Όταν ο πρώην Ισραηλινός πρέσβης στον ΟΗΕ είχε χαρακτηρίσει τα νοσοκομεία ως στόχους επειδή κρύβουν μέλη της Χαμάς

Όταν ο πρώην Ισραηλινός πρέσβης στον ΟΗΕ είχε χαρακτηρίσει τα νοσοκομεία ως στόχους επειδή κρύβουν μέλη της Χαμάς

Μετά τον βομβαρδισμό του νοσοκομείο Αλ Αχλί στη Γάζα, που στοίχισε τη ζωή σε εκατοντάδες αμάχους και συγκλόνισε την κοινή γνώμη ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, με την πλήρη στήριξη του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν, επιμένει ότι καμία ευθύνη δεν φέρουν οι ισραηλινές δυνάμεις, αλλά ισχυρίζεται ότι το πλήγμα προκλήθηκε από από παλαιστινιακή ρουκέτα.

Ωστόσο, πρέπει να επισημανθεί ότι ο πρώην Ισραηλινός Πρέσβης στον ΟΗΕ, Danny Ayalon σε συνέντευξή του στο Al Jazeera English είχε χαρακτηρίσει νόμιμους στρατιωτικούς στόχους νοσοκομεία και σχολεία καθώς έχουν στοιχεία ότι λειτουργούν υπογείως ως κέντρα της Χαμάς, τα οποία μάλιστα θα παρουσιάσουν αφού τερματιστεί ο πόλεμος.

Παράλληλα, λίγα λεπτά μετά τον βομβαρδισμό στο νοσοκομείο, ο πρώην συνεργάτης του Νετανιάχου, Hananya Naftali, έκανε ανάρτηση στην πλατφόρμα Χ (πρώην twitter) στην οποία γράφει ότι οι ισραηλινές αεροπορικές δυνάμεις χτύπησαν βάση της τρομοκρατικής οργάνωσης Χαμάς, που βρίσκεται μέσα σε νοσοκομείο στη Γάζα και κατηγορεί τη Χαμάς ότι χρησιμοποιεί νοσοκομεία και σχολεία για κάλυψη. Ωστόσο, λίγα λεπτά αργότερα φέρεται να έσβησε την εν λόγω ανάρτηση, όταν και το Ισραήλ άρχισε να διαδίδει ότι δεν έχει καμία σχέση με τον βομβαρδισμό του Αλ Αχλί. Μάλιστα, ο Hananya Naftali αντικατέστησε την ανάρτηση λέγοντας ότι έκανε λάθος.

Βέβαια, υπενθυμίζεται ότι το Ισραήλ στο παρελθόν έχει δεχθεί σφοδρή κριτική από τον ΟΗΕ, τη διεθνή κοινότητα και οργανώσεις δικαιωμάτων για την στάνταρ πρακτική του να στοχοθετεί νοσοκομεία και άλλες υποδομές της Γάζας. Πριν από λίγες μέρες και συγκεκριμένα στις 14 Οκτωβρίου, όπως κατήγγειλε ο Αρχιεπίσκοπος του Καντέρμπουρυ, Τζάστιν Ουέλμπι, είχε δεχθεί επίθεση από τις ισραηλινές δυνάμεις, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν τέσσερα μέλη του νοσηλευτικού προσωπικού (σημειώνεται ότι το νοσοκομείο Αλ Αχλί λειτουργεί με τη φροντίδα της Αγγλικανικής Εκκλησίας).

Διαβάστε σχετικά: Γάζα: Όταν το Ισραήλ βομβάρδιζε νοσοκομεία και… έριχνε την ευθύνη στους Παλαιστίνιους – Οι πιο χαρακτηριστικές περιπτώσεις

Δεν είναι η σειρά Φάουντα, είναι μαζική δολοφονία

Μπάιντεν: Ο βομβαρδισμός του νοσοκομείου στη Γάζα προκλήθηκε από παλαιστινιακό πύραυλο

Πόλεμος προπαγάνδας στη Μέση Ανατολή: Περίεργες ισραηλινές αναρτήσεις, ψεύτικα προφίλ για τον βομβαρδισμό του νοσοκομείου (Photos)

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
29/04/2024, 16:32
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter