Οι ταινίες της ημέρας: Μάρτιν Σκορτσέζε και ο Ο Λύκος της Wall Street, κωμωδία με τον Τιμ Ρόμπινς και το πολεμικό παραμύθι Σκιά

Οι ταινίες της ημέρας: Μάρτιν Σκορτσέζε και ο Ο Λύκος της Wall Street, κωμωδία με τον Τιμ Ρόμπινς και το πολεμικό παραμύθι Σκιά

Επιλέγουμε καθημερινά τις πιο ενδιαφέρουσες ταινίες και σας τις προτείνουμε.

Σήμερα, Δευτέρα 4 Απριλίου, προβάλλεται η επική περιπέτεια η Σκιά, η αστυνομική κωμωδία Ο Παίκτης και η υποψήφια για πέντε Όσκαρ Ο Λύκος της Wall Street, με τον Λεονάρντο Ντι Κάπριο.

Σκιά/ OPEN-21:15

Η ιστορία των Τριών Βασιλείων της Κίνας στην επική περιπέτεια «Σκιά» που περιγράφει την ιστορία ενός ισχυρού Βασιλιά και του λαού του που έχουν εκδιωχθεί από την πατρίδα τους και επιθυμούν να την πάρουν πίσω.

Ο Βασιλιάς είναι άγριος και φιλόδοξος αλλά τα κίνητρα και οι μέθοδοί του είναι άγνωστα και μυστήρια.

Ο αρχιστράτηγός του είναι ένας οραματιστής που επιθυμεί διακαώς να κερδίσει τη μάχη αλλά χρειάζεται να αναπτύξει το σχέδιό του με απόλυτη μυστικότητα.

Οι γυναίκες του παλατιού αγωνίζονται να βρουν τη θέση τους σε έναν κόσμο που δεν έχει χώρο για εκείνες.

Και υπάρχει και ένας κοινός θνητός γύρω από τον οποίο στροβιλίζονται οι αδυσώπητες δυνάμεις της ιστορίας, έτοιμες να τον κατασπαράξουν.

Σκηνοθέτης: Ζανγκ Γιμού

Ηθοποιοί: Ντενγκ Τσάο, Σουν Λι, Ζενγκ Κάι

 

Ο Παίκτης/ ΕΡΤ2-22:15

Στο Χόλυγουντ της χλιδής, των γρήγορων αποφάσεων και των ωραίων γυναικών, ο υπεύθυνος ενός μεγάλου στούντιο για την επιλογή σεναρίων Γκρίφιν Μιλ (Τιμ Ρόμπινς) αρχίζει να λαμβάνει κάρτες με μηνύματα μίσους, από έναν άγνωστο αποτυχημένο συγγραφέα, που δεν επιλέχτηκε το σενάριο του.

Ο Γκρίφιν, τρομοκρατημένος μέσα στην έντονη ζωή που κάνει, ψάχνει τα αρχεία του, βρίσκει ή, έτσι νομίζει, τον εκβιαστή, τον συναντά και τον σκοτώνει. Η αστυνομία, λόγω των συγκυριών, βάζει τον Γκρίφιν στο στόχαστρο από την πρώτη μέρα, αλλά επειδή δεν υπάρχουν αποφασιστικοί αυτόπτες μάρτυρες, αυτός ξεγλιστρά και συνεχίζει την καθημερινότητα του.

Ο πραγματικός, όμως, δολοφόνος, περιμένει την ώρα του για να “xτυπήσει” τον Γκρίφιν με μία “προσφορά” που δεν θα μπορέσει να αρνηθεί.

Σκηνοθέτης: Ρόμπερτ Όλτμαν

Ηθοποιοί: Τιμ Ρόμπινς, Γκρέτα Σκάκι, Γούπι Γκόλντμπεργκ

*Κέρδισε 3 υποψηφιότητες για Όσκαρ: Καλύτερης Σκηνοθεσίας, Προσαρμοσμένου Σεναρίου και Καλύτερου Μοντάζ.

Ο Λύκος της Wall Street/ ALPHA- 22:40

Εκατομμυριούχος στα 26. Κατάδικος στα 36.

Η αληθινή ιστορία του Τζόρνταν Μπέλφορντ, ενός χρηματιστή από το Λονγκ Άιλαντ, ο οποίος εξέτισε 20 μήνες στη φυλακή επειδή αρνήθηκε να συνεργαστεί σε μια μαζική υπόθεση απάτης τίτλων το 1990, που τον ενέπλεξε στην εκτεταμένη διαφθορά της Wall Street και στον εταιρικό τραπεζικό κόσμο, συμπεριλαμβανομένης της διείσδυσης της μαφίας.

Χρήματα, δύναμη, γυναίκες, ναρκωτικά. Οι πειρασμοί ήταν αμέτρητοι και η απειλή των αρχών ήταν άνευ σημασίας. Για τον Μπέλφορτ και τη “συμμορία” του, η σεμνότητα γρήγορα θεωρήθηκε υπερτιμημένη και το περισσότερο δεν ήταν ποτέ αρκετό.

Σκηνοθέτης: Μάρτιν Σκορτσέζε

Ηθοποιοί: Λεονάρντο Ντι Κάπριο, Μάργκοτ Ρόμπι, Τζόνα Χιλ

*Ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο τιμήθηκε με «Χρυσή Σφαίρα» για την ερμηνεία του.

*Box Office: 392 εκατομμύρια δολάρια

*Η ταινία ήταν υποψήφια για 5 Όσκαρ (Καλύτερης Ανδρικής Ερμηνείας, Σκηνοθεσίας, Β’ Ανδρικού Ρόλου, Διασκευασμένου Σεναρίου, Ταινίας).

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter