Ο Στέφανος Κασσελάκης στην παράσταση για την προσφυγιά το «Αγόρι με τις δυο καρδιές»

Ο Στέφανος Κασσελάκης στην παράσταση για την προσφυγιά το «Αγόρι με τις δυο καρδιές»

Σε μία παράσταση ιδιαίτερου συμβολισμού για την προσφυγιά και το μεταναστευτικό παραβρέθηκε το βράδυ της Δευτέρας 15 Ιανουαρίου ο Στέφανος Κασσελάκης.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ παρακολούθησε το έργο των αφγανών συγγραφέων Χάμεντ και Χεσαάμ Αμίρι, «Το αγόρι με τις δυο καρδιές» σε σκηνοθεσία Τάκη Τζαμαργιά, στο θέατρο Άλμα.

Μαζί του την παράσταση παρακολούθησε η τομεάρχης Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κυριακή Μάλαμα.

Σε ανάρτηση του στο Instagram ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρθηκε στην αληθινή ιστορία της οικογένειας των συγγραφέων.

«Χθες παρακολούθησα την παράσταση «το αγόρι με τις δυο καρδιές». Μια παράσταση αφιερωμένη στον αγώνα των ξεριζωμένων από τον τόπο τους. Αυτών που η ζωή τούς ανάγκασε να αφήσουν μια καρδιά πίσω στην πατρίδα τους αναζητώντας ένα καινούριο σπίτι. Η καθεμία ιστορία μετανάστευσης είναι μοναδική, αλλά και κοινή για όσους ακολούθησαν αυτόν τον δρόμο. Γιατί η γλώσσα της μετανάστευσης και της προσφυγιάς είναι πανανθρώπινη, γεμάτη πόνο, αγωνία, ελπίδα και αγάπη».

Με τη σειρά της η Κυριακή Μάλαμα σημείωσε:

«Μια συγκλονιστική παράσταση για την προσφυγιά, για τον αέναο αγώνα για ζωή, για τον αγώνα για ένα καλύτερο αύριο. Θέλουμε τον πολιτισμό στην κοινωνική  πρωτοπορία. Στην πρώτη γραμμή για έναν καλύτερο κόσμο».

Το θεατρικό έργο «Το αγόρι με τις δυο καρδιές» πρόκειται για την αληθινή ιστορία μίας οικογένειας προσφύγων – αυτής των συγγραφέων – που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τη χώρα τους, μετά την κατάληψη του μεγαλύτερου μέρους της από τους Ταλιμπάν.

Διαβάστε επίσης:

Κασσελάκης: «Ο Πολιτισμός είναι ταυτοτικό ζήτημα για τον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και ζήτημα ανθρωπιάς»

Κασσελάκης σε εργαζόμενους στον πολιτισμό: «Επιτελείτε λειτούργημα, έχετε υποστεί αδικίες από την κυβέρνηση Μητσοτάκη»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter