Οι ευχές των δημοσιογράφων Χατζή, Κοτρώτσου, Καρακούση, Περιέ, Μέισον, Σταματούκου για τα 7 χρόνια Documento

Οι ευχές των δημοσιογράφων Χατζή, Κοτρώτσου, Καρακούση, Περιέ, Μέισον, Σταματούκου για τα 7 χρόνια Documento

Δημοσιογράφος One Channel, Τάκης Χατζής:

«Δεν είναι ότι χειροτέρεψε ο κόσμος, απλώς η κάλυψη των γεγονότων έγινε πολύ καλύτερη». Η φράση αυτή του συγγραφέα Chesterton είναι και η ευχή μου για την εφημερίδα σας. Να έχετε πολλά δημιουργικά χρόνια.

Δημοσιογράφος, Σεραφείμ Κοτρώτσος:

Για τα επτά χρόνια του Documento πολλές ευχές. Η αξία του χαρτιού στις μέρες μας γίνεται ακόμη σπουδαιότερη. Απέναντι σε ένα φαραωνικό αλλά και χαοτικό, ελεύθερο αλλά ενίοτε και ασύδοτο και τοξικό διαδίκτυο, η εφημερίδα παραμένει ίσως το τελευταίο οχυρό για την ελευθερία της έκφρασης. Χρόνια πολλά, με πολλές επιτυχίες, να σας διαβάζουμε, να συμφωνούμε και να διαφωνούμε – αυτή άλλωστε είναι η ουσία της δημοκρατίας.

Σύμβουλος έκδοσης «Το Βήμα», Αντώνης Καρακούσης:

Αγαπητοί συνάδελφοι, διαφωνώ με τον τόνο και τον τρόπο που πολιτεύεται η εφημερίδα σας. Ωστόσο, υπερασπίζομαι και θα υπερασπίζομαι το δικαίωμά σας να δημοσιεύετε ελεύθερα όσα πιστεύετε και όσα αντιλαμβάνεσθε ως κακώς κείμενα. Εύχομαι το Documento να πολυχρονίσει και εσείς να έχετε καλή υγεία. Χρόνια πολλά!

Δημοσιογράφος, ανταποκριτής της «Liberation» στην Αθήνα, Φαμπιάν Περιέ:

Στη Γαλλία λέμε ότι τα παιδιά μπαίνουν στην ηλικία της λογικής όταν φτάνουν τα επτά έτη. Μπαίνει το Documento σε αυτήν τη φάση; Θα ήταν προσβλητικό να το πούμε για το Documento. Από τη δημιουργία του αυτό το Μέσο έχει αναλάβει μια ευθύνη: να βουτάει στις ειδήσεις, να διερευνά στο παρασκήνιο, να κάνει συνδέσεις και συνεπώς να αποκαλύπτει. Χρειάστηκε επίσης να αντιπαλέψει πολλές επιθέσεις, μερικές φορές ακόμη και στο δικαστήριο. Η αναζήτηση της αλήθειας οδηγεί την ομάδα που βρίσκεται πίσω από αυτό το νεαρό project, το οποίο έχει καθιερωθεί στο ελληνικό μιντιακό τοπίο. Στην Ελλάδα οι πολίτες διαβάζουν το Documento για να μάθουν, να καταλάβουν, να εξοργιστούν – μερικές φορές ακόμη και με την ίδια την εφημερίδα. Στην Ευρώπη το διαβάζουμε για τις έρευνές του που ξετυλίγουν τις φθαρμένες θεσμικές επικοινωνίες. Εν συντομία, το Documento προσφέρει τα αναγκαία: ειδήσεις, έρευνες και ρεπορτάζ που αφυπνίζουν την κριτική σκέψη και εκπαιδεύουν. Εύχομαι το Documento να συνεχίσει να αφυπνίζει συνειδήσεις κόντρα στη στροφή που κάνει όλος ο κόσμος. Να ζήσετε!

Ανεξάρτητος δημοσιογράφος, Λονδίνο, Πολ Μέισον:

Η ερευνητική δημοσιογραφία είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία. Συγχαίρω το Documento για τα επτά χρόνια μαχών που δίνει για την αλήθεια, αντιστεκόμενο στη συνεχή παρενόχληση που δέχεται από το συντηρητικό κατεστημένο. Ελπίζω οι δημοσιογράφοι και οι υποστηρικτές του να συνεχίσουν να εκθέτουν τη διαφθορά που αποτελεί μάστιγα για την ελληνική πολιτική.

Ανταποκρίτρια στην Ελλάδα του Balkan Insight, Ελένη Σταματούκου:

Σε εποχές δύσκολες για τη δημοσιογραφία και τον ελληνικό Τύπο εύχομαι στο Documento να συνεχίσει να υπάρχει. Το Documento είναι ένα από τα λίγα ελληνικά Μέσα που ανέδειξαν μέσα από συνεχή ρεπορτάζ και έρευνες το σκάνδαλο των υποκλοπών, ένα σκάνδαλο του οποίου τη σημαντικότητα προσπάθησαν να υποβαθμίσουν άλλα ΜΜΕ. Εύχομαι το Documento να συνεχίσει να αναδεικνύει θέματα τα οποία κρατούν την κάθε εξουσία υπόλογη απέναντι στην κοινωνία και να είναι στον πλευρό όλων όσοι δεν έχουν φωνή, των αδύναμων.

Διαβάστε επίσης:

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter