Ο Μητσοτάκης όψιμος υπερασπιστής του… Διαφωτισμού!

Ο Μητσοτάκης όψιμος υπερασπιστής του… Διαφωτισμού!

Δεν είναι πολύς καιρός που ο επικεφαλής της επιτελικής κυβέρνησης των αρίστων έκλεινε το μάτι προς την Εκκλησία εν μέσω πανδημίας αφού ο ένας πυλώνας του εκλογικού του σώματος είναι οι θρησκευόμενοι και πιο απλά: η Εκκλησία και το ποίμνιό της.

Κλείνοντας το μάτι προς τη μεριά της θεωρούσε πως είχε πλεονέκτημα ως προς την αμηχανία της Αριστεράς ενώ παράλληλα έφτιαχνε το προφίλ της συντηρητικής παράταξης πιο κοντά στο «Θρησκεία και Οικογένεια».

Μόνον που όσο και αν έψελνε ο λοιμωξιολόγος κ. Τσιόδρας, όσο και αν κομψά δεν αποδοκίμαζε την συνέχιση της Κοινωνίας εν μέσω κορονοϊού, όσο και αν απόφευγαν να πουν κάτι τολμηρό, να χρησιμοποιούν διαφορετικό κουταλάκι, οι μεσαιωνικές απόψεις ενός μέρους της Εκκλησίας θέριευαν…

Ό,τι και αν έλεγε η Αντιπολίτευση για την… «θεοσεβούμενη» Νέα Δημοκρατία, στρεφόταν εναντίον της πρώτης.

Αλλά όταν πατάς σε δύο διαφορετικές βάρκες μπορείς να πέσεις στο νερό.

Όπως και όταν πατούσε στους εθνικιστές ή τους μακεδονομάχους και ταυτόχρονα είχε άλλες βλέψεις για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις.
Και αυτές μάλιστα τις προωθείς με μυστική διπλωματία.

Έτσι με όλο αυτό το αλαλούμ προσπάθειας ισορροπιών και το άνοιξε-κλείσε της οικονομίας όπως και τα συνεχή αδιέξοδα, το έλλειμμα εναλλακτικών λύσεων στους εμβολιασμούς, η κυβέρνηση, ή απλά ο ίδιος ο πρωθυπουργός έφτασε στο σημείο να εκπέμψει SOS προς την Εκκλησία.

Αγνοούμε τι έγιναν πίσω από τις κλειστές πόρτες για να πείσει την Εκκλησία να πει από άμβωνος υπέρ του εμβολιασμού.

Ήταν η σωστή κίνηση, αν και αργά.

Τώρα μπροστά στην κρίση που ο ίδιος προκάλεσε με τα πισωγυρίσματα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θυμήθηκε πως «σύγχρονο» και Μεσαίωνας δεν γίνεται.

Ή έχεις περάσει την περίοδο του Διαφωτισμού ή όχι.

Έτσι σήμερα στη Βουλή κατηγόρησε την αντιπολίτεση (αυτό δεν είναι κάτι νέο) για… διχασμό… και θυμήθηκε ότι η Ανθρωπότητα πέρασε έναν Διαφωτισμό μερικούς αιώνες πριν:

«Όταν αγωνιζόμαστε να πείσουμε συμπολίτες μας να εμβολιαστούν, δεν διχάζουμε τους πολίτες. Χρησιμοποιούμε τον ορθό λόγο και την επιστημονική γνώση. Είναι διχαστική πολιτική αυτή;» είπε στη Βουλή… για να στρέψει τα βέλη του στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπονοώντας πως ο ίδιος ο πορφυρογέννητος πρωθυπουργός βρίσκεται πιο μπροστά…

Ούτε πιο μπροστά βρίσκεται, ούτε άλλαξε ο λύκος προβιά…

Απλά τα καλά και συμφέροντα είναι ανάλογα με τη χρονική στιγμή και το που φυσάει ο άνεμος…

Και ο Διαφωτισμός χρησιμοποιείται μόνον όταν μας συμφέρει εκλογικά και κομματικά…

Υ.Γ. Είναι άλλο ο σεβασμός προς την πίστη και άλλο η εργαλοιοποίηση της πίστης και της Εκκλησίας.

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter