Νέο άδειασμα Μαξίμου σε Καιρίδη-Θεοχάρη

Νέο άδειασμα Μαξίμου σε Καιρίδη-Θεοχάρη

Με δύο νέα βροντερά αδειάσματα και όψιμες δηλώσεις «εμπιστοσύνης» του πρωθυπουργού στο πρόσωπο των δυο υπουργών του, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έδωσε συνέχεια στις δημόσιες παλινωδίες της κυβέρνησης, παραθέτοντας όμως μισόλογα για τις προθέσεις της κυβέρνησης για τα δύο ζητήματα που βρέθηκαν τις τελευταίες ημέρες στο επίκεντρο της κοινής γνώμης, την υπόθεση των 300.000 ελληνοποιήσεων και της αύξησης της φορολογίας των ελεύθερων επαγγελματιών.

Πρώτης τάξεως ράπισμα για τον Δημήτρη Καιρίδη και τον Χάρη Θεοχάρη περιελάμβανε η παρουσία του Παύλου Μαρινάκη στην ενημέρωση πολιτικών συντακτών της Θεσσαλονίκης την Παρασκευή, καθώς ο κυβερνητικός εκπρόσωπος… καλωσόρισε την «ευκαιρία» να κρεμάσει τους δύο υπουργούς με κάθε επισημότητα.

Αφενός, αναφορικά με τις δηλώσεις Θεοχάρη ως αρμόδιου υφυπουργού για την φορολόγηση, που πάγωσε τα αίματα εκατοντάδων χιλιάδων φορολογούμενων με τις δηλώσεις περί αύξησης της φορολόγησης των ελεύθερων επαγγελματιών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επιχείρησε ανεπιτυχώς να διασκεδάσει τις εντυπώσεις. Άλλωστε, ήδη είχε εκθέσει τον Χάρη Θεοχάρη με τις δηλώσεις του την Πέμπτη, όταν έκανε λόγο για «προσωπικές απόψεις» του υφυπουργού».

«Υπάρχουν κάποιες εξαγγελίες από τον Πρωθυπουργό και από το αρμόδιο Υπουργείο στην κατεύθυνση  του περιορισμού και ή δυνατόν της πάταξης της φοροδιαφυγής. Πολύ συγκεκριμένες κινήσεις. Ήδη, ναι, υπάρχει μια πραγματικότητα, επτά στους δέκα επαγγελματίες δηλώνουν πολύ πιο κάτω από τον κατώτατο μισθό. Αλλά, όχι δεν υπάρχει ζήτημα αύξησης φορολογικών συντελεστών» διαμήνυσε, επιχειρώντας να ανασκευάσει ουσιαστικά τα λεγόμενα του υφυπουργού με «διαφορετικά λόγια», και αφού δεν παρέλειψε να επιτεθεί στην… αξιωματική αντιπολίτευση και το «πρόγραμμα Θεσσαλονίκης»!

«Όχι δεν υπάρχει θέμα με την εμπιστοσύνη του πρωθυπουργού στον κ. Θεοχάρη. Υπάρχει στήριξη και εμπιστοσύνη στο οικονομικό επιτελείο και συνολικά στην κυβέρνηση» υποστήριξε ακόμα ο Π. Μαρινάκης, υποστηρίζοντας πως «η εμπιστοσύνη απορρέει από όσα μαθαίνουμε για τη χώρα μας», καθώς και πως «εμείς δεν έχουμε κρυφή ατζέντα».

Άδειασμα Καιρίδη και… πανηγυρισμοί

Ακόμα μεγαλύτερη συσκότιση επιχείρησε να ρίξει στα σχέδια της κυβέρνησης για την εξεύρεση εργατικών χεριών, και στο νομοσχέδιο που ήδη τις προηγούμενες ημέρες είχε εξαγγείλει ο υπουργός Μετανάστευσης, Δημήτρης Καιρίδης, για την επιτάχυνση των διαδικασιών νομιμοποίησης 300.000 μεταναστών. Την Πέμπτη, στην ίδια συνέντευξη που άδειασε τον Χ. Θεοχάρη, άφησε στον αέρα και τον υπουργό Καιρίδη, κηρύσσοντας άτακτη υποχώρηση της κυβέρνησης υπό τον φόβο της δημοσκοπικής ανόδου της ακροδεξιάς, αλλά και ακραίων φωνών εντός Νέας Δημοκρατίας.

«εν υπάρχει καμία πρόθεση της κυβέρνησης για ελληνοποιήσεις ή νομιμοποιήσεις, γιατί υπήρξε και μία παρανόηση πάλι, ελπίζω όχι καλοπροαίρετα από κάποια μέσα» φτάνοντας στο σημείο για να βγει από τη δύσκολη θέση η κυβέρνηση να κατηγορήσει τα ΜΜΕ.

«Δεν υπάρχει καμία τέτοια πρόθεση, κανένα τέτοιο σχέδιο και κανένας τέτοιος ευρύτερος σχεδιασμός από την κυβέρνηση. Και υπάρχει προφανώς εμπιστοσύνη και στήριξη στον αρμόδιο υπουργό, τον κ. Καιρίδη» υποστήριξε ακόμα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, αλλάζοντας το θέμα συζήτησης και προχωρώντας σε μία κάθε άλλο παρά λακωνική πλην γενικόλογη δήλωση περί του… αντιμεταναστευτικού πατριωτισμού της κυβέρνησης, με αναφορές από τον φράχτη του Έβρου και τη Μόρια, έως γενικές συγκρίσεις της απόδοσης της ελληνικής μεταναστευτικής πολιτικής με άλλων χωρών.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter