Νέο βίντεο από το εσωτερικό της Παναγίας των Παρισίων – Στάχτη και αποκαΐδια (Photos + Video)

Νέο βίντεο από το εσωτερικό της Παναγίας των Παρισίων – Στάχτη και αποκαΐδια (Photos + Video)

Μια μαυρίλα που προκαλεί θλίψη και αποκαΐδια είναι η εικόνα που αντικρίζει πια κανείς στο εσωτερικό της Παναγίας των Παρισίων μετά την καταστροφική πυρκαγιά.

Καθώς περνούνε οι ώρες όλο και περισσότερες φωτογραφίες και βίντεο έρχονται στη δημοσιότητα που αποτυπώνουν το μέγεθος της πυρκαγιάς. Όπως φαίνεται λοιπόν και στο βίντεο παντού υπάρχουν καμμένα δοκάρια, σκόνη, νερό και σπασμένα γυαλιά.

Τα καλά νέα είναι ότι πολλά από τα έργα τέχνης και οι αγιογραφίες σώθηκαν. 

Το πελώριο εκκλησιαστικό όργανο του 15ου αιώνα με τις πέντε σειρές πλήκτρων και τους 8.000 σωλήνες σώθηκε, αν και καλύφθηκε από σοβάδες, σκόνη και νερό. Το μικρό εκκλησιαστικό όργανο, που βρισκόταν ακριβώς κάτω από το βέλος, υπέστη σοβαρές ζημιές από τη φωτιά, σύμφωνα με έναν από τους τρεις οργανίστες του καθεδρικού, τον Φιλίπ Λεφέβρ, ο οποίος εργάζεται εδώ και 35 χρόνια στη Νοτρ Νταμ.

Επίσης, τα δύο κωδωνοστάσια, που φιλοξενούν τις τέσσερις καμπάνες του καθεδρικού σώθηκαν. Μια ενδεχόμενη κατάρρευσή τους θα σήμαινε ανεπανόρθωτη καταστροφή 

_x000D_
_x000D_

Drone καταγράφει την εξωτερική καταστροφή

Επίσης, από το drone γίνεται φανερή και η εξωτερική καταστροφή που έχει υποστεί ο ναός αφού μεγάλο τμήμα του «σκελετού» της έχει μαυρίσει. Επίσης, θόλος έχει υποστεί σημαντικές ζημιές, με τα 2/3 της οροφής να έχει καταρρεύσει ενώ λείπει και το 93 μέτρων βέλος το οποίο και δεν άντεξε και γκρεμίστηκε.

_x000D_
_x000D_
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter