Ο Κυρανάκης παραδέχεται επαναπροωθήσεις προσφύγων

Ο Κυρανάκης παραδέχεται επαναπροωθήσεις προσφύγων

Στην παραδοχή των παράνομων επαναπροωθήσεων προσφύγων για τις οποίες η χώρα μας ελέγχεται από ευρωπαϊκούς θεσμούς και διεθνείς οργανώσεις αναγκάστηκε να προχωρήσει ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης, στην προσπάθειά του να εξευμενίσει το συντηρητικό και ξενοφοβικό κοινό στο οποίο απευθύνεται.

Μπορεί η κυβέρνηση να πασχίζει να βρεθεί εκτός κάδρου για τα πεπραγμένα και την ξενοφοβική πολιτική της στα θαλάσσια και χερσαία σύνορα έναντι προσφύγων και μεταναστών με τα εγκληματικά pushbacks, όμως ο βουλευτής της Κωνσταντίνος Κυρανάκης προσέφερε ακόμα μία απόδειξη ενοχής, δηλώνοντας ούτε λίγο ούτε πολύ περήφανος για την πολιτική αυτή.

Καλεσμένος σε εκπομπή με συντηρητικό και εν πολλοίς ξενοφοβικό ακροατήριο, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας αντιμετώπισε έντονη κριτική για φιλομεταναστευτική πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη, μη διστάζοντας να «διαφημίσει» τις εγκληματικές πρακτικές για τις οποίες η χώρα εκτίθεται διεθνώς, τόσο μέσω δημοσιευμάτων αξιόπιστων διεθνών μέσων ενημέρωσης, όσο και με την κριτική που δέχεται από ευρωπαϊκούς και άλλους θεσμούς και φορείς ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

«Η Ελλάδα λόγω της θέσης της δέχεται πολύ μεγάλες μεταναστευτικές πιέσεις, και κάνει πράγματα τα οποία ξεφεύγουν από τις νόρμες και τις πρακτικές που έχουμε ακούσει στην Ευρωπαϊκή Ένωση, και παρά την κριτική της Ε.Ε., συνεχίζουμε να το κάνουμε» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Κ. Κυρανάκης, μη μένοντας ωστόσο εκεί, και απορρίπτοντας ακόμα και την κριτική της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της αρμόδιας Επιτρόπου, αλλά και του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου.

«Παρά τις αιτιάσεις της κ. Γιόχανσον ή ευρωβουλευτών ή οποιουδήποτε άλλου είμαστε εδώ και λέμε ότι είμαστε εδώ και λέμε ότι προστατεύουμε τα ελληνικά σύνορα, και προστατεύουμε και τα ευρωπαϊκά σύνορα. Παρ’ ότι κάποιοι στις Βρυξέλλες δεν καταλαβαίνουν αυτό που κάνουν οι Έλληνες αυτή τη στιγμή, συνεχίζουμε και το κάνουμε» δήλωσε ακόμα ο γαλάζιος βουλευτής, παίρνοντας μία θέση που δεν συμβαδίζει με την άρνηση της κυβέρνησης απέναντι στις καταγγελίες, τις οποίες συχνά έχει αντιμετωπίσει ως «fake news».

Άλλωστε, η δεινή θέση στην οποία έχει έρθει η κυβέρνηση με την εγκληματική πολιτική των επικίνδυνων επαναπροωθήσεων προσφύγων και μεταναστών στα σύνορα αποκαλύφθηκε και από το βέτο της Κομισιόν που αντιμετώπισε κατά της αποδέσμευσης κονδυλίων 15,8 εκατ. ευρώ. Μάλιστα, κατά πληροφορίες της «Εφ.Συν.», το βέτο αυτό είχε ως αποτέλεσμα την επικοινωνία της Ίλβα Γιόχανσον με τον υπουργό Επικρατείας, Γιώργο Γεραπετρίτη, με τον τελευταίο να αναγκάζεται να της υποσχεθεί τη δημιουργία ενός ανεξάρτητου μηχανισμού επιτήρησης συνόρων. Υπενθυμίζεται πως μέχρι πριν από λίγο καιρό, η κυβέρνηση απέρριπτε μία τέτοια απόφαση, προφασιζόμενη πως κάτι τέτοιο θα συνιστούσε παρέμβαση στην εθνική κυριαρχία, και πλήγμα της ανεξαρτησίας των ελεγκτικών μηχανισμών της χώρας.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Κ. Κυρανάκης δεν έμεινε στην υπεράσπιση της πολιτικής των επαναπροωθήσεων, αλλά επιδόθηκε και σε ένα κρεσέντο ισλαμοφοβίας, προς τέρψιν των συνομιλητών και του κοινού του.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter