Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ κοιτάζει µόνο µπροστά

Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ κοιτάζει µόνο µπροστά

Το 4o Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ είναι η αφετηρία όχι µόνο για µια µεγάλη επίδοση στις ευρωεκλογές αλλά και για την πιο σηµαντική για τη χώρα νίκη στις επόµενες εθνικές εκλογές.

Η εναρκτήρια οµιλία του Στέφανου Κασσελάκη έθεσε το σύνολο των πολιτικών ζητηµάτων που αντιµετωπίζουν η Ελλάδα και η Ευρώπη και οριοθέτησε το πλαίσιο του εκλογικού προγράµµατος του κόµµατος.

Ο ενθουσιασµός των συνέδρων αλλά και ο υψηλός συµβολισµός να απευθυνθεί για πρώτη φορά ένας πρόεδρος όχι από το βήµα αλλά από τη σκηνή δείχνουν ότι η µεγάλη δηµοκρατική µας παράταξη έχει ήδη γυρίσει σελίδα.
Ολοι γνωρίζουν πλέον τα πάντα.

Και είναι φανερό ποιοι θέλουν τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ καθηλωµένο σε µια γραφειοκρατική και αποσυσπειρωτική αντίληψη και ποιοι θέλουν, µε πρώτο τον πρόεδρο Στέφανο Κασσελάκη, το µεγάλο άλµα προς το µέλλον ενός πραγµατικά δηµοκρατικού, ανοιχτού, ελκυστικού κόµµατος, στο οποίο θα συνυπάρχουν οι οργανώσεις µας και η κοινωνία των µελών σε µια διαρκή αλληλεπίδραση µεταξύ τους και µε την κοινωνία.

Είναι σαφές ότι του συνεδρίου προηγήθηκαν προσπάθειες υπονόµευσης του εκλεγµένου από 150.000 µέλη προέδρου –χωρίς καν να έχει µετρηθεί σε οποιαδήποτε κάλπη– και είναι προφανές ότι όλες οι προσπάθειες υπονόµευσης έπεσαν στο κενό.

Η Πολιτική Γραµµατεία, η Κεντρική Επιτροπή και πιο πρόσφατα οι σύνεδροι κατέρριψαν κάθε αµφισβήτηση προς τον νόµιµα εκλεγµένο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.

Είτε προκύψουν είτε όχι νέες εκλογές προέδρου από τη βάση µε πρωτοβουλία του Στέφανου Κασσελάκη, είµαι βέβαιη ότι την ίδια ηχηρή απάντηση θα δώσουν και τα µέλη του κόµµατος.
Το βέβαιο είναι ότι όλα τα όργανα του κόµµατος θα ανασυγκροτηθούν µε ανοιχτή δηµοκρατική διαδικασία, όπως προβλέπει το καταστατικό µας, ώστε ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ να γίνει πραγµατικά µια γροθιά και να προχωρήσει ενωµένος και αδιάσπαστος για τις νίκες που έχει ανάγκη ο ελληνικός λαός.

Η µατιά µας πρέπει να κατευθύνεται µόνο στα πραγµατικά προβλήµατα που απασχολούν το σύνολο της κοινωνίας και όχι µόνο το κόµµα µας.

Τα προβλήµατα που µας προσκαλούν σε δράση και δεν µπορούν να περιµένουν είναι η ακρίβεια που κυριολεκτικά αποψιλώνει το εισόδηµα των Ελλήνων, η αγροτική παραγωγή που απειλείται µε αφανισµό, η ιδιωτικοποίηση της ανώτατης εκπαίδευσης, οι ληστρικές πολιτικές των τραπεζών και των funds και η παντελής έλλειψη ρυθµιστικού πλαισίου για το ιδιωτικό χρέος προς το δηµόσιο, τις τράπεζες και τα ασφαλιστικά ταµεία.

Η Ελλάδα χρειάζεται µια πραγµατική ολιστική επανεκκίνηση και αυτή δεν µπορεί να είναι απότοκο φωτισµένων ηγεσιών, στρατηγών χωρίς στρατούς και συνταγών του χτες.

Στα προβλήµατα οι λύσεις είναι πάντα έργο πολιτών που εµπιστεύονται εµπνευσµένες ηγεσίες και αξιόπιστα πολιτικά σχέδια.

Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ διαθέτει και τα δύο και για αυτό είναι η µόνη προοδευτική παράταξη µε κυβερνώσα προοπτική.

Είναι η µόνη πραγµατική Προοδευτική Συµµαχία που µπορεί να σώσει την Ελλάδα από τη νεοφιλελεύθερη ασφυξία των πολιτικών του κ. Μητσοτάκη.

Για εµένα το ερώτηµα έχει απαντηθεί και θα παραµείνω στη σωστή πλευρά της Ιστορίας, στο πλευρό του Στέφανου Κασσελάκη, στο πλευρό των µελών µας που ξέρουν καλύτερα από όλους να τιµούν την Ιστορία και να γκρεµίζουν οτιδήποτε τα εµποδίζει να πορευτούν προς το µέλλον.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter