Ο Ανδρουλάκης ζητάει τη φυλάκιση Μητσοτάκη

Ο Ανδρουλάκης ζητάει τη φυλάκιση Μητσοτάκη

Την απόφαση να βάλει ξεκάθαρα  στο κάδρο των ευθυνών τον Κυριάκο Μητσοτάκη αναφορικά με το τεράστιο σκάνδαλο των παρακολουθήσεων, έλαβε δύο εικοσιτετράωρα μόλις πριν από τις εκλογές, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης. Σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ANT1 ο Νίκος Ανδρουλάκης, παραδόξως άλλαξε γραμμή και σε ερώτηση για το αν θα ήθελε να μπει φυλακή και ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε το αυτονόητο: «Όσο ψηλά και να είσαι, θα πληρώσεις όπως ο λαός».

Λίγες ημέρες πριν, στο debate των πολιτικών αρχηγών, ο Νίκος Ανδρουλάκης είχε πει πως για το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων «κάποιοι πρέπει να πάνε φυλακή», χωρίς όμως να κατονομάσει τον πρωθυπουργό. Όπως όλα δείχνουν, η κριτική που δέχθηκε ο Ν. Ανδρουλάκης για αυτή του τη στάση, φαίνεται πως τον ανάγκασε να… αλλάξει ρότα και πλέον να ζητάει το προφανές: τη φυλάκιση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ ήταν σε αυτή του τη συνέντευξη σαφής, αποδίδοντας ξεκάθαρα τις ευθύνες για την παρακολούθησή του στον Κυριάκο Μητσοτάκη, αφού σύμφωνα με όσα δήλωσε «το ότι είμαι πρόβλημα για τον Κυριάκο Μητσοτάκη αποδεικνύεται περίτρανα από το ότι η ΕΥΠ που ήταν υπό αυτόν και τον ανιψιό του, με παρακολουθούσε κατά την πιο κρίσιμη περίοδο της πολιτικής μου ζωής που ήταν η εκστρατεία μου για να ηγηθώ πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Γι’ αυτό έχει εκτεθεί σε όλο το δυτικό κόσμο. Γι’ αυτό τον θεωρούν έναν πολιτικό που είναι ικανός για όλα. Και δεν αξίζει στη χώρα μας να έχουμε πρωθυπουργό έναν άνθρωπο που για την εξουσία, για την καρέκλα είναι ικανός για όλα».

Στη συνέχεια ο Νίκος Ανδρουλάκης ρωτήθηκε εάν η φράση του στο ντιμπέιτ, ότι δηλαδή κάποιοι πρέπει να πάνε φυλακή για το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων αφορούσε και τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ ήταν σαφής, ζητώντας την απόδοση των ποινικών ευθυνών στον Κυριάκο Μητσοτάκη, θέτοντας παράλληλα το ερώτημα αν τα ευρήματα των παρακολουθήσεων των αρχηγών των Ενόπλων Δυνάμεων έχουν καταλήξει σε τρίτη χώρα.

Πιο συγκεκριμένα, ο Ν. Ανδρουλάκης δήλωσε ότι «εγώ θέλω μια κανονική ευρωπαϊκή χώρα όπου αν είσαι ολιγάρχης και κλέβεις φόρους ή κάνεις παράνομες πράξεις πας στη Δικαιοσύνη και αναλαμβάνεις τις ποινικές σου ευθύνες. Είσαι πολιτικός, πρωθυπουργός, υπουργός, βουλευτής και κάνεις υποκλοπές; Παρακολουθείς τον Ανδρουλάκη και τους αρχηγούς των Ενόπλων Δυνάμεων; Που πήγαν αυτά τα στοιχεία; Που ξέρω εγώ ότι δεν τα έχει μια τρίτη χώρα στα χέρια της; Θα πληρώσεις στη Δικαιοσύνη τις ποινικές σου ευθύνες. Αυτό είναι η κανονική ευρωπαϊκή χώρα. Όσο ψηλά και να είσαι θα σε αντιμετωπίζει (σ.σ. η Δικαιοσύνη) όπως τον λαό και όχι να υπάρχει ένα πλαίσιο ατιμωρησίας».

Διαβάστε επίσης: Ευρωβουλευτής του SPD: Κακή επιλογή για την Ελλάδα μία συμμαχία σοσιαλιστών – συντηρητικών

Ο Ν. Ανδρουλάκης έστρεψε παράλληλα τα βέλη του και στην εισαγγελέα της ΕΥΠ Βασιλική Βλάχου: «εγώ είμαι αυτός που πρώτος αποκάλυψα το σκάνδαλο αυτό και δέχθηκα για ένα χρόνο πόλεμο από τη Νέα Δημοκρατία ότι είμαι πράκτορας των ξένων δυνάμεων και έπρεπε να έρθει το ντιμπέιτ για να πει ο κ. Μητσοτάκης ότι δεν αποτελούσα εθνικό κίνδυνο κι αυτό πρέπει να το δει η ελληνική Δικαιοσύνη. Γιατί τότε υπέγραψε για εθνικούς λόγους (σ.σ. τις διατάξεις παρακολούθησης) η κ. Βλάχου (σ.σ. η εισαγγελέας της ΕΥΠ);».

Πρόκειται για ακόμη ένα χτύπημα που δέχεται το τελευταίο εικοσιτετράωρο αναφορικά με το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αφού την περασμένη Πέμπτη, ο Αδωνης Γεωργιάδης είχε… καρφώσει ως υπαίτιο των παρακολουθήσεων τον ίδιο τον πρωθυπουργό, λέγοντας πως «Η παρακολούθηση του αρχηγού ΓΕΕΘΑ ή του υπουργού Κωστή Χατζηδάκη ή οποιουδήποτε άλλου έχει ακουστεί, έχει γίνει από την ΕΥΠ, με τη νόμιμη διαδικασία».

Κουράγιο.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter