Νέος Κόσμος: Πώς έστησαν ενέδρα και εκτέλεσαν τον Βαγγέλη Ζαμπούνη – Είχε σχέσεις με τη Greek Mafia

Νέος Κόσμος: Πώς έστησαν ενέδρα και εκτέλεσαν τον Βαγγέλη Ζαμπούνη – Είχε σχέσεις με τη Greek Mafia

Με 81 σφαίρες άγνωστοι δράστες εκτέλεσαν τον 44χρονο Βαγγέλη Ζαμπούνη έξω από το πρατήριο καυσίμων που διατηρεί η οικογένειά του στον Νέο Κόσμο, επί της οδού Φρατζή 86.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η δολοφονία αποδίδεται από την ΕΛΑΣ σε συμβόλαιο θανάτου, στο πλαίσιο ξεκαθαρίσματος λογαριασμών μεταξύ νονών της νύχτας, καθώς το θύμα θεωρούνταν από τα μεγάλα ονόματα στον συγκεκριμένο χώρο. Σημειώνεται ότι προ πενταετίας, το 2018, είχε γίνει και πάλι απόπειρα σε βάρος του στον Πειραιά, ενώ έχει κατηγορηθεί στο παρελθόν για σωρεία επιθέσεων και άλλα αδικήματα.

Διαβάστε επίσης – Στον Άρειο Πάγο ο Στίγκας μετά τα «Δον Κορλεόνε» και «Greek Mafia»

Γνωστός με το παρατσούκλι «Ζαμπόν» έχει εμπλακεί και σε ανθρωποκτονία και απόπειρα ανθρωποκτονίας και συνδεόταν με τη λεγόμενη Greek Mafia.

Πώς συνέβη η φονική επίθεση

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ το περιστατικό συνέβη στη 01:55 τα ξημερώματα, στη συμβολή των οδών Φραντζή και Ηλία Ηλιου, στο Ν. Κόσμο, όταν άγνωστοι δράστες – εκτιμάται ότι ήταν 3-4 άτομα- επιβαίνοντες σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, μάρκας Lexus, προσέγγισαν το θύμα, τη στιγμή που είχε εξέλθει από το πρατήριο υγρών καυσίμων, ιδιοκτησίας του και επιβιβάζονταν στο υπ’ αριθ. IPA- 8046 Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, μάρκας BMW (θωρακισμένο) και με τη χρήση πολεμικού τυφεκίου, πυροβόλησαν σε βάρος του, με αποτέλεσμα vα τραυματιστεί θανάσιμα.

Στο σημείο, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (81) κάλυκες διαμετρήματος 7.62mm. Στη συνέχεια, επί της Λ. Αθηνών, στο Χαϊδάρι, άγνωστοι δράστες προκάλεσαν πυρκαγιά στο υπ’ αριθ. ΖΧT-9223 Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, μάρκας LEXUS, ιδιοκτησίας κατασκευαστικής εταιρείας, με αποτέλεσμα vα  καεί ολοσχερώς.

Επίσης, πλησίον του σημείου όπου εκδηλώθηκε η επίθεση, σε οικία 1ου ορόφου, διαπιστώθηκε από τον ιδιοκτήτη της, φθορά (οπή) σε παραθυρόφυλλο μπαλκονόπορτας και βρέθηκαν υπολείμματα βολίδας στην τοιχοποιία.

Την έρευνα για τη δολοφονία ανέλαβε το Τμήμα Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής σε συνεργασία με το Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών.

Διαβάστε επίσης

Σπίρτζης: «Η Greek Mafia συνεχίζει τη δράση της και ο κ. Θεοδωρικάκος δεν αναλαμβάνει καμία ευθύνη»

Υπουργείο ΠΡΟΠΟ: Θυμήθηκαν Greek Mafia και… κατεστημένα για να δικαιολογήσουν την καρατόμηση

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter