Ο Μητσοτάκης παραδέχεται ότι η ΕΥΠ του παρείχε «πολύτιμες πληροφορίες» αλλά… δεν ήξερε για Ανδρουλάκη (Video)

Ο Μητσοτάκης παραδέχεται ότι η ΕΥΠ του παρείχε «πολύτιμες πληροφορίες» αλλά… δεν ήξερε για Ανδρουλάκη (Video)

Επικοινωνιακή διέξοδο αναζητά εναγωνίως ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στον απόηχο της ωμής παραδοχής στο debate για παρακολούθηση του Νίκου Ανδρουλάκη, μετά και τις αποκαλύψεις του Documento για το καραμπινάτο σκάνδαλο των υποκλοπών που εκθέτουν ανεπανόρθωτα τον πρωθυπουργό. Στην ίδια συνέντευξη στον Ant1, που έκανε την ανεκδιήγητη δήλωση περί εργαλειοποίησης της τραγωδίας των Τεμπών για προεκλογικούς σκοπούς, είπε λοιπόν επί λέξει: «Διότι, ναι, η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών μου παρέχει πολύτιμες πληροφορίες, όπως μου παρείχε πολύτιμες πληροφορίες καθ’ όλη αυτή την τετραετία. Και θεωρώ ότι, όπως και στα πιο πολλά ευρωπαϊκά κράτη, πρέπει να αναφέρεται κατευθείαν στον Πρωθυπουργό και ο Πρωθυπουργός να είναι αποδέκτης αυτών των πληροφοριών». 

Διαβάστε σχετικά: Τραγωδία στα Τέμπη: Το ρεσιτάλ αναλγησίας δεν ήταν λεκτικό ατόπημα, αυτός είναι απλά ο Μητσοτάκης

Αφού λοιπόν του παρείχε τόσο… σημαντικές πληροφορίες όλο αυτό το διάστημα γεννώντας αυθορμήτως δύο ερωτήματα. Πρώτον, δεν ήταν αρκετά «πολύτιμη» η πληροφορία για την παρακολούθηση Ανδρουλάκη και του μισού υπουργικού συμβουλίου; Δεύτερον, αν πράγματι του παρείχαν τόσο σημαντικές πληροφορίες τότε γιατί οδηγήθηκαν σε παραίτηση ο επικεφαλής της ΕΥΠ και ο γ.γ. του πρωθυπουργικού γραφείου, Γρηγόρης Δημητριάδης αμέσως μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου;

Μάλιστα όλο το προηγούμενο διάστημα ο πρωθυπουργός διατεινόταν με κάθε ευκαιρία πως «δεν ήξερε, δεν άκουσε» και παρά τις σχετικές συστάσεις -«ράπισμα» από την PEGA, ο Κυρ. Μητσοτάκης δηλώνει πως δεν προτίθεται να αφαιρέσει από την αρμοδιότητά του τον έλεγχο της ΕΥΠ, τώρα με τον πλέον κυνικό τρόπο παραδέχεται ότι η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών τον ενημέρωνε καθ’όλη τη διάρκεια της τετραετίας, για σημαντικές πληροφορίες.

Δείτε το επίμαχο σημείο: 

Διαβάστε επίσης: Τέμπη: Οργισμένη αντίδραση από τους συγγενείς των θυμάτων για τη δήλωση Μητσοτάκη περί «εργαλειοποίησης»

Τέμπη: Οργή κατά Μητσοτάκη από πατέρα θύματος – «Έδωσε εντολή να μην παίξουν πλάνα από συγκέντρωση» (Video)

Την «πάτησε» ο Μητσοτάκης στο debate: Πώς ξέρει ότι ο Ανδρουλάκης «δεν ήταν εθνικός κίνδυνος» αφού αγνοεί τα πάντα για τις υποκλοπές; (Video)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter