Νίκος Δένδιας: Δεν πήγε Πράγα αλλά πήγε σε καταφύγιο στο Κίεβο

Νίκος Δένδιας: Δεν πήγε Πράγα αλλά πήγε σε καταφύγιο στο Κίεβο

Ο άνθρωπος που δεν συνόδευσε τον Έλληνα πρωθυπουργό στην Πράγα στη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε. όπου παρευρέθηκαν οι Ρ. Τ. Ερντογάν και Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο Έλληνας ΥΠΕΞ Νίκος Δένδιας μετέβη σήμερα στην πρωτεύουσα της Ουκρανίας.

Η άφιξη του κ. Δένδια στο Κίεβο έγινε λίγες ώρες μετά τη σύσταση του ελληνικού ΥΠΕΞ στους Έλληνες που ζουν στην ουκρανική πρωτεύουσα να την εγκαταλείψουν λόγω των πυραυλικών Ρωσικών επιθέσεων σε όλη την Ουκρανία.

Μάλιστα ο κ. Δένδιας αναγκάστηκε να αλλάξει το πρόγραμμά του και να οδηγηθεί σε καταφύγιο για την ασφάλειά του όπου και έδωσε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Ουκρανό ομόλογό του Ντμίτρο Κουλέμπα καθώς οι σειρήνες ήχησαν την ώρα βρισκόταν στο ουκρανικό υπουργείο Εξωτερικών.

Επί της ουσίας είναι η Τρίτη επίσκεψη του κ. Δένδια στην Ουκρανία, με βάση την ανακοίνωση του ΥΠΕΞ στο twitter, η κοινοβουλευτική διπλωματία, οι σχέσεις Ελλάδας-Ουκρανίας, η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, η Ευρωπαϊκή Ένωση, ακαδημαϊκά θέματα και η ελληνική ομογένεια.

Και το ερώτημα παραμένει: ποιος ήταν ο λόγος της επίσκεψης του κ. Δένδια στο Κίεβο την ώρα που ηχούν οι σειρήνες του πολέμου και που τα τεθωρακισμένα ΒΜΒ-1 από τα νησιά μας είναι καθοδόν προς την Ουκρανία (αναφέρθηκε σε αυτά ο Ουκρανός ΥΠΕΞ στην κοινή συνέντευξη Τύπου); Πόσες και ποιες πιέσεις δέχεται η χώρα μας από το Κίεβο, το ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ για αποστολή και άλλων όπλων ιδιαίτερα σημαντικών για την Ελληνική άμυνα και αεράμυνα; Πως είναι δυνατόν την ώρα που ο Ερντογάν απειλεί ότι θα έρθει βράδυ και η Αθήνα επικοινωνιακά εργαλειοποιεί το θέμα στο εσωτερικό να αποστρατικοποιούμε τα νησιά μας;

Διαβάστε επίσης: 

Απασφαλίζει ο Δένδιας κατά του συστήματος Μητσοτάκη;

Όταν ο Δένδιας παραδεχόταν πως η αναβάθμιση των τουρκικών F16 αποτελεί εθνικό πρόβλημα (Video)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter