Οι ταινίες της ημέρας: Άφθαρτος, ένα αριστούργημα από την Τουρκία και αγαπημένη Δεσποινίς Ετών 39

Οι ταινίες της ημέρας: Άφθαρτος, ένα αριστούργημα από την Τουρκία και αγαπημένη Δεσποινίς Ετών 39

Επιλέγουμε καθημερινά τις πιο ενδιαφέρουσες ταινίες και σας τις προτείνουμε.

Σήμερα, Τετάρτη 4 Μαΐου, προβάλλεται το μεταφυσικό θρίλερ του  Μ.Νάιτ ΣιάμΆλαν Άφθαρτος, η ποιητική βιογραφία της τραγουδίστριας Barbara που χάρισε στη Ζαν Μπαλιμπάρ το Σεζάρ Γυναικείας Ερμηνείας και ελληνικός κινηματογράφος με την ηθογραφία Δεσποινίς Ετών 39.

Δεσποινίς Ετών 39/ OPEN- 21:00

Ο εύπορος Τηλέμαχος Καραντάρης (Βασίλης Λογοθετίδης), ερωτευμένος με την κατά πολύ νεότερή του Φωφώ (Ίλυα Λιβυκού) αποφασίζει να επιστρατεύσει ως έσχατο μέσο τις αγγελίες γάμου στις εφημερίδες. Δημοσιεύει, λοιπόν, μια αγγελία με τη βοήθεια του φίλου του, Σταμάτη (Θανάσης Τζενεράλης). Για να κρύψει την πραγματική ηλικία της αδελφής του, Χρυσάνθης (Σμάρω Στεφανίδου), την παρουσιάζει ως δεσποινίδα 39 ετών (απ’ όπου και ο τίτλος).

Στην αγγελία απαντούν δύο ενδιαφερόμενοι, ο Κρίτων Στεφανής, συνταξιούχος, και ο Ρόκας, ένας νεότερος επιχειρηματίας εγκατεστημένος στην Αργεντινή. Ωστόσο, μετά από μια σειρά παρεξηγήσεων, ο Στεφανής εκδηλώνει ενδιαφέρον για την ξαδέλφη του Τηλέμαχου που ονομάζεται και αυτή Χρυσάνθη (Ντίνα Σταθάτου), ενώ ο Ρόκας ενδιαφέρεται για τη Φωφώ. Και οι δύο γυναίκες αποδέχονται τις προτάσεις των υποψηφίων γαμπρών, ενώ ο Τηλέμαχος απομένει μόνος με την αδελφή του. Η ταινία τελειώνει με τα δύο αδέλφια να κάθονται αγκαλιασμένα στο άδειο τους πατρικό σπίτι.

Σκηνοθεσία: Αλέκος Σακελλάριος

Ηθοποιοί: Βασίλης Λογοθετίδης, Ίλυα Λιβυκού, Σμάρω Στεφανίδου, Βαγγέλης Πρωτοπαππάς

* Ο Αλέκος Σακελλάριος, όπως εξάλλου το συνήθιζε, κάνει μια σύντομη εμφάνιση στην ταινία στο ρόλο ενός πλανόδιου μανάβη.

 

Άφθαρτος/ OPEN – 21.00

Ο Ντέιβιντ Νταν, ένας κοινός Αμερικανός οικογενειάρχης, βγαίνει άφθαρτος από ένα τρομερό σιδηροδρομικό ατύχημα. Ένα μυστήριο που θα προσπαθήσει να επιλύσει ο Ελάιζα Πράις, ο οποίος γεννήθηκε με εύθραυστο σώμα και βλέπει ότι ο Νταν είναι προικισμένος με μια έκτη αίσθηση, που όχι μόνο τον προφυλάσσει από τις αρρώστιες, αλλά του επιτρέπει να ανιχνεύει το καλό και το κακό στην ψυχή των συνανθρώπων του.

Σκηνοθεσία: Μ. Νάιτ Σιάμαλαν

Ηθοποιοί: Μπρους Γουίλις, Ρόμπιν Ράιτ Πεν, Σάμιουελ Λ. Τζάκσον

Barbara/ ERT2 – 22.00

Ο Ιβ είναι ένας σκηνοθέτης που ετοιμάζεται να γυρίσει μια ταινία για τη Γαλλίδα τραγουδίστρια Μπαρμπαρά. Κι ενώ η ηθοποιός που θα την υποδυθεί, δουλεύοντας εντατικά, αρχίζει να «χάνεται» μέσα στον χαρακτήρα, ο Ιβ μαγεύεται από την ηρωίδα, την οποία δυσκολεύεται να ξεχωρίσει από την πρωταγωνίστρια.

Σκηνοθεσία: Ματιέ Αμαλρίκ

Ηθοποιοί: Ζαν Μπαλιμπάρ, Ματιέ Αμαλρίκ, Ρολάν Ρομανελί

* Σεζάρ γυναικείας ερμηνείας για την Ζαν Μπαλιμπάρ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter