Ο μελισσοκόμος με τις τζίβες επιστρέφει στον ΣΚΑΪ: «Εμείς είμαστε οι προστάτες του δάσους» (Video)

Ο μελισσοκόμος με τις τζίβες επιστρέφει στον ΣΚΑΪ: «Εμείς είμαστε οι προστάτες του δάσους» (Video)

Ο μελισσοκόμος, Αλέξανδρος Γιαννακόπουλος, η ιδιαίτερη κόμη του οποίου έγινε αντικείμενο συζήτησης τις τελευταίες ημέρες, μίλησε στους «Αταίριαστους» για τα αιτήματα του κλάδου, αποκαλώντας τον εαυτό του και τους υπόλοιπους συναδέλφους τους «προστάτες του δάσους».

Ο εκπρόσωπος των μελισσοκόμων στάθηκε ιδιαίτερα στις δηλώσεις του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σταύρου Κελέτση, σχετικά με τον αγώνα των αγροτών.

«Υπάρχουν τρία αιτήματα και μέσα σε μια ημέρα μπορούν να λυθούν μα δεν έχουμε ακούσει τίποτα για αυτά. Αυτό που ζητούμε είναι η άρση των πυροσβεστικών περιοριστικών μέτρων κατά τους θερινούς μήνες που δεν μας επιτρέπουν να μπούμε στο δάσος, μετά τις 11 η ώρα, με το καπνιστήρι μας. Ότι είναι για εσάς η κάμερα και το μικρόφωνο είναι για εμάς το καπνιστήρι.

Εμείς είμαστε οι προστάτες του δάσους γιατί από αυτό ζούμε. Εκεί είναι ο χώρος εργασίας μας.

Δεύτερον υπάρχουν τοπικοί δασάρχες που κατά παρερμηνεία του νόμου βεβαιώνουν πρόστιμα σε μελισσοκόμους που αφήνουν τα μελισσοσμήνη τους στο δάσος.

Και ένα τελευταίο είναι πως δεν αφήνουν τα φορτηγά μας να κινηθούν στο παράπλευρο οδικό δίκτυο για να αφήσουμε τις κυψέλες μας στους επαρχιακούς δρόμους. Οι τροχονόμοι βεβαιώνουν πρόστιμα γιατί τα οχήματα είναι άνω των 3,5 τόνων.

Αυτά είναι κάποια πράγματα που δεν έχουν μπει στο διάλογο και επίτηδες δεν έχουν μπει γιατί ο διάλογος πάει να αποπροσανατολιστεί και δυστυχώς άκουσα από τον υφυπουργό, Σταύρο Κελέτση, να λέει πως εμείς οι αγρότες ζητώντας αυτή τη στιγμή πράγματα θα αφαιρεθούν από άλλες κοινωνικές ομάδες βάζοντας μέσα, αν είναι δυνατόν, και τα άτομα με ειδικές ανάγκες».

Διαβάστε επίσης:

Ο μελισσοκόμος με τα ράστα επιστρέφει και βάζει τους δημοσιογράφους του ΣΚΑΙ στη θέση τους (Video)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter