Οι υποκλοπές είναι η χαριστική βολή στο «επιτελικό κράτος»

Οι υποκλοπές είναι η χαριστική βολή στο «επιτελικό κράτος»

Οταν γράφουν για σένα αρνητικά οι µεγαλύτερες εφηµερίδες του πλανήτη υπάρχει πρόβληµα, είτε αναλάβει να σε ξεπλύνει ο ∆οξιάδης είτε ο Πρετεντέρης είτε η Οµάδα Αλήθειας είτε τα 100 ενωµένα εργοστάσια.

Ακόµη κι αν υποθέσουµε ότι το «επιτελικό κράτος» του Κυριάκου πήρε τον χρόνο του προκειµένου να σβήσει τα (ηλεκτρονικά) ίχνη της παρανοµίας του και να σφραγίσει τα στεγανά, ακόµη κι αν δεν υπάρξουν αποκαλύψεις για τους υπόλοιπους πολιτικούς, επιχειρηµατίες και δηµοσιογράφους που παρακολουθούνταν (σιγά µην υπάρχει έστω και ένας που πιστεύει ότι ο Ανδρουλάκης ήταν το µόνο θύµα), η βλάβη είναι δεδοµένη.

Και ενισχύθηκε από τους λάθος (επιεικής ο όρος) χειρισµούς του Μαξίµου.

Αρκεί να θυµίσω ότι αρχικά έβαλε τον συνήθη ύποπτο Γεραπετρίτη να διαψεύσει τις παρακολουθήσεις, µετά τις απέδωσε σε ουκρανικό και αρµενικό δάκτυλο και τώρα ψελλίζει κάτι για «σχέδια ανωµαλίας» του Πούτιν! Αστεία πράγµατα, που θα µπορούσαν να ήταν µέρος µιας επιθεώρησης αν δεν αφορούσαν την εκλεγµένη κυβέρνηση της χώρας.

Πάµε όµως να δούµε τις επιπτώσεις των έως τώρα λανθασµένων κυβερνητικών χειρισµών:

Πρωτίστως αφορούν την επόµενη ηµέρα των εκλογών.

Ο ανασφαλής Κυριάκος έκαψε το χαρτί της συγκυβέρνησης µε το ΚΙΝΑΛ, αφενός στηρίζοντας Λοβέρδο και αφετέρου αναζητώντας τρόπους να εκβιάσει τον Νίκο Ανδρουλάκη. Το αν τον έφερε, σε δεύτερο χρόνο, πιο κοντά µε τον Αλέξη Τσίπρα µένει να το δούµε, αλλά στο δικοµµατικό ελληνικό πολιτικό σύστηµα το τρίτο κόµµα είναι πάντα ο µπαλαντέρ κι αν δεν τον τραβήξει ο πρώτος παίκτης, µοιραία θα τον τραβήξει ο δεύτερος.

∆ευτερευόντως, ψαλίδισε ακόµη περισσότερο τη διαφορά της Ν∆ από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Στην πολιτική η επί µακρών συσσώρευση αρνητικών γεγονότων είναι κίνδυνος θάνατος. Κυρίως διότι δεν δίνεται η δυνατότητα αποφόρτισης στους πολίτες. Ρωτήστε και τους δηµοσκόπους. Είναι άλλωστε ο βασικός λόγος που ο Μητσοτάκης δεν κάνει εκλογές αφού έχει σπάσει κάθε αρνητικό ρεκόρ. Από το δεύτερο επιδηµικό κύµα, από το φθινόπωρο δηλαδή του 2020 και εντεύθεν, δυόµισι χρόνια τώρα δεν πάει τίποτε καλά για το κυβερνών κόµµα. Με ό,τι έχει καταπιαστεί, όποια κρίση ηµεδαπή ή αλλοδαπή κι αν διαχειρίστηκε, πήρε κάτω από τη βάση. Και κάτι τελευταίο, εξαιρετικά ενδιαφέρον: ο συνδυασµός στασιµοπληθωρισµού, ύφεσης και χαµηλών µισθών (σε όλα πρωταθλητές είµαστε) µε τη σκανδαλολογία είναι εκρηκτικός. Σύντοµα τα γνωστά κέντρα λήψεως αποφάσεων στην ηµεδαπή θα ψάξουν για τον επόµενο άσο, αν δεν το έχουν πράξει µέχρι σήµερα. Επί του παρόντος µαζεύουν όσο φρέσκο χρήµα µπορούν µε τις ευλογίες της κυβέρνησης.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter