Οι ΗΠΑ απελαύνουν δύο Ρώσους διπλωμάτες

Οι ΗΠΑ απελαύνουν δύο Ρώσους διπλωμάτες

Οι ΗΠΑ απέλασαν δύο Ρώσους διπλωμάτες ως απάντηση στην απόφαση της Μόσχας να εκδιώξει δύο Αμερικανούς διπλωμάτες, δήλωσε στέλεχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ στην Al Arabiya English.

«Σε απάντηση στην ανεδαφική απέλαση από τη Ρωσική Ομοσπονδία δύο διπλωματών της πρεσβείας των ΗΠΑ στη Μόσχα, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ανταπέδωσε κηρύσσοντας persona non grata δύο αξιωματούχους της ρωσικής πρεσβείας που δραστηριοποιούνται στις Ηνωμένες Πολιτείες», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Ο αξιωματούχος είπε ότι το Στέιτ Ντιπάρτμεντ δεν θα ανεχόταν το μοτίβο παρενόχλησης των Αμερικανών διπλωματών από τη ρωσική κυβέρνηση. «Οι ενέργειες του υπουργείου Εξωτερικών στέλνουν ένα σαφές μήνυμα ότι οι απαράδεκτες ενέργειες εναντίον του προσωπικού της Πρεσβείας μας στη Μόσχα θα έχουν συνέπειες», είπε ο αξιωματούχος.

Η κίνηση αυτή σηματοδοτεί μια κλιμάκωση στις διπλωματικές σχέσεις των δύο χωρών, που στην κρίση στον Καύκασο φάνηκε να εξομαλύνονται. Υπενθυμίζεται ότι λίγο πριν την παράδοση του Ναγκόρνο Κάραμπαχ, ΗΠΑ, ΕΕ και Ρωσία είχαν διεξάγει μυστικές συνομιλίες για την επίλυση της κρίσης.

Διαβάστε επίσης: Ναγκόρνο Καραμπάχ: Αποτυχία της Δύσης η προσάρτηση – Οι στόχοι Αζερμπαϊτζάν και Τουρκίας

Politico: Μυστική συνάντηση ΗΠΑ, ΕΕ, Ρωσίας λίγο πριν την παράδοση του Ναγκόρνο Κάραμπαχ

Διεθνής Τύπος: Οι ΗΠΑ αποφεύγουν το shutdown – Οι Αρμένιοι εγκαταλείπουν το Ναγκόρνο Κάραμπαχ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter