτης Πειραιά είπε συγκεκριμένα:

«Τους τελευταίους 10 μήνες, συνεχίζεται κανονικά η τέλεση της Θείας Λειτουργίας κάθε Κυριακή στους περίπου 100.000 ναούς της ελληνικής επικράτειας. Μιλάμε περίπου για 25 Κυριακές. Άρα 25 x 100.000 = 250.000 Θείες Λειτουργίες έχουν τελεστεί μόνο κατά τις Κυριακές το τελευταίο 10μηνο, μη συνυπολογίζοντας τις ενδιάμεσες μεγάλες εορτές που έπεφταν τις καθημερινές. Έστω ότι κάθε Κυριακή κοινωνούσαν μόλις 10 πιστοί σε κάθε Θεία Λειτουργία, άρα 250.000 Λειτουργίες x 10 πιστούς = 2.500.000 φορές συνολικά έχουν κοινωνήσει πιστοί τους τελευταίους 10 μήνες. Και δεν ισχυρίζομαι ότι και οι 2.500.000 πιστοί είναι μοναδικοί! Αλλά από τα 130.000 καταγεγραμμένα κρούσματα στην Ελλάδα έως τις 2.500.000 φορές που κοινώνησαν πιστοί στις εκκλησίες, υπάρχει τεράστια απόκλιση… με δεδομένο ότι κάποιοι ισχυρίζονται ότι αυτός ο τόσο μεταδοτικός ιός, μεταδίδεται και μέσω της Θείας Κοινωνίας! Αυτό είναι το θαύμα των ημερών μας, στο οποίο έχουμε τη χάρη και την ευλογία να συμμετέχουμε ενεργά ως Χριστιανοί Ορθόδοξοι της Ελλαδικής Εκκλησίας».

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
Documento Newsletter