Οι ΗΠΑ διατάζουν το προσωπικό της πρεσβείας να εγκαταλείψει την Ουκρανία

Οι ΗΠΑ διατάζουν το προσωπικό της πρεσβείας να εγκαταλείψει την Ουκρανία

Το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ διέταξε το προσωπικό της πρεσβείας του στην Ουκρανία να εγκαταλείψει τη χώρα, εν μέσω έξαρσης της έντασης με τη Ρωσία.

Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν πρόκειται να συνομιλήσει με τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντιμίρ Πούτιν το Σάββατο, αφού οι ΗΠΑ προειδοποίησαν ότι μια ρωσική εισβολή στην Ουκρανία θα μπορούσε να ξεκινήσει σε λίγες μέρες.

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν δήλωσε ότι θα μιλήσει με τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ το Σάββατο, προσθέτοντας ότι η Ουάσινγκτον και οι σύμμαχοί της θα επιβάλουν γρήγορα αυστηρές οικονομικές κυρώσεις εάν η Ρωσία εισβάλει στην Ουκρανία. Παράλληλα, σε παρόμοια κίνηση προχώρησε το Κρεμλίνο με το διπλωματικό του προσωπικό στην Ουκρανία.

Εν τω μεταξύ, το Ηνωμένο Βασίλειο είπε στους πολίτες του στην Ουκρανία να μην περιμένουν στρατιωτική εκκένωση εάν ακολουθήσει ρωσική εισβολή, αφού τους προειδοποίησε να εγκαταλείψουν τη χώρα την Παρασκευή.

Η εντολή αυτή έρχεται μετά από σειρά προειδοποιήσεων των ΗΠΑ για επικείμενη εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία. Οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ είχαν προειδοποιήσει ότι η Ρωσία ετοιμάζει προβοκάτσια στην ανατολική Ουκρανία για να βρει λαβή ώστε να εισβάλλει. Από την πλευρά της, η Ρωσία συνεχίζει να αναπτύσσεται στα σύνορα τόσο της Ουκρανίας, ενώ στέλνει στρατεύματα και εξοπλισμό στη σύμμαχό της Λευκορωσία, κάνοντας την Ευρώπη να ιδρώνει.

 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter