Ολλανδία: Στέλνει τα πρώτα αεροσκάφη F-16 στην Ουκρανία

Ολλανδία: Στέλνει τα πρώτα αεροσκάφη F-16 στην Ουκρανία

Η ολλανδική κυβέρνηση θα στείλει αρχικά 18 αεροσκάφη F-16 στην Ουκρανία, ανακοίνωσε την Παρασκευή ο ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι μετά από συνομιλία με τον ολλανδό πρωθυπουργό, Μαρκ Ρούτε.

Ευχαριστίες στον Ρούτε

«Συζητήσαμε τις εξελίξεις στην πρώτη γραμμή, την κατάσταση στη Μαύρη Θάλασσα και τις τρέχουσες στρατιωτικές ανάγκες της Ουκρανίας, συμπεριλαμβανομένων πυροβολικού, μη επανδρωμένων αεροσκαφών και αεράμυνας», έγραψε ο Ζελένσκι στο X.

«Συμφωνήσαμε να συνεχίσουμε την κοινή μας εργασία για τις εγγυήσεις ασφαλείας μετά τη Διακήρυξη του Βίλνιους της G7. Συζητήσαμε επίσης την επόμενη συνάντηση της Φόρμουλας Ειρήνης και τις προσπάθειες για περαιτέρω εδραίωση της διεθνούς υποστήριξης για το ουκρανικό όραμα για μια δίκαιη ειρήνη».

Πρώτες παραδόσεις

Η παράδοση των μαχητικών αεροσκαφών εξακολουθεί να εκκρεμεί με άδεια εξαγωγής από το ολλανδικό υπουργείο Εξωτερικών και την εκπλήρωση των κριτηρίων για το προσωπικό και τις υποδομές στην Ουκρανία, πρόσθεσε ο Ρούτε χωρίς να δώσει χρονοδιάγραμμα για αυτές τις αποφάσεις. Ωστόσο, η ανακοίνωση κατέστησε δυνατή την κράτηση κεφαλαίων και ανθρώπινου δυναμικού για την προετοιμασία των αεροπλάνων για παράδοση, ανακοίνωσε η κυβέρνηση.

«Σήμερα ενημέρωσα τον πρόεδρο Ζελένσκι για την απόφαση της κυβέρνησής μας να προετοιμάσει μια αρχική αποστολή 18 μαχητικών αεροσκάφος F-16 για παράδοση στην Ουκρανία», έγραψε ο Rutte στο X.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter