Οι διοικητικοί δικαστές αντίθετοι με τις πρακτικές της «γαλάζιας συνιστώσας» Λυμπερόπουλου – Σαλάτα

Οι διοικητικοί δικαστές αντίθετοι με τις πρακτικές της «γαλάζιας συνιστώσας» Λυμπερόπουλου – Σαλάτα

Την αντίθεσή τους με όσα έχουν συμβεί από την «γαλάζια« συνιστώσα Σαλάτα – Λυμπερόπουλου στην Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων και την παρεμπόδιση της διεξαγωγής εκλογών με το πρόσχημα του κορονοϊού εκφράζουν σε ανακοίνωσή τους οι διοικητικοί δικαστές.

Όπως αναφέρουν, «αποτελεί πάγια πρακτική της Ένωσης Διοικητικών Δικαστών να μην υπεισέρχεται στα εσωτερικά ζητήματα μιας άλλης δικαστικής Ένωσης», ωστόσο εκφράζουν την «αντίθεσή τους σε οποιαδήποτε προσπάθεια παρεμπόδισης της διεξαγωγής των προβλεπόμενων στο Καταστατικό της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων αρχαιρεσιών με πρόσχημα λόγους δημόσιας υγείας (αν και υπάρχει άδεια από τον ΕΟΔΥ) που οδηγεί τη μεγαλύτερη Δικαστική Ένωση σε διορισμένη Διοίκηση»..

«Η προσβολή της δημοκρατικής αρχής του εκλέγειν θίγει βάναυσα το κύρος των Δικαστικών Ενώσεων και θέτει σε κίνδυνο τον ίδιο το δικαστικό συνδικαλισμό, που κατακτήθηκε με αγώνες. Είναι η πρώτη φορά στη μεταπολίτευση που απειλείται με τέτοιο τρόπο η δημοκρατία στο δικαστικό συνδικαλισμό. Η επιστροφή στην κανονικότητα δεν αφορά μόνο την ομαλή επαναφορά στις κοινωνικές και επαγγελματικές δραστηριότητες των πολιτών, αλλά, προεχόντως, στην ανάκτηση της, θεμελιώδους για την ομαλή λειτουργία του δημοκρατικού πολιτικού βίου, ευχέρειάς τους να συμμετέχουν στα κοινά, με κομβική εκδήλωσή της τη συλλογική έκφραση μέσα από εκλογικές διαδικασίες» αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση.

Υπενθυμίζεται ότι στο ΔΣ της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων έχει ξεσπάσει σφοδρή σύγκρουση μεταξύ της πλευράς του προέδρου Χριστοφόρου Σεβαστίδη και της «γαλάζιας συνιστώσας» της Ένωσης και συγκεκριμένα της πλευράς Λυμπερόπολου και Σαλάτα, με αφορμή την προσπάθεια των τελευταίων να μην γίνουν εκλογές και να διοριστεί από το πρωτοδικείο προσωρινή διοίκηση.

Σε πρόσφατη ανακοίνωση που είχε εκδώσει η πλευρά Σεβαστίδη έκανε μάλιστα λόγο για «πραξικόπημα» στην Ένωση και «περιφρόνηση της θεμελιώδους δημοκρατικής αρχής των ελεύθερων εκλογών», «με βάναυση και απροκάλυπτη καταστρατήγηση του καταστατικού» κάτι που «αποτελεί πρωτόγνωρο φαινόμενο στην πολυετή ιστορία της Ένωσης με εξαίρεση την περίοδο της δικτατορίας».

Όπως αναφερόταν στην ανακοίνωση η πλευρά Λυμπερόπουλου – Σαλάτα οι οποίοι πρόσκεινται στη ΝΔ, «ομολόγησαν» πως στόχος τους «είναι να παρέλθει η 31η Μαΐου, χωρίς μέχρι τότε να προκηρυχθούν εκλογές και στη συνέχεια να προσφύγουν στα Δικαστήρια για διορισμό προσωρινής διοίκησης ελπίζοντας στην ανατροπή του νόμιμα εκλεγμένου και με ευρύτατη αποδοχή σημερινού προεδρείου».

«Στοχεύουν με άλλα λόγια στην πραξικοπηματική κατάληψη της διοίκησης της μεγαλύτερης δικαστικής ένωσης» επισημαίνεται.

Διαβάστε επίσης: Εμφύλιος στην Ένωση Δικαστών: Καταγγελίες για πραξικόπημα 9 μελών του ΔΣ με «γαλάζιες» προεκτάσεις

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter