New Entries: Γνωρίζουμε τον Γιώργο Πλατή

New Entries: Γνωρίζουμε τον Γιώργο Πλατή
Γιώργος Πλατής

Αναζητούμε καθετί νέο που παίζει στις πόλεις μας. Ανακαλύπτουμε τα μικρά καλλιτεχνικά διαμάντια και τους αφήνουμε να μας αυτοσυστηθούν. Μαθαίνουμε ποιοι είναι, πως ξεκίνησαν, τι αγαπούν, και τι αγαπούν να μισούν.

 

Είμαι ο… Γιώργος Πλατής, τραγουδοποιός από την Αθήνα. Παίζω κιθάρα και τραγουδάω, έντεχνο και λαϊκό ρεπερτόριο.

H σχέση μου με τη μουσική ξεκίνησε… περίπου στα 10 μου χρόνια και η απόφαση και καθοδήγηση έγινε από την αείμνηστη μητέρα μου, η οποία είχε προσωπική κλίση στο τραγούδι και υπέροχη φωνή.

H πιο σημαντική επαγγελματική μου στιγμή μέχρι σήμερα,.. είναι η διαρκής ενασχόλησή μου με τις επενδύσεις, οι οποίες μου προσφέρουν ποιότητα ζωής και χρόνου για να μπορώ να ασχολούμαι και να μελετώ τις μεγάλες αγάπες της ζωής μου. Την τραγουδοποιία και την διαρκή μελέτη της επιστήμης της ψυχολογίας σε θεωρητικό και πρακτικό επίπεδο.

Αγαπώ… τον άνθρωπο στον άνθρωπο και όχι τον λύκο στον άνθρωπο. Είμαι ανθρωπιστής και αγαπώ τις πολύτιμες αξίες σύνδεσης, όπως η ενσυναίσθηση και η καλλιέργεια της καλής ισορροπίας των ανθρώπινων σχέσεων, την τέχνη του Ζην που γίνεται ανθρώπινη σοφία με βαθιά συναισθηματική νοημοσύνη με στόχο την εξέλιξη, την αλλαγή και την αυτοβελτίωση.

Σιχαίνομαι… τους ανθρώπους που ο πυρήνας του χαρακτήρα τους και της συμπεριφορά τους είναι ο εγωισμός και η έπαρση. Τους αμετροεπείς και αμετανόητους. Διότι με τέτοια χαρακτηριστικά, δεν μπορεί επ’ ουδενί να ανθίσει και να επιβιώσει οποιαδήποτε ανθρώπινη σύνδεση και στην ουσία να εξελιχθεί το ίδιο το ανθρώπινο είδος.

Όταν δεν παίζω μουσική… ακούω μουσική, διαβάζω και μελετώ βιβλία και φιλοσοφία, μου αρέσει να ταξιδεύω και να γνωρίζω κόσμους και πολιτισμούς και να συνδέομαι με ανθρώπους επικοινωνώντας και παρατηρώντας τις ομορφιές αλλά και τις αστοχίες της ανθρώπινης φύσης.

Καλλιτέχνης «είδωλο»… ο Μάνος Λοΐζος για το απίστευτο ταλέντο του στις μελωδίες και για τον τίτλο που δικαιωματικά του ανήκει ως ο Μελωδός! Μιας και έχει και προσωπικά δηλώσει πως μπορούσε σε μέρες δημιουργίας του, να μελοποιήσει ακόμα και τον τηλεφωνικό κατάλογο! Σε γενικές γραμμές μου αρέσουν τα μελωδικά τραγούδια που μπορούν να τραγουδιούνται από το ευρύ κοινό.

Αγαπημένοι στίχοι…
– ”Και αφού σ’ εξοντώσουν θα ‘ναι ακόμη ωραίος ο κόσμος εξαιτίας σου” Οδυσσέας Ελύτης.

-”Της δικαιοσύνης ήλιε νοητέ και μυρσίνη συ δοξαστική, μη παρακαλώ σας μη λησμονάτε τη χώρα μου!” Οδυσσέας Ελύτης

-”Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα, μου τα ‘πες με το πρώτο σου το γάλα. Και δε δακρύζεις ποτέ σου, μάνα μου Ελλάς, που τα παιδιά σου σκλάβους ξεπουλάς” Νίκος Γκάτσος

-”Πώς μπορώ να ξεχάσω τα λυτά της μαλλιά; Την άμμο που σαν καταρράχτης έλουζε. Καθώς έσκυβε πάνω μου χιλιάδες φιλιά, διαμάντια που απλόχερα μου χάριζε. Θα πάω κι ας μου βγει και σε κακό…” Νίκος Παπάζογλου

Διαβάστε επίσης: Θανάσης Γκαϊφύλλιας: “Είμαστε το γαλατικό χωριό της Θράκης” [Συνέντευξη]

Τραγούδι που δεν ανήκει στο στυλ που παίζω αλλά θα ήθελα να έχω γράψει… Δεν συνδέομαι με τραγούδια που δεν ανήκουν στο πνεύμα που αγαπώ και ακολουθώ μια ζωή. Άλλωστε η γκάμα μουσικών επιλογών είναι αρκετά μεγάλη αλλά και συμβατή μεταξύ τους και ξεκινά από την κλασική μουσική, τη ροκ, το ρεμπέτικο, τα παλιά καλά λαϊκά τραγούδια, την έντεχνη μουσική σκηνή έως τα παραδοσιακά τραγούδια και ακούσματα του τόπου μας. Φυσικά ακούω και ξένη μουσική και έχω μεγαλώσει επίσης και με Beatles,Doors,U2 κλπ.

Η μουσική… είναι σαν γλώσσα που μιλάει στον πυρήνα της ψυχής του κάθε ανθρώπου. Η μουσική ενασχόληση για μένα είναι το Άξιον Εστί της ζωής μου. Βασικός λόγος και κίνητρο ύπαρξης, που μέσω της δημιουργίας νιώθω την προσωπική μου ολοκλήρωση.

Εάν δεν ήμουν μουσικός και τραγουδοποιός… θα ήθελα να ήμουν συγγραφέας βιβλίων λογοτεχνικής γραφής σε συγκερασμό με την ανάλυση συμπεριφοράς της επιστήμης της ψυχολογίας.

H πολιτική… είναι συνδεδεμένη μαζί μου με την έννοια της Δημοκρατίας, ανεξαρτήτως κόμματος. Δεν είμαι κομματικοποιημένος. Θεωρώ μάλιστα πως οι καλλιτέχνες και οι άνθρωποι του πολιτισμού, πρέπει να δημιουργούν πρότυπα θετικά για την κοινωνία και τις δομές της και να γίνονται οι ίδιες τους οι ζωές, όπως και οι δημιουργίες τους καλό παράδειγμα για την ευρύτερη κοινωνία, αλλά και για τους νέους ανθρώπους.

Η θρησκεία… παίζει σημαντικό ρόλο στη ζωή μου, γιατί σαν Χριστιανός Ορθόδοξος, προσπαθώ να εφαρμόζω τα Χριστιανικά ήθη και έθιμα της θρησκεία μας που κατ ουσία προάγει τον ανθρώπινο παράγοντα, με αξίες όπως η αλληλεγγύη, η ταπεινότητα και η δικαιοσύνη.

Στα άμεσα σχέδιά μου… ετοιμάζουμε το 2ο promo single μου, με τίτλο: ”Εμένα, το Τραγούδι μου”, που θα κυκλοφορήσει κατά τον Οκτώβριο που θα έχουμε επιστρέψει όλοι από τις καλοκαιρινές διακοπές, ώστε να μπούμε στο πνεύμα της έντεχνης αυτής μπαλάντας σε ερμηνεία, μουσική και στίχους δικούς μου. Πρόκειται για ένα τραγούδι που σηματοδοτεί την αφύπνιση των ονείρων μου αναφορικά με την καλλιτεχνική μου φλέβα, κάνοντας μια κατάθεση ψυχής με το συγκεκριμένο τραγούδι μου, που θα συνοδεύεται και από ένα πολύ ιδιαίτερο video clip.

Ο νέος δίσκος μου… έχει τίτλο ”Της Ζωής το Ταξίδι” και περιλαμβάνει 10 τραγούδια, όλα σε μουσική σύνθεση δική μου και βγαίνει ψηφιακά από την δισκογραφική εταιρεία Όγδοο music group το προσεχές διάστημα, κατά τα τέλη του έτους. Ερμηνευτικοί συνοδοιπόροι είναι ο σπουδαίος Παντελής Θαλασσινός στο ντουέτο μας «Μαύρη μου Θάλασσα», η Σεμέλη Παπαβασιλείου και η Πολυξένη Καράκογλου. Ενώ συνεργάτες στα στιχουργήματα των τραγουδιών μου είναι η Ράνια Θεοδωράτου, ο σπουδαίος Πόλυς Κυριάκου και ο Δημήτρης Τσακαλίας, ενώ έχω γράψει κι εγώ στίχους σε 4 τραγούδια.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter