Οι Ρεπουμπλικάνοι κερδίζουν την Βιρτζίνια μετά από 12 χρόνια

Οι Ρεπουμπλικάνοι κερδίζουν την Βιρτζίνια μετά από 12 χρόνια

Σύμφωνα με τις προβλέψεις του CNN, ο ρεπουμπλικάνος Γκλεν Γιάνγκκιν θα είναι ο νικητής των πολιτειακών εκλογών στην Βιρτζίνια, στις πρώτες σημαντικές εκλογές μετά την νίκη του Τζο Μπάιντεν το 2020 και βαρόμετρο για τις ενδιάμεσες εκλογές του 2022 για την Βουλή των Αντιπροσώπων.

Ο Γιάνγκκιν, εκατομμυριούχος επιχειρηματίας με περιουσία που υπολογίζεται σε $440 εκατομμύρια, χρηματοδότησε με 20 εκατομμύρια την εκστρατεία του. Έχοντας προφίλ πετυχημένου επιχειρηματία, έπεισε τόσο τους συντηρητικούς ψηφοφόρους όσο και τους αναποφάσιστους με τις πολιτικές που εξήγγειλε για τα σχολεία. Απέφυγε την τραμπική ρητορική της μεγαλομανίας και του «μάτσο» νταή, πράγμα που εκ του αποτελέσματος φαίνεται ότι έχει απήχηση. Είναι σίγουρο ότι τόσο οι Ρεπουμπλικάνοι όσο και οι Δημοκρατικοί θα εξάγουν συμπεράσματα από την εκστρατεία του για τις ενδιάμεσες εκλογές σε ένα χρόνο.

Η Βιρτζίνια έχει παράδοση να εκλέγει κυβερνήτη από το αντίπαλο κόμμα του προέδρου των ΗΠΑ, με λιγοστές εξαιρέσεις. Πέρα όμως από τον κυβερνήτη, οι θέσεις του αντι-κυβερνήτη και του γενικού εισαγγελέα διακυβεύονται σε αυτές τις εκλογές, με τους υποψήφιους των Ρεπουμπλικάνων να είναι και εδώ προβλεπόμενοι νικητές. Η πόλωση της πολιτικής στις ΗΠΑ από τις προεδρικές εκλογές πέρυσι, όταν ο Ντόναλντ Τραμπ όχι μόνο δεν παραδέχθηκε ποτέ την ήττα του αλλά έκανε λόγο για κλοπή των εκλογών, ήταν αναμενόμενο ότι θα καθιστούσε απίθανο τα τρία αξιώματα να πληρωθούν από πολιτικούς διαφορετικών κομμάτων.

Πιο συγκεκριμένα, στην κούρσα για την ανάδειξη αντι-κυβερνήτη νικήτρια φαίνεται να βγαίνει η αφροαμερικανή Γουίνσομ Σίαρς, έναντι της λατίνας Δημοκρατικής Χάλα Αγιάλα. Η Σίαρς είναι η πρώτη μαύρη αμερικανή πολιτικός στην πολιτική ιστορία της Βιρτζίνια που θα αναλάβει πολιτειακό αξίωμα. Έχει υπηρετήσει στους πεζοναύτες και είναι υπέρ της οπλοφορίας, ενώ υπήρξε πρόεδρος της επιτροπής «Μαύρων Αμερικανών που Θα Κάνουν την Αμερική Μεγάλη Ξανά», ενώ έχει υπερασπιστεί τον Ντόναλντ Τραμπ μετά από αμφιλεγόμενες δηλώσεις και ρατσιστικά σχόλια του πρώην προέδρου.

Για τη θέση του γενικού εισαγγελέα προηγείται ο Ρεπουμπλικάνος Τζέισον Μιγιάρες έναντι του Δημοκρατικού Μαρκ Χέρινγκ. Ο Μιγιάρες θα είναι ο πρώτος λατίνο πολιτικός που θα αναλάβει πολιτειακό αξίωμα. Ο συντηρητικός πολιτικός έκανε εκστρατεία γύρω από την σκληρή μετάβαση της οικογένειάς του από την Κούβα στις ΗΠΑ, ενώ φάνηκε λάβρος κατά της εγκληματικότητας.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter